REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
20
Šalies garsenybės atskleidė, ką egzotiškiausio yra ragavusios (nuotr. Fotodiena.lt)

Verslo konsultantas Žilvinas Grigaitis trečiadienio vakarą Vilniuje pristatė savo naują projektą – virtualią meno galeriją. Unikalioje meno platformoje savo darbus jau pristatė net dešimt Lietuvos autorių.

20

Verslo konsultantas Žilvinas Grigaitis trečiadienio vakarą Vilniuje pristatė savo naują projektą – virtualią meno galeriją. Unikalioje meno platformoje savo darbus jau pristatė net dešimt Lietuvos autorių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tad tarp Australijos ir Lietuvos gyvenantis verslininkas nusprendė su garsiais svečiais atšvęsti sėkmingo projekto pradžią. Idėjos autorių sveikino ne tik garsūs šalies žmonės, bet ir skirtingų šalių ambasadoriai.

REKLAMA

Jų taip pat laukė staigmenos – visą pasaulį išmaišęs Žilvinas Grigaitis jiems pasiūlė išbandyti ne tik juodųjų ar raudonųjų ikrų, krokodilienos, bet ir Australijos pažibą – kengūrieną.

Kai kurie svečiai nustebo ir išsigando, o kiti tik su tv3.lt pasidalino savo pačiais egzotiškiausiais skanėstais.

Mados tendencijų prognozuotoja-analitikė Marija Palaikytė ilgus metus gyveno Italijoje, tad pramoko ne tik kalbos, bet ir valgymo tradicijų.

REKLAMA
REKLAMA

„Tikiu itališka filosofija – valgyti kartu ir dalytis maistu, nes jis apjungia. Mėgstu didelį stalą, prie kurio sėdi daug linksmai nusiteikusių, maistu besimėgaujančių žmonių“, - sako mados ekspertė, atskleidusi, kad nėra mažų, delikačių patiekalų šalininkė.

Visgi kai ką neįprasto jai teko ragauti. Marija išduoda, kad vieno neįpareigojančio pasiplaukiojimo Viduržiemio jūros metu ji valgė jūros ežius.

„Tai buvo labiausiai gurmaniška vakarienė todėl, kad viskas vyko čia ir dabar. Tiesiog vidurį vandens juos pagaminome ir suvalgėme“,- linksmai juokiasi žinoma moteris. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ji įsitikinusi, kad specifinį maistą reikia valgyti būtent tų kultūrų šalyse.

„Tad kiekvienos kelionės metu stengiuosi paragauti ką nors tipiško tai šaliai ar regionui“,- išduoda Marija, atskleidusi, kad su liūdesiu, bet ryžtųsi vieną kartą paragauti ir kengūros mėsos.

Renginių organizatorius Alkas Paltarokas prieš mėnesį atostogavo itin egzotiškuose kraštuose. Tailande, Bankoke ir Kambodžoje besilankęs vyras būtent kelionės metu pasipiršo rankinių kūrėjai Gerdai Štelemekaitei.

Visgi įspūdingoje kelionėje būta daugiau išbandymų. Alkas pasakoja, kad viešnagės Kambodžoje metu vos per vieną vakarą jam teko išbandyti veik pačius egzotiškiausius patiekalus.

REKLAMA

„Tai buvo trys skrudinti dalykai: skorpionas, gyvatė, tarakonas. Visi buvo pamauti ant pagaliuko ir labai panašaus skonio, nes buvo kepti gruzdintuvėje“, - įspūdžiais dalijasi vyras.

Tą pačią dieną Alkui teko ragauti ir krokodilo mėsos, tad vyrui, kaip pats sako, tai buvo viena įspūdingiausių dienų.

„Nereikia būti gurmanu, kad norėtum paragauti tokių dalykų. Manau, kad gyveni vieną kartą, todėl reikia pabandyti tai, ką pasaulis duoda. Šie gyvūnai nėra įprasti mūsų racione, tačiau Azijoje jie sudaro gana ženklią mitybos dalį“, - savo sprendimą ragauti patiekalus grindžia vyras.

REKLAMA

Jis neatmeta, kad gavęs progą išbandytų net ir keptas žiurkes ar šunis, kurie šiuose regionuose taip pat labai populiarūs. Visgi Alkas patvirtina, kad tikrai nėra gurmanas, tiesiog labai mėgsta ragauti.

„Esu aplankęs daugelį „Michelin“ žvaigždutes turinčių restoranų, tačiau su dideliu malonumu valgau ir lietuvišką karką ar cepelinus“, - patikina renginių organizatorius.

Aktorė Eglė Jackaitė jau ilgus metus nevalgo mėsos, todėl jai į klausimą atsakyti buvo nelengva.

„Būtų keista, sulaukus mano metų, jeigu kažko gurmaniško nebūčiau ragavus“, - juokiasi žymi moteris. Jai teko skanauti aštuonkojų, ikrų ir įdomių, prabangių žuvų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Iš proto dėl gurmaniško maisto neinu, tiesiog labai atkreipiu dėmesį į tai, ką valgau. Žinoma, valgome pakankamai sveikai, klausau savo organizmo, tačiau kelionių metu taip pat paragauju vietinių maisto“, - pasakoja moteris.

Aktorė taip pat skanavo sraiges ir varlių kojytes, tačiau pastarosiomis nebuvo sužavėta.

Paklausta, ar yra kažkas, ko moteris labai nori paragauti, Eglė pripažino mėgstanti maistą, tačiau apie jį nesvajojanti: „Jei norėčiau, tikrai paragaučiau. Ne čia koncentruoju mintis. Mano norai, svajonės ir lūkesčiai yra tikrai ne apie maistą, nors mėgstu skaniai pavalgyti“.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų