REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Kauno miesto savivaldybė ruošiasi kurti agentūrą, kuri turėtų būti atsakinga už užsienio investicijų pritraukimą, turizmą ir Kauno miesto tarptautinę rinkodarą.

 Kauno miesto savivaldybė ruošiasi kurti agentūrą, kuri turėtų būti atsakinga už užsienio investicijų pritraukimą, turizmą ir Kauno miesto tarptautinę rinkodarą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Norime įkurti Kaune naują kompaniją „Kaunas IN“, kuri pakeis, papildys ir išvystys Kauno turizmo informacijos centro veiklą ir apims daugiau sričių. Panašiu keliu jau yra nuėjęs Vilnius. Kartu pradėjome galvoti apie tokios kompanijos įkūrimą“, – antradienį žurnalistams sakė Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

REKLAMA

Pasak savivaldybės administracijos direktoriaus, ši įstaiga bus būdas užtikrinti, kad būtų viena institucija, atsakinga už šių sričių įgyvendinimą.

„Tikslas yra sukurti kompetencijos centrą ir paprašyti atsakomybės. Šiandien daug kas rūpinosi daug kuo, o atsakė už viską miesto meras. Turi atsirasti kompetentingi žmonės, jiems reiktų deleguoti tam tikras funkcijas ir paprašyti atsakomybės. Arba dar paprasčiau – kai visi už viską atsako, niekas už nieką atsako. Visi bandydavome dirbti su investicijų pritraukimu, bet konkretaus strateginio plano, ko mums reikia, niekas aiškiai ir neatsakė“, – kalbėjo administracijos direktorius Gintaras Petrauskas.

REKLAMA
REKLAMA

„Kaunas IN“ agentūrą planuojama įkurti pertvarkius Kauno turizmo informacijos centrą ir prie jo prijungus mokslo ir technologijų parką „Technopolis“. Tokiu būdu bus sukurta institucija, atsakinga už turizmo skatinimą, užsienio investicijas ir Kauno miesto vardo garsinimą pasaulyje.

Pasak G.Petrausko, resursų atlyginimams naujojoje agentūroje didinti nereikės. Apie konkrečias sumas, kurias reikėtų paskirti naujajai įstaigai – nenumatyta.

„Nesteigsime naujų įstaigų ir darinių. Iš „Technopolio“, mūsų Turizmo informacijos centro ir perkeliant iš Plėtros programų ir investicijų skyriaus kai kuriuos darbuotojus. Tai nebus dar viena viešoji įstaiga su neaiškiais tikslais“, – tikino administracijos direktorius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Artimiausiame tarybos posėdyje ruošiamasi priimti sprendimus dėl turizmo informacijos centro pertvarkymo, prasideda vadovų paieška. Pasak savivaldybės atstovų, kol nėra suburta komanda, nėra suformuoti ir konkretūs tikslai įstaigai.

Į naująją agentūrą planuojama konsoliduoti ir lėšas, kurias šioms sritims yra skyrusi savivaldybė. Tačiau, pasak V.Matijošaičio, finansavimui „bus skaičiai, kurie bus adekvatūs miestui ir kurių reikės“. Planuojama, kad naujojoje įstaigoje dirbs apie 18 žmonių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų