REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po Seimo rinkimų pirmojo turo paaiškėjo pusė būsimojo Parlamento narių. Kokie jie? Vedę ir turi vaikų? Netekėjusios moterys? Išsiskyrę ar viengungiai? Portalui tv3.lt išnagrinėjus kandidatų biografijas, paaiškėjo, kad merginoms ieškoti vyrų į Seimą nepatartina: didžioji dauguma jų vedę ir turi vaikų (vienas parlamentaras turi net 11 jų). Vyrai kelias potencialias kandidates į jų širdį Seime galėtų rasti.

Po Seimo rinkimų pirmojo turo paaiškėjo pusė būsimojo Parlamento narių. Kokie jie? Vedę ir turi vaikų? Netekėjusios moterys? Išsiskyrę ar viengungiai? Portalui tv3.lt išnagrinėjus kandidatų biografijas, paaiškėjo, kad merginoms ieškoti vyrų į Seimą nepatartina: didžioji dauguma jų vedę ir turi vaikų (vienas parlamentaras turi net 11 jų). Vyrai kelias potencialias kandidates į jų širdį Seime galėtų rasti.

REKLAMA

Tradiciniai konservatoriai

Daugiausiai mandatų – 20 – surinkusios Tėvynės Sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų partijoje 13ka į Seimą jau tikrai patekusių narių yra vedę ir turi vaikų. Vienas – 53-ejų metų Arvydas Anušauskas yra vedęs 27-neriais metais už jį jaunesnę žmoną, tačiau neturi vaikų. Išsiskyręs yra 58-erių Jurgis Razma.

Iš patekusiųjų į Seimą TS-LKD narių yra penkios moterys, iš kurių viena – ištekėjusi ir turi vaikų (Irena Degutienė), dvi– ištekėjusios, tačiau vaikų neturi (Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė ir Rasa Juknevičienė), dvi – netekėjusios (41-erių Ingrida Šimonytė ir 34-erių Agnė Bilotaitė).

REKLAMA
REKLAMA

Daugiausiai vaikų – po keturis – partijoje turi partijos lyderis Gabrielius Landsbergis, diplomatas Žygimantas Pavilionis ir politologas Laurynas Kasčiūnas. Daugiausiai į Seimą patekusių TS-LKD narių (7) turi po du vaikus. Po vieną vaiką turi du nariai, po tris – trys.

REKLAMA

Rekordininkas – „valstiečiuose“

Valstiečių ir žaliųjų sąjunga, jau turinti 19 mandatų naujajame Seime, turi 14-ka vedusių ir turinčių vaikų vyrų, du išsiskyrusius ir turinčius vaikų (Vytautas Bakas ir Jonas Jarutis) ir tris ištekėjusias ir vaikų turinčias moteris (Rima Baškienė, Guoda Burokienė, Dovilė Šakalienė). Nėra nė vienos netekėjusios moters ir nė vieno viengungio.

„Valstiečiai“ turi tėvą-rekordininką – 11-ka vaikų auginantį 54-erių Andriejų Stančiką. Keturis vaikus partijoje (iš patekusių į Seimą) turi Bronius Markauskas. Daugiausiai – 9 nariai – turi po du vaikus, penki nariai turi po vaiką, keturi nariai – po tris vaikus.

REKLAMA
REKLAMA

Santūrieji socialdemokratai

13 mandatų naujajame Seime kol kas turintys socialdemokratai turi devynis vedusius ir vaikų turinčius vyrus, tris ištekėjusias ir vaikų turinčias moteris (Rasa Budbergytė, Raminta Popovienė, Rimantė Šalaševičiūtė) ir vieną išsiskyrusią – Ireną Šiaulienę.

Du nariai (Juozas Olekas ir Rimantė Šalaševičiūtė) turi po tris vaikus, šeši – po du vaikus, keturi – po vaiką, o Irena Šiaulienė vaikų neturi. Keturių ar daugiau vaikų partijoje tarp išrinktų į Parlamentą narių neturi niekas. Išsiskyrusių ar viengungių vyrų partijoje taip pat nėra.

Liberalai – taip pat tradiciniai

Iš 8 į naująjį Parlamentą jau patekusių Liberalų Sąjūdžio narių, penki vyrai yra vedę ir turi vaikų, viena (Viktorija Čmilytė-Nielsen) yra ištekėjusi ir turi vaikų. Ištekėjusi, bet vaikų neturi yra Aušrinė Armontaitė, o išsiskyręs yra Gintaras Steponavičius. Daugiau nei trijų vaikų čia neturi niekas, po tris vaikus turi keturi nariai (Eugenijus Gentvilas, Virgilijus Alekna, Viktorija Čmilytė-Nielsen ir Arūnas Gelūnas). Po du vaikus turi trys nariai (Gintaras Steponavičius, Vitalijus Gailius ir Kęstutis Glaveckas), vaikų neturi Aušrinė Armontaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Stipri moteriškoji pusė

Lietuvos lenkų rinkimų akcija kol kas turi penkis mandatus naujajame Seime ir net trys iš jų priklauso moterims – visos jos ištekėjusios ir turi vaikų. Keturi partijos nariai turi po du vaikus, o viena – partijos lyderė Rita Tamašunienė – turi vieną vaiką.

Devyni vaikai

Partija Tvarka ir teisingumas, kuri naujajame Seime kol kas turės penkis mandatus, visus juos paskirs vyrams. Du iš jų (Remigijus Žemaitaitis ir Kęstutis Pūkas) yra vedę ir turi vaikų, du (Petras Gražulis ir Rimas Andrikis) – išsiskyrę ir turi vaikų, našlys yra Kęstas Komskis. Devynis vaikus augina K. Pūkas, keturis – P. Gražulis, tris – K. Komskis, du – R. Žemaitaitis, vieną – R. Andrikis.

REKLAMA

Summa summarum

Iš 70 būsimojo Seimo narių, 6 vyrai yra išsiskyrę, vienas našlys, o niekada nevedusio nėra nė vieno. Iš 17 į Seimą jau patekusių moterų, dvi yra netekėjusios, o viena išsiskyrusi. Tad žiedo ant piršto nenešios vos 9 Seimo nariai (neskaitant kitos pusės parlamentarų, kurie išaiškės po antrojo rinkimų turo). Tipinis parlamentaras – tai vedęs ir du vaikus turintis vyras. Tačiau yra ir netipinių – pavyzdžiui, 11-ka vaikų užauginęs Andriejus Stančikas.

Vaiką ima į susitikimus

Verslininkas, būsimas parlamentaras K. Pūkas, auginantis 9 vaikus, tv3.lt sakė, kad suderinti karjerą ir vaikų auginimą – labai sunku, tačiau jis savo vaikams sako skiriantis daug dėmesio:

REKLAMA

„ Aišku, sunku, vaikus užauginti, tai ne šunį auginti. Mano visi vaikai padorūs, normalūs ir nė vienas nevalkatauja. Galiu pasakyti, kad auginti vaikus, kurti gyvenimą ir dirbti yra sunku, bet, jei vidinis pašaukimas yra, žmogus turi atsakomybę ir už savo gyvenimą ir už kitų, jis yra pilietiškas – aš toks ir esu“, - kalbėjo K. Pūkas.

Pašnekovas sakė, kad jo vaikai, nepaisant darbų, tėtį matė ir su juo bendravo pakankamai:

„ Aš daug bendrauju, daug kalbuosi, mūsų pagarbūs ir gražūs santykiai. Aš ne tas, kur numeta vaikus ir duoda dėmesio 7 minutes per parą. Daug skiriu vaikams“, - kalbėjo K. Pūkas.

Jeigu reikėtų rinktis: dalyvauti vaiko gimtadienyje ar koalicijos partnerių pasitarime, K. Pūkas sako dalyvautų pastarajame, nes vaiko gimtadienį galima atidėti kitai dienai.

“Jeigu tai yra svarbus įnašas valstybei, tai yra svarbiau. Tačiau tai nereiškia, kad tu, išvažiavęs į koalicijos posėdį, vaiką numeti – vaiką gali paimti ir į susitikimą, ką aš dažnai ir darau. Vaikai yra labai svarbu“, - nurodė būsimasis parlamentaras.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų