REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos politikos lyderiai yra varstomi iki smulkiausių kaulelių, tačiau dažnai už jų nugarų stovinčios mylimosios sulaukia ne ką mažiau didesnio visuomenės dėmesio ir spaudimo.

Lietuvos politikos lyderiai yra varstomi iki smulkiausių kaulelių, tačiau dažnai už jų nugarų stovinčios mylimosios sulaukia ne ką mažiau didesnio visuomenės dėmesio ir spaudimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasidomėjome, kokios asmenybės yra Lietuvos politinių partijų lyderių gyvenimo palydovės, kuo jos užsiima ir kaip prisideda prie savo vyrų sėkmės.

REKLAMA

Liberalias vertybes propaguojanti socialinių mokslų daktarė

Konservatorių lyderio Gabrieliaus Landsbergio žmona Austėja Landsbergienė sulaukia beveik tokio pat žiniasklaidos ir visuomenės dėmesio kaip ir jos vyras. Darželių tinklo „Vaikystės sodas“ įkūrėja, edukologė ir socialinių mokslų daktarė dažnai pasisako švietimo, vaikų ugdymo klausimais.

Politologai ne kartą įvardino, kad Gabrieliaus Landsbergio žmona, kuri savo darželiuose labiau propaguoja liberalias nei konservatyvias vertybes, gali užkliūti tradiciniams rinkėjams. Tačiau šalia savęs turėti moterį, kuri neša naują požiūrį į švietimą, G. Landsbergiui kol kas laimėti žmonių simpatijų tikrai nesukliudė.

REKLAMA
REKLAMA

Žmona gyvena Ispanijoje

Seimo rinkimų pirmajame etape daugiausiai balsų sulaukusios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų partijos lyderis Ramūnas Karbauskis savo privatų gyvenimą, o kartu ir savo žmoną Liną slepia labai kruopščiai. Nuo pat savo politinės karjeros pradžios 1996 m. tokią strategiją pasirinkęs Ramūnas sako, kad yra šeimos žmogus ir su savo žmona yra sutaręs, jog jų asmeninis gyvenimas viešumoje aptarinėjamas nebus.

Nepatvirtintais duomenimis, šiuo metu abu R. Karbauskio sūnūs ir žmona gyvena Ispanijoje, kur, pasak politiko, yra saugūs nuo apkalbų ir nuomonių apie jo politinę veiklą. Galbūt apie Liną Karbauskienę daugiau išgirsime Ramūnui Karbauskiui tapus vienos didžiausių parlamentinių partijų lyderiu?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Namų šeimininke neketinanti tapti ekonomistė

Ne tik per pastaruosius ketverius metus, bet ir nuo pat premjero Algirdo Butkevičiaus politinės karjeros pradžios nuo vyro šono nesitraukia jo žmona Janina. Ekonomistės išsilavinimą turinti ir ilgą laiką dirbusi Energetikos agentūroje moteris teigia, kad namų šeimininke ji būti tikrai negalėtų. Nors iš pažiūros moteris atrodo kukli, tačiau ji spinduliuoja eleganciją ir vidinę ramybę. Vienoje LRT laidoje moteris yra prisipažinusi, kad mielai atskirtų vyro darbą nuo jų šeimos asmeninio gyvenimo ir norėtų, kad jos gatvėje niekas nepažintų.

REKLAMA

Pasaulyje pripažinta socialinių mokslų daktarė, psichologė ir psichoterapeutė

Ne ką mažiau įdomi ir intriguojanti asmenybė yra Vilniaus mero Remigijaus Šimašiaus žmona Agnė Matulaitė. Socialinių mokslų daktarei, psichologei ir psichoterapeutei teko dirbti Paryžiaus, Oksfordo ir Kembridžo universitetuose. Moteriai taip pat yra suteiktas Londono Birkbecko universiteto Garbės tyrėjos vardas. Įvairiose konferencijose, tiriamuosiuose darbuose dalyvaujanti moteris yra pripažinta savo srities profesionalė, tačiau visuomenės dėmesio susilaukė tik vyrui tapus politine žvaigžde, tačiau, pasak jos, tai jos karjeros ir gyvenimo visiškai nepakeitė.

REKLAMA

Seimo rinkimuose moteris nepabūgo mesti iššūkio ir savo vyrui

Nors Artūro Zuoko politinė karjera pastaruoju metu nesiklosto itin sėkmingai, jo žmona Agnė Zuokienė savo populiarumu beveik prilygsta savo vyrui. Politikė ir socialinių akcijų organizatorė puikiai pažįstama tiek sostinės, tiek šalies gyventojams. Nuo 2008 m. politinėje veikloje pradėjusi dalyvauti moteris net buvo įstojusi į socialdemokratų partiją ir konkuravo su savo vyru.

Tiesa, šiais metais A. Zuokienė papildė Lietuvos laisvės sąjungos sąrašą ir kovojo vienmandatėje. Projekto „Nedelsk“ organizatorė, kurio tikslas yra padėti moterims greičiau diagnozuoti krūties vėžį, labiausiai domisi sveikatos apsaugos politika, bet prisideda ir prie kitų iniciatyvų.

Kurio politiko žmonai teks užimti premjero ar Seimo Pirmininko žmonos vaidmenį paaiškės jau visai netrukus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų