REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Vilniaus miesto apylinkės teismas trečiadienį sprendžia dėl kardomųjų priemonių skyrimo bankroto administratoriui Linui Lobeckiui bei advokatui Artūrui Šukevičiui, kuriuos Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) antradienį sulaikė įtardama kyšininkavimu.

REKLAMA
REKLAMA

 

A.Šukevičių ginantis advokatas Vidmantas Martyšius žurnalistams teisme sakė, kad jo ginamasis kaltės nepripažįsta, o perduoti pinigai buvę ne kyšis, bet skola, kurią įmonės vadovas paprašė įnešti į sąskaitą.

REKLAMA

„Jeigu ir yra kažkokių finansinių taisyklių pažeidimas, kad tuo metu nėra buhalterės ir neišrašomas kasos pajamų orderis... Pavyzdžiui, būtų paėmęs iš kažkokio žmogaus pinigus ir neatidavęs įmonei – tai pasisavinimas lėšų. O jis sako, kad paėmė ir padėjo. Bet iš paskos ateina STT ir sako, kad paėmei kyšį“, – kalbėjo advokatas.

Pasak jo, A.Šukevičių prašoma suimti dešimčiai dienų, tačiau advokatas ir jo ginamasis pageidautų, kad būtų paskirta tokia kardomoji priemonė, kuri netrukdytų A.Šukevičiui dirbti.

REKLAMA
REKLAMA

„Už advokato nugaros apie 300 susitarimų, dešimtys įmonių, įstaigų – visi nukenčia“, – kalbėjo V.Martyšius.

Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Arūnas Stankevičius prieš posėdį neatskleidė, kokias kardomąsias priemones prašys skirti įtariamiesiems.

Tyrimas atliekamas turint įtarimų, kad veikdami kartu L.Lobeckis ir advokatas A.Šukevičius reikalavo iš bankrutuojančios įmonės buvusio direktoriaus 15 tūkst. eurų kyšio už teisminio proceso sustabdymą ir dalį reikalauto kyšio priėmė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

L.Lobeckis yra konservatorių deleguotas Karoliniškių apygardos L.Asanavičiūtės apylinkės komisijos pirmininkas Seimo rinkimuose.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partija trečiadienį informavo, kad Vilniaus Karoliniškių skyriaus nario L.Lobeckio narytė partijoje buvo sustabdyta, kol vyksta tyrimas.

STT teigia, kad tyrimas atliekamas neįvardijamam asmeniui suteikus reikšmingos informacijos.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų