REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
50
Balsavimas (nuotr. TV3)

Per pirmąją išankstinio balsavimo dieną Seimo rinkimuose balsavo mažiausiai 26 tūkst. 348 rinkėjai arba šiek tiek daugiau nei 1 proc. visų rinkėjų.

50

Per pirmąją išankstinio balsavimo dieną Seimo rinkimuose balsavo mažiausiai 26 tūkst. 348 rinkėjai arba šiek tiek daugiau nei 1 proc. visų rinkėjų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Negalutiniais duomenimis, tiek piliečių trečiadienį balsavo savivaldybėse, BNS informavo Vyriausiosios rinkimų komisijos sekretoriato atstovas Mindaugas Mizaras. Iš viso rinkėjų sąrašuose yra daugiau kaip 2,5 mln. piliečių.

REKLAMA

Balsavimas iš anksto prasidėjo trečiadienį ir tęsis iki ketvirtadienio 20 val., jis vyksta visų šalies savivaldybių patalpose. Balsuoti iš anksto gali visi rinkėjai, kurie rinkimų dieną neturi galimybės atvykti balsuoti į rinkimų apylinkę.

Pasak M.Mizaro, aktyviausiai trečiadienį balsuota Vilniaus miesto (ne mažiau kaip 6 tūkst. 117 rinkėjų), Kauno miesto (2507) ir Klaipėdos miesto (1490) savivaldybėse, mažiausiai rinkėjų atvyko į Alytaus rajono (55), Pagėgių (72) ir Neringos savivaldybes (87).

REKLAMA
REKLAMA

Pirmąją išankstinio balsavimo dieną Vilniaus miesto savivaldybėje rinkėjai aptarnaujami ir po 20 val..

„Durys uždarytos, bet baigsime visus aptarnauti“, - BNS sakė išankstinį balsavimą Vilniaus miesto savivaldybėje organizuojančios Senamiesčio apygardos rinkimų komisijos pirmininkė Eugenija Ibianskienė.

Anot jos, apie 20.30 val. Vilniaus savivaldybėje dar buvo keli šimtai eilės balsuoti laukiančių piliečių. Jos manymu, suskaičiavus visus čia balsavusius trečiadienį, jų gali būti ir 8 tūkstančiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienį taip pat prasidėjo balsavimas specialiuose paštuose, jis baigsis penktadienį. Čia balsuoja esantieji sveikatos priežiūros, socialinės rūpybos ar globos įstaigose arba atliekantieji karo tarnybą, taip pat esantieji sulaikymo ir įkalinimo įstaigose.

Šią savaitę iki rinkimų namuose balsuoti galės neįgalieji, dėl ligos laikinai nedarbingi rinkėjai, taip pat sulaukę 70 metų ir vyresni, jeigu jie dėl sveikatos būklės patys negali atvykti rinkimų dieną į rinkimų apylinkę. Balsavimas namuose vyks penktadienį ir šeštadienį.

REKLAMA

Rinkimų dieną sekmadienį balsavimas rinkimų apylinkėse prasidės 7 ir baigsis 20 valandą.

Iš viso rinkimų biuletenyje daugiamandatėje apygardoje yra 14 sąrašų. Dvylika partijų savarankiškai dalyvaus rinkimuose, o keturios yra sudariusios dvi koalicijas.

Kad patektų į Seimą, partija turi surinkti ne mažiau kaip 5 proc. rinkėjų balsų, koalicijai barjeras yra aukštesnis – 7 procentai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų