REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Prezidentė Dalia Grybauskaitė penktadienį priėmė naujosios Jungtinių Valstijų ambasadorės Lietuvoje Anne Hall (En Hol) skiriamuosius raštus.

REKLAMA
REKLAMA

 

Kaip pranešė prezidentės spaudos tarnyba, D.Grybauskaitė su A.Hall aptarė Lietuvos ir JAV dvišalius santykius, bendradarbiavimą tarptautinėse organizacijose, ekonominius, energetinius ir saugumo klausimus.

REKLAMA

Per susitikimą kalbėta apie Lietuvos ir JAV karinį bendradarbiavimą, saugumo padėtį ir karines grėsmes mūsų kaimynystėje.

Pasak prezidentės, Rusijos grėsmių akivaizdoje JAV vaidmuo yra ypač svarbus stiprinant gynybinius pajėgumus. Taip pat būtinas ir aktyvus dvišalis bendradarbiavimas sprendžiant informacinio ir kibernetinio saugumo klausimus.

Lietuvos vadovė su ambasadore taip pat aptarė stiprėjantį Lietuvos ir JAV ekonominį bendradarbiavimą.

REKLAMA
REKLAMA

Rugsėjo pabaigoje atvykusi į Lietuvą A.Hall sako sieksianti stiprinti dvišalę partnerystę.

„Jungtines Amerikos Valstijas ir Lietuvą jau daugelį metų sieja glaudūs ryšiai. Jų pagrindą sudaro nepajudinama JAV pozicija, nepripažįstanti Lietuvos prijungimo prie Sovietų Sąjungos, bei JAV ir nepriklausomos Lietuvos partnerystė sprendžiant globalius šiandienos iššūkius demokratijai ir saugumui. Nekantrauju pradėti darbus ir prisidėti prie šios partnerystės stiprinimo“, – JAV ambasados pranešime teigė naujoji ambasadorė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

A.Hall jau yra dirbusi Lietuvoje: 2010-2013 metais ji ėjo JAV ambasadorės Lietuvoje pavaduotojos pareigas, o vėliau kurį laiką atliko ir laikinosios reikalų patikėtinės funkcijas.

Kandidate tapti JAV ambasadore Lietuvoje A.Hall Senato patvirtinta šių metų liepą, ji prisaikdinta rugsėjo 16 dieną. Prieš JAV prezidentui iškeliant jos kandidatūrą, A.Hall dirbo valstybės sekretoriaus pavaduotojo vandenynų ir tarptautinei aplinkos ir mokslo politikai pirmąja pavaduotoja.

2013-2014 metais ji vadovavo Vidurio Europos reikalų padaliniui prie Europos ir Eurazijos reikalų biuro.

Už išskirtinius nuopelnus A.Hall įteikta keletas apdovanojimų. 2009 metais ji tapo pirmąja JAV generaline konsule, kuriai buvo įteiktas ordino už nuopelnus Lenkijos Respublikai Riterio kryžius. Ji kalba lietuvių, lenkų, mandarinų kinų, ispanų ir portugalų kalbomis.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų