REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras socialdemokratų lyderis Algirdas Butkevičius sako, jog nuo 49 iki 54 proc. rinkėjų aktyvumas per sekmadienį vyksiančius Seimo rinkimus būtų geras rezultatas.

Premjeras socialdemokratų lyderis Algirdas Butkevičius sako, jog nuo 49 iki 54 proc. rinkėjų aktyvumas per sekmadienį vyksiančius Seimo rinkimus būtų geras rezultatas.

REKLAMA

„Įvairių minčių yra, ir kai susitikinėju su žmonėmis, kartais būna gaila ir liūdna, kai kurie žmonės sako, aš neisiu, nebalsuosiu, bet aš tikiuosi, kad bus pasiektas geras rezultatas, jei balsuotų nuo 49 iki 54 procentų“, – ketvirtadienį interviu Žinių radijui sakė A.Butkevičius.

Kalbėdamas apie didmiesčiuose susidariusias iš anksto balsuoti norinčių eiles premjeras sakė, jog „iš tokios situacijos reikia padaryti išvadas ir kituose rinkimuose reikia, kad nesikartotų klaidos, kad būtų daugiau komisijų narių“.

„Viena priežastis, nebuvo tikimasi, kad tiek žmonių ateis iš anksto balsuot, antras dalykas, kuris mane labai teigiamai nuteikia – kad daug jaunų žmonių atėjo balsuot, tikriausiai studentai, kurie negrįš į registruotą gyvenimo vietą ir iš anksto balsuoja čia, studijuodami Vilniuje ar kituose didžiuosiuose miestuose“, – sakė A.Butkevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Klausiamas, kokiu socialdemokratų rezultatu būtų patenkintas, A.Butkevičius sakė, jog siekis yra išlaikyti per praėjusius rinkimus gautą mandatų skaičių. Socialdemokratai per 2012 metų rinkimus gavo 38 mandatus ir turi didžiausią frakciją parlamente.

REKLAMA

Klausiamas, ar tikisi likti premjeru, A.Butkevičius sakė, jog į šį klausimą atsakys po rinkimų.

Sekmadienį Lietuvoje vyks Seimo rinkimai, trečiadienį prasidėjo ir ketvirtadienį tęsiamas išankstinis balsavimas. Per pirmąją išankstinio balsavimo dieną savo vaią pareiškė mažiausiai 26 tūkst. 348 rinkėjai arba šiek tiek daugiau nei 1 proc. visų rinkėjų. Rinkėjų aktyvumas – beveik identiškas praėjusiems rinkimams, tuomet per pirmąją išankstinio balsavimo dieną savo valią pareiškė 26 tūkst. 816 rinkėjai.

Iš viso rinkimų biuletenyje daugiamandatėje apygardoje yra 14 sąrašų. Dvylika partijų savarankiškai dalyvaus rinkimuose, o keturios yra sudariusios dvi koalicijas.

Kad patektų į Seimą, partija turi surinkti ne mažiau kaip 5 proc. rinkėjų balsų, koalicijai barjeras yra aukštesnis – 7 procentai.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų