REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus savivaldybės taryba leido administracijai pasirašyti naują sutartį dėl viešojo transporto paslaugų teikimo Vilniaus mieste.

Vilniaus savivaldybės taryba leido administracijai pasirašyti naują sutartį dėl viešojo transporto paslaugų teikimo Vilniaus mieste.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Trišalę Vilniaus savivaldybės ir jos valdomų įmonių „Susisiekimo paslaugos“ bei „Vilniaus viešasis transportas“ (VVT) sutartį ketinama pasirašyti lapkričio 17 dieną, ji galiotų septynerius metus.

REKLAMA

VVT įsipareigoja teikti keleivių vežimo paslaugas pagal savivaldybės įmonės nustatytus maršrutus.

Nauja sutartis pasirašoma baigiantis senajai, BNS informavo savivaldybė. Sutartis reikalinga VVT siekiant atnaujinti autobusų ir troleibusų parką.

Opozicijos atstovai prieš kelis mėnesius piktinosi, jog VVT planuoja skelbti 34 mln. eurų vertės ilgalaikės autobusų nuomos su vairuotojais konkursą, tačiau tai daroma net ir neužsitikrinus naujos sutarties su Vilniaus savivaldybe. Opozicinė Lietuvos laisvės sąjunga (liberalai) piktinasi, kad VVT planuojama ilgalaikė nuoma pabrangins vieno kilometro savikainą įmonėje iki 2,4 karto.

REKLAMA
REKLAMA

Meras Remigijus Šimašius anksčiau tikino, kad įmonė nepriims sprendimų be tarybos pritarimo. Anot jo, neradus formalių kliūčių, Vilniaus savivaldybės taryba galės spręsti, ar pritarti VVT nuomos sutarčiai su būsimu konkurso laimėtoju. Jis taip pat teigė, kad tarybai bus pasiūlyta apsispręsti dėl konkrečios autobusų įsigijimo formos: lizingo, ilgalaikės nuomos.

Praėjusiais metais VVT patyrė 1,168 mln. eurų grynųjų nuostolių - 8,4 karto daugiau nei 2014 metais, kai įmonės nuostoliai buvo 139,7 tūkst. eurų. Bendrovės apyvarta per metus sumažėjo 3,8 proc. iki 49,62 mln. eurų. 30,5 mln. eurų pajamų gauta iš keleivių, 19,1 mln. eurų sudarė kompensacijos už lengvatinį keleivių vežimą.

Praėjusių metų pabaigoje bendrovei priklausė 252 troleibusai, 389 autobusai, iš kurių 124 yra dujiniai ir dar 26 nuomojami mikroautobusai, įmonėje dirbo vidutiniškai 2204 darbuotojai (2014 metais - 2189). 100 proc. VVT valdo Vilniaus miesto savivaldybė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų