REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
11
Laikinos tatuiruotės (nuotr. Instagram)

Grupė menininkų nusprendė padėti žmonėms, kurie jaučiasi „nematomi“ visuomenėje ir užsidaro savyje dėl sveikatos problemų ar kitų skausmingų patirčių.

11

Grupė menininkų nusprendė padėti žmonėms, kurie jaučiasi „nematomi“ visuomenėje ir užsidaro savyje dėl sveikatos problemų ar kitų skausmingų patirčių.

REKLAMA

Sukūrę savo socialinio tinklapio „Instagram“ paskyrą „Ink Visible“ vardu, aktyvistai stengiasi skleisti žinią laikinomis tatuiruotėmis.

Idėjos autorė – Ariana Warner – pati kenčia nuo neišgydomų galūnių skausmų, kurie pasireiškia netikėtai, rašo metro.co.uk.

Menininkų grupę sudaro 5 meistrai. Kiekvienas iš jų turi negalią ar ligą, kuri kažkada atskyrė nuo kitų žmonių, privertė jaustis mažiau svarbiais ir „nematomais“.

Kuriamas darbas ant kūno simbolizuoja menininkų asmeninę patirtį: tatuiruotė atskleidžia žmogaus ligą ar negalią, kurią pagaliau gali suprasti ir kiti.

REKLAMA
REKLAMA

Ariana pasakoja, kad jos liga – reta ir iš tiesų nematoma. Būtent šis sutrikimas ir paskatino suburti grupę žmonių, kurie norėtų pasidalinti savo istorija.

REKLAMA

Laikinų tatuiruočių meistrai kūną rašalu puošia visiškai nemokamai. Visgi jų tikslas – supažindinti žmones su tuo, kas plika akimi nematoma.

Viena iš meistrių – Aubrey – pasakoja, kad noriai prisidėjo prie šio projekto po to, kai pati išgyveno depresiją.

Anot merginos, žmonės yra linkę įsivaizduoti tik tai, ką pamato per socialinius tinklus ar televiziją. Tačiau neišgyvenus to asmeniškai – sunku suvokti, kas tai yra iš tikrųjų.

Menininkų grupės narė Tanya atskleidžia, kad jos patirtis dar retesnė: mergina nevalingai griežia dantimis ir kramto nagus. Toks sutrikimas sukelia stiprius galvos bei žandikaulio skausmus, pažeidžiami dantys.

Menininkai siekia, kad žmonės suprastų, jog ne visada lengva kalbėti apie savo bėdas. Todėl tokiu kūrybišku būdu jie tikisi sulaukti kitų supratimo, pasidalinti savo išgyvenimais, o sergančius – įkvėpti ir padrąsinti.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų