REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į Seimą su Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) sąrašu į Seimą kandidatuojanti Visagino merė Dalia Štraupaitė politiniu susidorojimu vadina jos bylos perdavimą teismui likus dviem dienoms iki rinkimų, taip pat neigia kaltinimus.

Į Seimą su Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) sąrašu į Seimą kandidatuojanti Visagino merė Dalia Štraupaitė politiniu susidorojimu vadina jos bylos perdavimą teismui likus dviem dienoms iki rinkimų, taip pat neigia kaltinimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Generalinis prokuroras prašė prokurorų nepolitikuoti, ir žiūrėkit, iki rinkimų liko dvi dienos, ir byla paduoda į teismą. Negalėjo prieš savaitę, prieš mėnesį? Tai yra politinis užsakymas, ir daugiau aš nieko nenoriu komentuoti. Prieš mero rinkimus išplatino prokurorė visą medžiagą. Aš ėjau į mero rinkimus, turėdama atsakyti į visus įtarimus. Mane išrinko, praėjau savotišką teismą kartu su savo rinkėjais, prokurorė tada neleido į pastatą“, – BNS ketvirtadienį sakė D.Štraupaitė.

REKLAMA

Panevėžio apygardos prokuratūra ir Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) baigė tirti ir ketvirtadienį teismui perdavė Visagino merės D.Štraupaitės baudžiamąją bylą. D.Štraupaitei pateikti kaltinimai dėl prekybos poveikiu, piktnaudžiavimo tarnyba, dokumentų klastojimo bei teismo sprendimo nevykdymo, BNS pranešė prokuratūra.

„Vyksta rinkimai, aš esu sąraše, dabar likus dviem dienoms iki rinkimų ji (prokurorė) pateikė į teismą. Labai gerai. Vilkino bylą trejus metus. Aš viską neigiu, dar kartą sakau – tai politinis užsakymas, aš pinigų gyvenime neėmiau iš nieko, jokių įgaliojimų neviršijau, aš tikrai viską įrodysiu teisme. (...) Kažkam labai reikėjo mero vietos, ir kad ir tokioj situacijoj rinkimų jie visada ieško galimybės pažeminti. Lietuvė merė Visagine gal irgi kai kam trukdo“, – kalbėjo merė.

REKLAMA
REKLAMA

Visagino merė Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) sąraše daugiamandatėje apygardoje politikė įrašyta devynioliktu numeriu. Vienmandatėje apygardoje ji nekandidatuoja.

Bylos tyrimą organizavusi Panevėžio apygardos prokurorė Aurelija Gališanskytė BNS atmetė bet kokias bylos baigties sąsajas su rinkimais. Prokurorės teigimu, D.Štraupaitė dėl tyrimo buvo parašiusi skundą Generalinei prokuratūrai, skundas buvo atmestas.

„Ji nuo gegužės mėnesio buvo kviečiama į apklausas. Buvo bandoma užbaigti ikiteisminį tyrimą surinkus visus duomenis, kadangi ji pageidavo duoti išsamius parodymus, tai jie buvo išklausyti. Visą vasarą nuo birželio mėnesio iki rugpjūčio 9 dienos vyko jos apklausos, ji davė labai išsamius parodymus. Suteikiant jai tokią teisę, tyrimas užsitęsė iki šios datos“, – BNS sakė A.Gališanskytė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip teigia prokuratūra, STT Panevėžio valdybos pareigūnų surinkti duomenys leidžia pagrįstai manyti, kad merei D.Štraupaitei pareikalavus, bendrovių vadovai davė jai kyšių už palankių sąlygų sudarymą organizuojant ir vykdant Visagino savivaldybės viešuosius pirkimus bei operatyvų atsiskaitymą su šiomis bendrovėmis už suteiktas paslaugas.

Kartu su ja dėl prekybos poveikiu bus teisiami dviejų bendrovių vadovai I.K. ir G.V.

Įtariama, kad piktnaudžiaudama tarnyba Visagino merė pinigais bei kitomis vertybėmis ir paslaugomis galėjo gauti daugiau nei 15 tūkst. eurų vertės naudos.

Visagino politikė pernai kelis mėnesius buvo nušalinta nuo merės pareigų, bet rugpjūtį Panevėžio apygardos teismas ją grąžino į pareigas. Teismas nusprendė, kad eidama pareigas merė negali daryti poveikio, kuris kenktų tyrimui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų