REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienį pasieniečiai Švenčionių rajone sulaikė 17 nelegalių imigrantų iš Vietnamo ir, įtariama, jų vedlius čečėnus.

Trečiadienį pasieniečiai Švenčionių rajone sulaikė 17 nelegalių imigrantų iš Vietnamo ir, įtariama, jų vedlius čečėnus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT), apie vidudienį ties Švenčionių rajono Janutiškės kaimu, prie sienos su Baltarusija, Ignalinos rinktinės Švenčionių užkardos pasieniečiai aptiko įtartinų žymių. Buvo iškviestas Pavoverės užkardos kinologas su vokiečių avigane Dora. Šuo užuodė įtariamų pažeidėjų pėdsakus ir jais pareigūnus nuvedė į Lietuvos gilumą.

REKLAMA

Mišku vokiečių aviganė iš viso sekė apie pusketvirto kilometro, kol tankmėje tarp Bildų ir Vigadkos kaimų aptiko besislepiantį būrį žmonių. Kaip vėliau paaiškėjo, tai buvo 17 nelegalių migrantų iš Vietnamo, 15 vyrų ir dvi moterys.

Dauguma užsieniečių turėjo savo šalies pasus be Šengeno vizų. Trys sulaikytieji dokumentų neturėjo, bet irgi prisistatė Vietnamo piliečiais.

Nuo šios vietos Dora kinologą vėl pradėjo vesti pėdsakais ir netrukus miške netoliese rado dar vieną vyrą. Paaiškėjo, kad tai pasą be Šengeno vizos turėjęs 24-erių čečėnų tautybės Rusijos pilietis. Įtariama, kad jis lydėjo vietnamiečių grupę.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo metu mišką iš oro žvalgė į įvykio vietą iškviesta pasieniečių sraigtasparnio įgula. Termovizorine kamera pilotai miške susekė dar vieną žmogų. Į šią vietą jie nukreipė ant žemės dirbusius kolegas, šie tankumyne sulaikė dar vieną čečėną, turėjusį 21-erių Rusijos piliečiui išduotą pasą be Šengeno vizos. Manoma, kad tai – antras vietnamiečius lydėjęs vedlys.

VSAT Ignalinos rinktinėje dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tokį nusikaltimą gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Čečėnams taip pat pradėtas dar vienas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną. Už tokį nusikaltimą gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki šešerių metų. Sulaikytus vietnamiečius pasieniečiai uždarė į areštines ir Tverečiaus užkardos laikino sulaikymo patalpas. Čečėnai irgi uždaryti į areštinę.

Iš viso šiemet Lietuvos pasieniečiai sulaikė 192 Vietnamo piliečius, kurie neteisėtai bandė patekti į Lietuvą. Pagal pilietybes vietnamiečių šiemet, kaip ir pernai bei užpernai, yra daugiausiai tarp visų sulaikytų nelegalių migrantų.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų