REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Panevėžio apygardos prokuratūra ir Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) baigė tirti ir ketvirtadienį teismui perdavė Visagino merės Dalios Štraupaitės baudžiamąją bylą.

Panevėžio apygardos prokuratūra ir Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) baigė tirti ir ketvirtadienį teismui perdavė Visagino merės Dalios Štraupaitės baudžiamąją bylą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

D.Štraupaitei pateikti kaltinimai dėl prekybos poveikiu, piktnaudžiavimo tarnyba, dokumentų klastojimo bei teismo sprendimo nevykdymo, BNS pranešė prokuratūra.

REKLAMA

Visagino merė dalyvauja rinkimuose į Seimą. Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) sąraše daugiamandatėje apygardoje politikė įrašyta devynioliktu numeriu. Vienmandatėje apygardoje ji nekandidatuoja.

Kartu su ja dėl prekybos poveikiu bus teisiami dviejų bendrovių vadovai I.K. ir G.V.

Įtariama, kad piktnaudžiaudama tarnyba Visagino merė pinigais bei kitomis vertybėmis ir paslaugomis galėjo gauti daugiau nei 15 tūkst. eurų vertės naudos.

REKLAMA
REKLAMA

Visagino politikė pernai kelis mėnesius buvo nušalinta nuo merės pareigų, bet rugpjūtį Panevėžio apygardos teismas ją grąžino į pareigas. Teismas nusprendė, kad eidama pareigas merė negali daryti poveikio, kuris kenktų tyrimui.

D.Štraupaitė savo kaltę neigia

Kaip teigia prokuratūra, STT Panevėžio valdybos pareigūnų surinkti duomenys leidžia pagrįstai manyti, kad merei D.Štraupaitei pareikalavus, bendrovių vadovai davė jai kyšių už palankių sąlygų sudarymą organizuojant ir vykdant Visagino savivaldybės viešuosius pirkimus bei operatyvų atsiskaitymą su šiomis bendrovėmis už suteiktas paslaugas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Be to, D.Štraupaitei pareikšti kaltinimai dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi. Įtariama, kad kai kurie Visagino savivaldybės darbuotojai darbo metu vykdė įvairius jos nurodymus, skirtus jos asmeniniams interesams patenkinti.

Ikiteisminį tyrimą atlikusių pareigūnų vertinimu, ši byla būtų pasiekusi teismą greičiau, jei kaltinamoji nebūtų atkakliai vengusi bendravimo su teisėsauga – už tai, kad ji net 8 kartus neatvyko į STT Panevėžio valdyboje turėjusias vykti apklausas, Panevėžio apygardos prokuratūra jai yra skyrusi 760 eurų baudą. Kaltinamoji taip pat kurį laiką naudojosi ir kandidato į Seimą teisiniu imunitetu.

Galimybė perduoti bylą teisminiam nagrinėjimui atsirado tik tuomet, kai atsižvelgusi į prokuratūros prašymą Vyriausioji rinkimų komisija priėmė sprendimą šį imunitetą panaikinti, teigia prokuratūra.

Byla perduota nagrinėti Panevėžio apygardos teismui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų