REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Balsų pirkimas Šilutėje vyko ne atskirų kandidatų, o partijos „Tvarka ir teisingumas“ naudai, tvirtina policijos generalinio komisaro pavaduotojas Edvardas Šileris.

Balsų pirkimas Šilutėje vyko ne atskirų kandidatų, o partijos „Tvarka ir teisingumas“ naudai, tvirtina policijos generalinio komisaro pavaduotojas Edvardas Šileris.

REKLAMA

Jis taip pat patvirtino, kad ikiteisminis tyrimas pradėtas dar spalio 6-ąją, bet pats balsų pirkimas įvyko spalio 9-ąją, rinkimų dieną.

„Taip, tai buvo faktas ir mes tai žinojome, - paklaustas, ar balsai buvo nupirkti, žurnalistams Policijos departamente ketvirtadienį sakė E.Šileris. - Būtent rinkimų naktį mes šio ikiteisminio tyrimo neskelbėme, nes buvo atliekami aktyvūs tyrimo veiksmai, ir būtent dėl galimos tyrimo taktikos tas ir buvo pasirinkta“.

Policija kol kas nelinkusi įvardyti tikslaus nupirktų balsų skaičiaus dėl atliekamo tyrimo. Balsų pirkimo faktą, anot E.Šilerio, galės patvirtinti tik teismas, bet jis sako, kad buvo perkama „nemažai balsų“. Jis taip pat patvirtino, kad buvo perkami balsai ne už atskirus „Tvarkos ir teisingumo“ kandidatus vienmandatėje apygardoje, o „dėl daugiamandatės apygardos“, t.y. už partiją.

REKLAMA
REKLAMA

„Dalis taip, dalis ne“, - sakė E.Šileris, paklaustas, ar dalis įtariamųjų pripažino įtarimus.

Jokios paslapties nėra?

E.Šileris sako, kad šis ikiteisminis tyrimas dėl galimo balsų pirkimo - kliudymo pasinaudoti rinkimų teise apima tik Šilutės apygardą.

REKLAMA

Klaipėdos apygardos prokuratūra informuoja, kad atlikus pirminius veiksmus nustatyta, jog Šilutės gyventojams „už alkoholį, cigaretes ir grynuosius pinigus rinkėjams siūlė balsuoti už kandidatus, priklausančius vienai iš partijų“.

„Jokios paslapties nėra - tai yra „Tvarka ir teisingumas“, - sako E.Šileris, neneigęs, kad pirkimas vykdytas ne už vieną kandidatą, bet už kiek - nedetalizavo.

Ketvirtadienį policijai pranešus apie atliekamą ikiteisminį tyrimą dėl balsų pirkimo Šilutėje bei pasirodžius informacijai, jog tyrime figūruoja Šilutės apygardoje kandidatuojančio „tvarkiečio“ Kęsto Komskio pavardė, šis pranešė sustabdęs savo narystę partijoje bei nusišalinęs joje nuo visų pareigų. Jis buvo pirmasis partijos pirmininko pavaduotojas, K.Komskis vis dar yra ir Seimo vicepirmininkas. Laikinasis „tvarkiečių“ vadovas patvirtino, kad jis pats paragino K.Komskį nusišalinti po žiniasklaidos informacijos.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkas Zenonas Vaigauskas teigia, kad dėl policijos įtarimų gali būti keliamas klausimas ir dėl visos partijos rezultatų pirmajame rinkimų ture.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų