REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Seimo rinkimų rezultatai gali būti klastojami, sako Lietuvos lenkų rinkimų akcijos – krikščioniškų šeimų sąjungos vadovas Valdemaras Tomaševskis, partijai kol kas užsitikrinus septynis mandatus naujajame parlamente.

REKLAMA
REKLAMA

 

„Mes nenorime atmesti tokios galimybės, kad kažkas bando šituos rinkimus falsifikuoti“, - žurnalistams Vilniuje pirmadienį sakė V.Tomaševskis.

REKLAMA

Jis teigė, kad tam prielaidas sudaro didesnis nei įprastai iš anksto balsavusių rinkėjų skaičius, šališka žiniasklaida ir mažas dėmesys iš nacionalinio transliuotojo.

V.Tomaševskis taip pat teigė turintis duomenų, kad kažkas organizavo 30 tūkst. jaunų rinkėjų pavežėjimą balsuoti. Visgi jis nepateikė informacijos ir faktų, kur tai galėjo būti daroma ir kokia partija tai organizavo.

Europarlamentaras taip pat stebėjosi aritmetikos klaidomis skelbiant rinkimų rezultatus, tačiau dėl to kaltino ne Vyriausiąją rinkimų komisiją, o „nesąžiningas“ tradicines partijas.

REKLAMA
REKLAMA

„Deja, tai yra labai bloga pamoka mūsų demokratijai“, - kalbėjo V.Tomaševskis.

Pasak jo, partijos atstovai neplanuoja skųsti rinkimų rezultatų, nes „laimėti yra neįmanoma, dirbant tokioje sistemoje, kur viską lemia pinigai“.

Politikas taip pat „naglumo viršūne“ pavadino konservatoriaus Andriaus Kubiliaus maždaug sekmadienio vidurnaktį visuomeniniam transliuotojui išsakytą prognozę, kad per daugiamandatę apygardą į Seimą pateks keturios partijos.

Negalutiniais duomenimis, Lietuvos lenkų rinkimų akcija - krikščioniškų šeimų sąjunga daugiamandatėje apygardoje surinko 5,45 proc. balsų ir iškovojo penkis parlamentarų mandatus. Taip pat du kandidatai - Leonardas Talmontas ir Česlovas Olševskis - į Seimą pateko po pirmo turo vienmandatėse apygardose.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų