REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
6
3 žinomos merginos pasakoja apie savo mamas (tv3.lt fotomontažas)

Sakoma, kad moteris tampa motina tą akimirką, kai sužino, kad laukiasi, o vyras tampa tėvu tik tuomet, kai ant rankų paima savo mažylį. Galbūt todėl, net ir užaugus, mamos tampa geriausiomis draugėmis, be kurių savo gyvenimo neįsivaizduotumėme.

6

Sakoma, kad moteris tampa motina tą akimirką, kai sužino, kad laukiasi, o vyras tampa tėvu tik tuomet, kai ant rankų paima savo mažylį. Galbūt todėl, net ir užaugus, mamos tampa geriausiomis draugėmis, be kurių savo gyvenimo neįsivaizduotumėme.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gražių žodžių savo geriausioms draugėms negaili ir žinomos šalies moterys, o tarp jų – ir dažnai viešuose renginiuose su savo mama pasirodanti atlikėja Anžela Adamovič, radijo laidų vedėja Raminta Vyšniauskaitė bei modelis ir tinklaraštininkė Simona Burbaitė.

REKLAMA

Bendri pomėgiai – vienija

„Mūsų santykiai su mama labai šilti, žinoma, tas glaudumas atėjo su branda. Aš esu aštresnė, mano mama daug švelnesnė, ramesnė“, tv3.lt portalui atskleidžia dainininkė A. Adamovič.

Anželos mama Regina dirba viename seniausių lietuviškų drabužių siuvimo įmonių, todėl net ir jų bendra mėgstama veikla susijusi su rankdarbiais.

„Abi mėgstame megzti. Šio amato mane išmokė mama, tačiau juo užsiimame tik tada, kai būname atskirai“, - juokiasi žinoma atlikėja.

REKLAMA
REKLAMA

Paklausta ar savo mamą ji vadina geriausia drauge, Anžela kiek pamąsčiusi atsako: „Nepavadinčiau jos geriausia drauge, tačiau gera – tikrai taip. Nuo bendraamžių ji išsiskiria savo branda, taip pat ji nuo manęs niekada nenusisuks, ji linki man laimės ir džiaugiasi, kai esu laiminga“, - teigiamas savo mamos būdo savybes vardija ji ir priduria, kad paauglystėje ne kartą teko nudegti nuo bendraamžių „bičiulių“.

Pramogų versle ne vienerius metus besisukanti mergina atskleidė, kad jos darbas mamai atrodė tarsi visiškai kitoks pasaulis, todėl kartu su dukra į viešumą išėjusi moteris vengė dėmesio, nemėgo fotografuotis, bėgo nuo kamerų. Tačiau dabar šios dvi žavios moterys vis dažniau pastebimos drauge renginiuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anžela prisimena, kad lūžis įvyko tada, kai ji su mama sutiko dalyvauti TV3 projekte „Mano geriausia draugė“. Šis šou, pasak „X Faktoriaus“ žvaigždės, jos pasaulį parodė iš arti. Po to karto pramogų verslas Reginai nebeatrodė toks bauginantis, tačiau didelio žiniasklaidos dėmesio ji privengia iki šiol.

Glaudūs santykiai ateina per skaudžius išgyvenimus

Projekte „Mano geriausia draugė“ dalyvavo ir šokių muzikos hitų radijo stoties „Power Hit Radio“ laidų vedėja Raminta Vyšniauskaitė su mama Janina, kurios tapo šio šou vedėjomis.

REKLAMA

„Mano santykiai su mama yra išties artimi. Pasikalbam kasdien, yra net tam tikras laikas, kada aš jai skambinu, o ji to skambučio laukia“, - šypsosi Raminta.

 

Glaudūs dukros ir mamos santykiai atėjo per labai skaudžius asmeninius išgyvenimus.

„Su mama atradom tvirtesnį ryšį kai netekom tėčio. Buvau paauglė. Tada, nors ir abi būdamos karšto būdo, supratom, kad trauktis nėra kur ir teko išmokti nusileisti. Mokėmės, mokėmės ir dabar esam puikiausios draugės“, - pasakoja jauna moteris.

Neseniai ištekėjusi Raminta atskleidžia, kad po vedybų santykiai su mama nepasikeitė, tačiau prireikė laiko suprasti, kad pokyčius patyrė ji pati.

REKLAMA

„Mama tikrai yra ta, kuriai antrai paskambinu, kai kažkas svarbaus nutinka gyvenime. Pirmasis yra mano vyras. Santykiuose su mama nepasikeitė niekas, tik kažkur viduje aš pati turiu iki galo suvokti, kad dabar mano šeima yra mano vyras ir mano pavardė Vasiliauskienė!”, - tv3.lt dėsto radijo laidų vedėja.

Paklausta, ar jos mama pranašesnė už jos bendraamžes bičiules, Raminta išskiria ir pliusus, ir minusus.

„Nemanau, kad pranašesnė, tiesiog mamos ir bendraamžių gyvenimo suvokimas kiek skiriasi, tad kai nori rasti geriausią atsakymą į kankinantį klausimą – geriausiai sužinoti skirtingų kartų nuomones ir... padaryti savaip“, - gudrauja ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ko gero, nesuklysime Ramintą pavadinę pramogų pasaulio senbuve, ji ne tik veda laidas, bet ir dainuoja, o šiuo savo pomėgiu dalinasi kartu su mama.

„Mėgstame dainuoti. Draugų kompanijoje mano mama – sava, tad įvairūs pasisėdėjimai prie laužo nepraeina be dainų. Mano mama visada įsitraukia, juolab, kad pati ne vienerius metus yra dainavusi muzikiniuose ansambliuose ir yra baigusi muzikos mokyklą“, - pasakoja dukra.

Dėmesys Ramintos mamai – įprastas dalykas, todėl kartu atėjusios į kokį nors viešą renginį – mielai nusifotografuoja.

REKLAMA

„Mama vadovauja vaikų bibliotekai, veda renginius, skaito seminarus, tad dėmesys jai tikrai ne naujiena. Išduosiu paslaptį, bet manau, kad dėmesys jai netgi šiek tiek patinka“, - atskleidžia ji.

Labiausiai Raminta žavisi savo mamos gebėjimu išmokyti, kad šeima – svarbiausia, taip pat pavydi jos ryžto.

„Mama yra nuostabiai užsispyrusi. Viena pati namą pastatė! Ir dar aš labai žaviuosi jos sugebėjimu sutarti su bet kokio amžiaus žmonėmis, todėl mano draugai – mano mamos draugai“, - džiaugiasi ji.  

Mama – didžiausias pavyzdys

Savo mamai komplimentų negaili ir iš Panevėžio kilusi Simona Burbaitė. Sostinėje sėkmingą modelio karjerą plėtojanti ir populiarų tinklaraštį rašanti mergina nepamiršta ir savo artimųjų.

REKLAMA

Simona ne iš tų žmonių, kurie palikę tikruosius namus į juos sugrįžta tik per didžiąsias metų šventes ar kartą į pusmetį. Anot jos, šeima jai suteikia naujos energijos ir pozityvumo, todėl į gimtąjį miestą ji grįžta dažnai.

„Atstumas nėra didelis, beveik valanda laiko ir tu jau namuose. Anksčiau, kai studijavau, stengdavausi grįžti kiekvieną savaitgalį pas šeimą, dabar išeina truputį rečiau. Mano stiprybė ir mano pagrindas yra ne tik mama, bet ir tėtis bei brolis. Be jų palaikymo, bendravimo man būtų labai sunku“, - pripažįsta žinomas modelis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 

Paklausta, ar ji ir jos mama yra geriausios draugės, Simona džiugiai sutinka.

„Nepaisant laiko trūkumo, stengiamės viena kitai skirti pasimatymus, pavyzdžiui susitinkame pusiaukelėje - Anykščiuose. Pasiskiriame laiką tik tai sau ir kompensuojame tą laiką, kai nebūname kartu. Ryšys su mama labai stiprus, ji geriausia mano draugė. Tai yra pirmasis žmogus, kuriam skambinu nutikus laimei ar nelaimei“, - tikina ji.

S. Burbaitė pasakoja, kad glaudūs santykiai su mama ją sieja nuo pat kūdikystės, o atėjusi branda leido dar labiau suprasti, kad šeima – svarbiausia.

REKLAMA

„Jau nuo kūdikystės jaučiu didelį artumą su mama. Kai man buvo ketveri metukai, namo mama dvejiems su puse metų išvažiavo į Ameriką. Tuomet augau tik su tėčiu ir seneliais, o kai mama grįžo tas ryšys dar labiau sustiprėjo. Nuo to laiko, mamos iš glėbio taip ir niekada nepaleidau. Net iki šiol jaučiu, kad namai yra tas centras, į kurį mane labai traukia. Todėl kai tik turiu galimybę, net jei tai ir savaitės vidurys, grįžtu pas šeimą“, - pasakoja mergina.

Labiausiai ją žavi mamos atsidavimas šeimai, moteriškumas ir nuoširdumas.

„Kaip ir kiekvienai dukrai – mama yra visiškas mano idealas ir autoritetas. Žinau, kad iki mamos išminties, dvasios brandos man dar labai toli. Aktorė Meryl Streep kartą apie savo mamą pasakė, kad jai įėjus į kambarį jis nušvinta, o kai ji išeina atsiranda trūkumo jausmas. Tai galioja ir mano santykiams su mama. Ji švyti energija, yra be galo tolerantiška, rūpestinga, moteriška, šilta“, - gražių savybių negaili dukra.

REKLAMA

Simonos mama Drąsutė dirba vadove pardavimų srityje, todėl bendravimas, komunikabilumas jai tarsi įgimtas dalykas.

„Ji moka neišeikvoti savo energijos. Grįžusi namo ji dažnai būna puikios nuotaikos, ji atneša gėrį į namus, moka kurti jaukumą“, - žavisi ji.

Dėl skirtingų gyvenamųjų vietų renginiuose su mama Simona pasirodo labai retai, tačiau tai kompensuoja bendra veikla.

„Kartu pietaujame, einame į kiną, pasivaikščioti, geriame kavą... Jei tik būtų galimybė kartu apsilankyti renginiuose, tai su malonumu vesčiausi už rankos ir mamą. Tiesa, net ir dabar visur vaikštome susikabinusios. Kaip ir sakiau, niekada jos nepaleidžiu“, - juokiasi ji.

REKLAMA
REKLAMA

Modelis džiaugiasi, kad jos mama jai yra didžiausias pavyzdys, kuriuo ji didžiuojasi, o jos išmintimi vadovaujasi ir savo gyvenime.

„Ji man visada kartoja, kad svarbiausia išlikti žmogišku bet kokioje situacijoje – nesvarbu, kokias pareigas ar statusą turėtum, besąlygiškai mylėti savo šeimą, draugus ir darbą. Mano tėvai labai jaunatviški ir supratingi, jie niekada manęs nevertė rinktis to, ko nenoriu. Jie neperša savo nuomonės, kai reikia pataria ir visada mane palaiko“, - pasakoja S. Burbaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų