REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
34
Fedoras Černychas (nuotr. SCANPIX)

Pasaulio čempionato atrankos rungtynėse ne tik Slovėniją su Škotija, bet ir savo sirgalius nustebinusi Lietuvos futbolo rinktinė šįvakar Vilniuje susigrums su Maltos nacionaline ekipa. Įžūliais Edgaro Jankausko auklėtinius pakrikštiję futbolo ekspertai šįkart laukia tik pergalės.

34

Pasaulio čempionato atrankos rungtynėse ne tik Slovėniją su Škotija, bet ir savo sirgalius nustebinusi Lietuvos futbolo rinktinė šįvakar Vilniuje susigrums su Maltos nacionaline ekipa. Įžūliais Edgaro Jankausko auklėtinius pakrikštiję futbolo ekspertai šįkart laukia tik pergalės.

REKLAMA

Pirmose pasaulio čempionato atrankos rungtynėse Lietuvos rinktinė sužaidė lygiosiomis 2:2 su Slovėnija, o šeštadienį išvykoje 1:1 dvikovą baigė su Škotija. Abejas rungtynes lietuviai išleido pergalę iš rankų per paskutines minutes. Nepaisant to, žaidimas futbolo specialistus ir ekspertus džiugina.

Pas mus nėra žvaigždžių - žvaigždė yra rinktinė „Reitingų lentelėje esame daug žemiau už Slovėniją ar Škotiją, tačiau žaidžiame įžūliai – matosi šiuolaikiško futbolo tendencijos. Praradus kamuolį stengiamės spausti, greitai einame į puolimą perėmus kamuolį, ieškome laisvų erdvių. Mane nuteikia pozityviai toks žaidimas“, - kalbėjo futbolo treneris Mindaugas Čepas.

Anot jo, dvi pasaulio čempionato atrankos rungtynes lietuviai nebuvo favoritai, o dvikovoje su Malta tas vaidmuo keičiasi: „Žaisime pirmu numeriu namie. Prieš atranką Malta buvo viena pagrindinių konkurenčių – ją turime būtinai įveikti. Bus įdomu pažiūrėti, kokį planą paruoš treneris.“

REKLAMA
REKLAMA

M. Čepas neabejojo, kad dėl nuovargio E. Jankauskui teks keisti žaidėjus, galbūt pamatysime ir naujų veidų. Be to, čia gali prisidėti ir papildomi veiksniai – rinktinė juk treniravosi ant žolės, o dabar bus žaidžiama ant dirbtinės dangos.

REKLAMA

„Žavi visa komanda. Pas mus žvaigždžių nėra – žvaigždė yra visa rinktinė. Tačiau, aišku, negaliu neišskirti Fedoro Černycho, Vykinto Slivkos, Nerijaus Valskio. Žinojau, kad Arvydas Novikovas yra kokybiškas žaidėjas, bet kai pamačiau, ką Škotijoje jis išdarinėjo su gynėjais, negaliu nesižavėti“, - tikino treneris. Jis neabejojo, kad nepaisant žvarbaus oro ir vėlyvo meto susirinks visas stadionas – to rinktinė nusipelnė.

Akmuo į gynėjų daržą

Buvęs profesionalus futbolininkas, „Viasat Sport Baltic“ futbolo komentatorius Nerijus Vasiliauskas kalbėjo, kad rinktinė netapo staiga kitokia: „Juk žaidėjai tie patys, bet matome, kaip kitas treneris gali įkvėpti komandą žaisti. Visi sakė, kad nėra kam žaisti, bet žaisti yra kam, tačiau reikia tuos žaidėjus psichologiškai teisingai nuteikti.“

REKLAMA
REKLAMA

Jis neabejojo, kad einama teisinga linkme. „Galima tikrai pagirti ne vien Edgarą Jankauską, bet visą trenerių štabą, kuris atlieka daug darbo analizuodamas, parinkdamas taktiką. Problemų tikrai yra – paleistos dvi pergalės – bet galėjo ir pralaimėti tas abejas rungtynes. Nei liūdėti, nei labai džiaugtis nereikėtų. Pozityvu tai, kad pamatėme įmuštus įvarčius. Dabar beliko sutvarkyti gynybinius reikalus“, - tvirtino futbolo specialistas.

Anot N. Vasiliausko, akivaizdi problema – pralaimėtos dvikovos savo baudos aikštėje: „Čia galėčiau įridenti nemenką akmenį į gynėjų daržą, nors ginasi visa komanda, tačiau pralaimimos dvikovos, kur žaidžia gynėjai prieš puolėjus. Šiais laikais mikrodvikovos – visa ko pagrindas. Tai ir iniciatyva, ir pavojingos situacijos. Svarbu ir „parinkimas“ kamuolių po pralaimėtų dvikovų – čia jau komandos draugų darbas.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Byloja apie psichologinį nuovargį

„Viasat Sport Baltic“ futbolo komentatorius nuomone, praleisti įvarčiai per paskutines minutes byloja ne apie fizinį, o apie psichologinį nuovargį. „Komanda daug ginasi, tai matosi ir pagal antrame kėlinyje daug didesnį varžovų pranašumą kontroliuojant kamuolį. Svarbu išmokti palaikyti ilgiau kamuolį varžovų pusėje, nes anksčiau ar vėliau koncentracija baigiasi ir atsiranda pavojingos situacijos prie vartų – gali būti praleidžiami įvarčiai“, - aiškino jis.

Kalbėdamas apie šio vakaro dvikovą su Malta N. Vasiliauskas pabrėžė, kad varžovas yra toks, kurį privalome nugalėti savo aikštėje. „Jei to nepadarysime, nubrauksime tai, ką pasiekėme per pirmąsias dvi rungtynes. Manau, kad ir nugalėsime, tik būtų gerai pelnyti kuo daugiau įvarčių nepraleidžiant nė vieno, nes įvarčių santykis labai svarbus. Nepaisant nuovargio turime daugiau geros nuotaikos, psichologinis nusiteikimas bus geras, o apie nuvertinimą nėra ko kalbėti – žaidėjai degs noru pasiekti pergalę po metų laiko“, - kalbėjo buvęs futbolininkas.

REKLAMA

Nelaukite lengvų rungtynių

Vilniaus „Žalgirio“ trenerio asistentas Andrius Skerla perspėjo, kad nereikia laukti lengvų rungtynių su Malta. „Mes sužaidėme dvi rungtynes su stipriais varžovais, jie palikdavo dideles erdves ir lietuviai kontratakose tikrai gerai sužaidė. Malta tikrai nebus favoritė ir mums teks daugiau kurti. Turime tokių žaidėjų galinčių kurti. Gynyboje turime būti pasiruošę bet kokioms kontratakoms“, - komentavo jis.

„Tikiuosi bus pilnas stadionas, nes žmonės ėmė tikėti, kad galime daugiau. Tai gali duoti didelė impulsą rungtynių metu. Treneriai gerai išanalizavę varžovą. Kiek lems nuovargis? Abi rinktinės žaidė šeštadienį. Šiandien pamatysime, koks mūsų fizinis pasirengimas. Tai bus labai svarbu“, - tikino A. Skerla.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų