REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
11
Klaudia (nuotr. asm. archyvo)

Į muzikinio pasaulio aukštumas sparčiai stiebiasi egzotiškos išvaizdos lietuvaitė Klaudia. Jos vokalo galimybes tūkstančiai žmonių išgirdo pavasarį. Tuomet buvo išleistas grupės Foor albumas, kuriame buvo įtrauktas bendras jų ir Klaudios kūrinys Completion. Šis albumas pasiekė šeštą vietą iTunes Dance topų lentelėje ir sulaukė daug susidomėjimo Anglijos radijo stotyse bei šokių aikštelėse.

11

Į muzikinio pasaulio aukštumas sparčiai stiebiasi egzotiškos išvaizdos lietuvaitė Klaudia. Jos vokalo galimybes tūkstančiai žmonių išgirdo pavasarį. Tuomet buvo išleistas grupės Foor albumas, kuriame buvo įtrauktas bendras jų ir Klaudios kūrinys Completion. Šis albumas pasiekė šeštą vietą iTunes Dance topų lentelėje ir sulaukė daug susidomėjimo Anglijos radijo stotyse bei šokių aikštelėse.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Talentinga atlikėja gimė Kaune, tačiau čia ją atpažįsta kur kas mažiau žmonių nei Britanijoje. Ir ne šiaip sau. Į svetimą šalį ji išsikraustė dar vaikystėje. Pirma čia aplankyti giminių išvyko jos mama, o paskui ir ji pati. Galop šeima Britanijoje nusprendė likti visam laikui. 

REKLAMA

Visgi keliai į gimtą šalį neužsivėrė. Mergina retkarčiais atvyksta į Lietuvą pasimatyti su močiute. Deja, daugiau čia pabendrauti nėra su kuo.

„Dauguma mokyklos draugų taip pat yra išvykę svetur studijuoti ir dirbti. O mano geriausia vaikystės draugė Deimantė šiuo metu gyvena Niujorke, kur studijuoja žurnalistiką. Tad visi išsibarstėme po pasaulį“, – pasakoja Klaudia.

Tačiau nostalgija savai šaliai išlieka, mat būtent čia prasidėjo muzikinis Klaudios kelias. Kad nori išgarsėti ji suprato dar aštuonerių, kuomet ėmė lankyti Kauno Juozo Naujalio muzikos gimnaziją. Čia mokėsi groti violančele ir pianinu. Laikui bėgant suprato, kad sugeba dar ir dainuoti.  Visgi, kad ateityje ji į sceną norės žengti kaip dainininkė, nesitikėjo nei jos šeima, nei bičiuliai.

REKLAMA
REKLAMA

„Visi draugai ir artimieji mano karjerą palaiko šimtu procentų. Nors jiems tai buvo naujiena, nes visuomet buvau violančelistė. Tad niekas nemanė, kad galiu ir dainuoti, ir kurti tekstus“, – paklausta, kaip aplinkiniai reaguoja į jos sėkmę, sakė atlikėja.

Nors šiuo metu gyvena Anglijoje, tikina, kad jos karjeros sienos neriboja. Mergina tikrai neatsisako būti žinoma ir savo gimtinėje.

„Aš manau, kad muzika neturėtų skambėti apribotoje erdvėje. Tai karjera, kuri neturi ribų Ji skirta viso pasaulio žmonėms. Aš norėčiau, kad mano muzika būtų grojama visur. O Britanija yra tas pagrindas, kur aš galiu atlikti savo kūrybinį darbą“, – aiškina dainininkė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Klaudia neatmeta ir galimybės kada nors susikooperuoti su gimtos šalies muzikantais. Ją žavi ne vieno lietuvaičio darbai. „Lietuva yra gerai žinoma elektroninės muzikos srityje. Manau, būtų įdomu kolaboruotis su Lietuvos prodiuseriais, tokiais kaip Vidis (Vidmantas Čepkauskas), Fingalick, Gardens of God ar Partizanai“, – sako išskirtinio vokalo savininkė.

Savo talentu pavergė žinomą muzikos prodiuserį

Visgi šiuo metu ji dirba su garsiu britų prodiuseriu Jo Jo. Atlikėjos talentą jis pastebėjo visiškai atsitiktinai. Mergina buvo pakviesta į jo studiją įrašyti violančelės sesijos. Vokalinę liniją tąkart įrašinėjo kiti hip hop stiliaus atlikėjai. Visgi įspūdingos išvaizdos talentinga mergina taip pat neliko nepastebėta – netrukus sulaukė pasiūlymo pradėti atlikėjos karjerą.

REKLAMA

„Jis yra be galo talentingas prodiuseris. Mūsų muzikinė energija susijungė po pirmos mūsų sesijos. Nuo to laiko kartu intensyviai dirbame ir tobulėjame. Dažniausiai dainos kūrimas prasideda nuo melodijos ir lyrikos. Tai pati sukuriu namie. Tada projektą nusinešu į studiją ir toliau kuriame“, – muzikinės virtuvės duris praveria dainininkė ir tekstų autorė.

Anglijos muzikos rinka – plati ir spalvinga. Čia atlikėjui neretai neužtenka vien talento, reikia atidžiai pasirūpinti išskirtiniu įvaizdžiu. Rodos, Klaudia su šia užduotimi susitvarko puikiai.

REKLAMA

„Stilių kuriuosi pati. Niekas kitas manęs nepažįsta taip, kaip aš pati. Esu sau geriausia stilistė. Aš nuo mažens labai domiuosi stiliumi, plaukų priežiūra ir grožio naujovėmis. Manau, kad išvaizda puikiai atspindi kiekvieno mūsų asmenybę. Gyvenimas yra kaip nuotykis, todėl aš pati mėgstu įvairovę ir žaismingumą“, – atvirauja atlikėja.

Nors merginos įvaizdį galima drąsiai lyginti su pasaulinio lygio žvaigždžių, visgi daugiausiai dėmesio ji skiria ne išvaizdai.

„Atvirai pasakius, aš manau, kad visi artistai unikalūs. Niekada nesijaučiau konkuruojanti su kitais. Tikiu, kad visi mes pasieksime savo tikslo. Visi muzikantai turėtų vienas kitą skatinti dirbti ir kurti kartu kaip įmanoma daugiau. Pirmenybę teikiu savo dainų rašymui ir vokalui. Visa kita tėra priedas“, – aiškina dainininkė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip minėjo Klaudia, šiuo metu didžiausią jos laiko dalį atima kūryba, įrašinėjimas studijoje. Tad laiko nelieka net meilės reikalams...

„Muzika ir kūryba atima daug laiko ir pastangų. Šiuo metu daugiau apie nieką ir negalvoju. Kūrybinis darbas man atstoja visus romantiškus džiaugsmus. Žinoma, nepamirštu skirti laiko šeimai ir draugams. Taip pat pastoviai lankausi sporto klube, kur pasisemiu geros energijos ir trumpam atsiriboju nuo darbo“, – pasakoja atlikėja.

Ateities planai – užkariauti muzikos rinką

Vasarą mergina leido realizuodama savo muzikines idėjas su įvairiausiais pasaulio didžėjais ir prodiuseriais. Tad nenustebkite, kai radijus užplūs banga lietuvaitės atliekamų stilingo skambesio dainų.

REKLAMA

„Artimiausi mano muzikiniai planai – išleisti visą sukurtą muziką. Sekantis kūrinys, pavadinimu Resonating, „pasirodys spalio 16 dieną. Jis buvo kurtas kartu su italų didžėjais ir prodiuseriais „Cesar & Oscar“.

Taip pat greitu laiku bus išleista daina „Taking Over Me“, kuri buvo sukurta su didžėjumi ir prodiuseriu Luke Hassan“, – džiūgauja atlikėja.

„Taip pat ruošiamės perdaryti ir kartu su grupe Foor įrašytą dainą Completion. Garrage skambesį pakeisime į klasikinės muzikos stilių ir šį mėnesį filmuosime video, kuriame aš pati dainuosiu ir grosiu violančele su styginių kvartetu.

REKLAMA

Taip pat pradedu naktinių klubų koncertinį turą Anglijoje kartu su didžėjumi Bradu Russellu. Atliksiu savo dainas bei garsius šokių muzikos koverius“, – paklausta apie ateities planus pasakojo dainininkė.

Klaudia atvira, didžiausias jos tikslas muzikinėje karjeroje – kad jos dainas pamiltų kuo daugiau auditorijos: „Noriu, kad mano dainos būtų klausomos, kad jos teiktų malonumą, džiaugsmą ir geras emocijas. Esu laiminga, kad galiu tai suteikti“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų