REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Liberalų sąjūdis sudarė darbo grupę deryboms su galimais koalicijos partneriais ir sutarė dėl nuostatų, kurios, jų manymu, turėtų būti įtrauktos į naujosios Vyriausybės programą.

Liberalų sąjūdis sudarė darbo grupę deryboms su galimais koalicijos partneriais ir sutarė dėl nuostatų, kurios, jų manymu, turėtų būti įtrauktos į naujosios Vyriausybės programą.

REKLAMA

Pasak Liberalų sąjūdžio atstovo Martyno Čerkausko, partijos derybinėse gairėse numatytas neapmokestinamojo pajamų dydžio didinimas, „Sodros“ ir pridėtinės vertės mokesčių mažinimas, nuostata neapmokestinti reinvestuojamo pelno.

Derybose dėl koalicijos Liberalų sąjūdis taip pat kels klausimus dėl vaikų globos namų naikinimo, partnerystės įteisinimo, dvigubos pilietybės suteikimo kuo daugiau žmonių, balsavimo internetu.

„Mes manome, kad šie dalykai turėtų būti įtraukti į Vyriausybės programą“, – BNS sakė M.Čerkauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Partijos derybų grupę sudarys partijos pirmininkas, Vilniaus meras Remigijus Šimašius, liberalų sąrašo daugiamandatėje rinkimų apygardoje lyderis Eugenijus Gentvilas ir partijos rinkimų programos koordinatorius Gintaras Steponavičius.

REKLAMA

Į derybų grupę taip pat įtrauktas parlamentaras Vitalijus Gailius, jis reikalui esant pavaduos vieną iš minėtų politikų.

E.Gentvilas BNS teigė, kad jokie susitikimai su kitų partijų atstovais kol kas nėra suplanuoti. Pasak jo, derybų galimybės gali išaiškėti antradienį, kai rinkimų rezultatus ir pasirengimą antrajam rinkimų turui aptars konservatoriai. Anksčiau politikas teigė, kad liberalai rengiasi deryboms su konservatoriais.

M.Čerkausko teigimu, derybos su galimais koalicijos partneriais greičiausiai prasidės po antrojo Seimo rinkimų turo.

„Ne Liberalų sąjūdis yra ta partija, kuri bus koalicijos ašis. Viską spręs partijos, kurios daugiausiai balsų surinks“, – teigė liberalų atstovas.

REKLAMA
REKLAMA

Liberalų sąjūdis Seimo rinkimuose daugiamandatėje apygardoje gavo 9 proc. balsų ir taip iškovojo aštuonis parlamentarų mandatus. Dar 12 liberalų kandidatų varžysis antrajame ture vienmandatėse apygardose.

Negalutiniai duomenys rodo, kad Tėvynės sąjunga - Lietuvos krikščionys demokratai laimėjo Seimo rinkimus daugiamandatėje apygardoje, surinkę 21,6 proc. balsų, ir 0,6 proc. balsų lenkia Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungą. Treti liko šiuo metu valdžioje esantys socialdemokratai, surinkę 14 proc. rinkėjų balsų ir jau užsitikrinę mažiausiai 13 mandatų parlamente.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų