REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į automobilių keitimosi klubo platformą investavęs Linas Kleiza artimiausiu metu į aikštę grįžti tikrai nežada. Interviu tv3.lt reabilitaciją po dar vienos dešiniojo kelio operacijos atliekantis krepšininkas pasakojo apie savo viltis, Lietuvos rinktinės pasirodymą ir Jono Kazlausko darbą, galimus pretendentus į šio vietą, lietuvių desanto NBA lygoje galimybes ir ko dar trūksta Lietuvos grandams Vilniaus "Lietuvos rytui" ir Kauno "Žalgiriui".

Į automobilių keitimosi klubo platformą investavęs Linas Kleiza artimiausiu metu į aikštę grįžti tikrai nežada. Interviu tv3.lt reabilitaciją po dar vienos dešiniojo kelio operacijos atliekantis krepšininkas pasakojo apie savo viltis, Lietuvos rinktinės pasirodymą ir Jono Kazlausko darbą, galimus pretendentus į šio vietą, lietuvių desanto NBA lygoje galimybes ir ko dar trūksta Lietuvos grandams Vilniaus "Lietuvos rytui" ir Kauno "Žalgiriui".

REKLAMA

„Nėra, kad neriu į verslą, esu investuotojas ir šios kompanijos veidas. Nėra taip, kad dirbu nuo ryto iki vakaro. Nuo sporto netolstu. Laiko daugiau yra, kai nesu išvažiavęs ir nežaidžiu krepšinio, paprasčiausiai daugiau galimybių atsiranda“, tv3.lt kalbėjo antrą sezoną be krepšinio leidžiantis 31 metų L. Kleiza.

– Kokia situacija su jūsų sveikata?

– Atsistatinėju po operacijos, ganėtinai gerai viskas eina. Operacija tikrai pavykusi, tik norėčiau, kad visas procesas būtų greitesnis. Deja, jis nėra greitas.

REKLAMA
REKLAMA

– Koks treniruočių procesas?

– Sportuoju su svoriu, reabilitacija, terapija. Negaliu nei bėgioti, nei per daug užkrauti kelio.

– Kokį medikai prognozuoja terminą, kada galėtumėt žengti į aikštę?

– Negaliu atsakyti į šį klausimą tiksliai. Tikrai ne iki Naujųjų metų. Neaišku kada. Kada nors tai bus. Jei viskas gerai, reabilitacija. Aišku, stengsiuosi grįžti, bet supranti, kad ateina laikas ir reikia pabaigti. Neisi į aikštę ant vienos kojos – yra tiek jaunimo, kai dės per galvą, nesuprasi, kas darosi. Krepšinis – jaunų ir sveikų žmonių žaidimas. Noras yra pasveikti ir žiūrėti, kokios galimybės ir kaip gali mėgautis krepšiniu.

REKLAMA

– Lietuvos rinktinėje permainos – išėjo treneris Jonas Kazlauskas. Kas galėtų perimti iš jo šį postą?

– Treneris Kazlauskas kaip ir Lietuvos rinktinės turėjo gerą ciklą – iškovoti du sidabro medaliai. Išlaikyti visus keturis metus ganėtinai sunku ir olimpiadoje pasimatė kažkokie minusai ir pliusai. Nesusiklostė taip, kaip norėjo. Treneris būtų išėjęs bet kokiu atveju. Aišku, smagiau būtų išeiti su medaliu, bet keturi metai geri. Ateitis Lietuvos rinktinės atrodo miglota dabar, bet iš tikrųjų – labai šviesi. Daug jaunų žaidėjų ir vyresnių, kurie subrendo. Bent mano rinktinėje, kiek esu praleidęs, visada po trenerio pasikeitimo būna medalis. Esu iškovojęs tris medalius ir visi su naujais rinktinės treneriais. Lietuvoje trenerių tikrai yra. Du pagrindiniai kandidatai šiuo metu – Šaras (Šarūnas Jasikevičius – red.p.) ir Rimas Kurtinaitis.

REKLAMA
REKLAMA

– Kaip jums atrodo naujo formato Eurolyga ir kaip vertinate „Žalgirio“ šansus?

– Gerai, kad pakeitė formatą. Krepšinis Eurolygos – mėgina eiti NBA biznio formatu. 16 komandų žaidžia tarpusavyje – tai sukelia sirgalių susidomėjimą, transliacijų ir visada geros rungtynės. „Žalgiris“ vis dar pasirengimo pradžioje, jis mėgino išspręsti praėjusio sezono problemas – nebuvo pataikymo. Žiūrėjau rungtynes, tai kol kas dar nėra gerai. Paulius Jankūnas dar nėra geriausios formos, o jam tokios reikės būti, kad „Žalgiris“ galėtų kovoti. Norėtųsi daugiau atletiškumo, bet kaip jiems seksis, sunku pasakyti. Gali būti labai gerai, vidutiniškai, na tikiuosi ne blogai. Gera komanda, su geru jaunu treneriu, krepšinio filosofija. Manau jie nustebins tikrai daug žmonių.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Turime kaip niekada daug NBA žaidėjų. Kaip matote jų ateitį?

– Domantas Sabonis dar pakankamai jaunas. Kas gerai jam – turi tikrą poziciją NBA. Jis yra atletiškas, didelis. Jo ateitis tikrai šviesi. Aišku, reikės laiko įsižaisti ir parodyti savo galimybes. Įdomu, kaip Mindaugui Kuzminskui seksis, nes Niujorkas nėra lengviausia vieta žaisti, ypač, kai žaidi už Carmelo Anthony. Mindaugas tinkamas žaidėjas NBA – atletiškas, turi pataikymą ir yra grynas trečias numeris. Kai NBA turi gryną poziciją, žymiai lengviau. Mockevičius galingas centras, bet ar pateks į komanda, klausimas.

– Donato Motiejūno situacija – kokia čia gali būti baigtis?

Žinau tiek, kiek ir jūs. Gaila, kad ji neišsisprendė po praėjusio sezono. Buvo logiška išeitis paimti pasiūlymą ir atžaisti metus, nes atėjus naujam treneriui (Mike‘as D‘Antony – red.p.) – šis yra puolimo genijus. Dauguma žaidėjų turi tuos karjeros metus su juo, kas susiję su puolimu. Tas pasiūlymas man atrodė patrauklus, o dar su NBA kepure dar kylančia kitais metais ir tiek pinigų... bet jie gal žino kitą situaciją. Gal ten labai mažas skirtumas tarp tų pinigų, kur nesusitaria. Dėl to kol kas ir nežaidžia. Vienokį ar kitokį sprendimą priims. Svarbu, kad sveikata būtų gera ir laikytų toliau.

REKLAMA

– Ar galima sakyti, kad Jonas Valančiūnas jau įsitvirtino NBA?

– Jonas įsitvirtino, bet jis yra tokioje pusiaukelėje – arba eis toliau, turi galimybę žengti kitą žingsnį link NBA žvaigždžių ir NBA žvaigždžių rungtynių. Tam jis turi visas galimybes – atletiškas, žaidimas eina ir judesių atsirado. Tačiau Toronto komanda yra Toronto – yra du žaidėjai, kurie bus NBA žvaigždžių rungtynėse, o neaišku, ar bus trečias. Nebent jie bus pirmi Rytų konferencijoje. Neaišku, ar jie išnaudos Joną daugiau šiais metais. Sakau, Jonas arti to prasimušimo aukščiau.

– Kaip vertinante Kevino Duranto perėjimą į „Golden State Warriors“ ekipą?

– Kaip ir kiekvienas fanas – situacija arba pagerės, arba pablogės. Aišku, neturėtų blogėti. Bus įdomu. Užtruks laiko susižaisti.  

REKLAMA

– Grįžtame į Lietuvos padangę. Kaip vertinate jėgų santykius šio sezono LKL?

– Sustiprėjo, atsirado naujų komandų – Panevėžys sustiprėjo, „Neptūnas“ dar neįsižaidė. Sustiprėjimas įdomus fanams. Visada norisi didesnės intrigos finale nei buvo. Dėl šių metų – „Lietuvos rytas“ gana neblogai sukomplektuotas, bet jiems trūksta dar dviejų trijų žaidėjų, o „Žalgiris“ yra protingai sukomplektuota komanda, tik jam trūkta atletiškumo. LKL lygoje jie yra tikrai favoritai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų