REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tadas kenčia nuo agresijos priepuolių. Jis dėl savo nevaldomo pykčio jau prarado vieną mylimą moterį, o dabar netenka kitos.

Tadas kenčia nuo agresijos priepuolių. Jis dėl savo nevaldomo pykčio jau prarado vieną mylimą moterį, o dabar netenka kitos.

REKLAMA

„Esu priėjęs liepto galą ir noriu pradėti naują gyvenimą. Eidavau vogti, iš namų nešdavau daiktus, kai savo nebeturėjau, imdavau mamos, brolio. Esu pastūmęs draugę, trenkiau truputį... Dėl Gerdos esu pasiryžęs viskam. Ji man yra atrama.

Esu pavydus, nes nenoriu, kad atsitiktų taip pat kaip su pirma žmona, nes teko išsiskirti ir dėl gėrimo ir dėl to, kad ji susirado kitą“, – kalbėjo vyras.

Jis prisipažįsta, kad per daug susinervina, tuomet iškart eina į parduotuvę ir griebiasi alkoholio.

„Alkoholyje skandinu skausmą. Kai padauginu, tampu agresyvus, nebesiorientuoju, ką darau. Dabar jau nebegaliu gerti nepadaugindamas. Aš net neprisimenu, ką darau, kai tampu agresyvus“, – kalba vyras.

REKLAMA
REKLAMA

Gilus nepasitenkinimas

Psichologas Andrius Kaluginas sako, kad jaunas ir sveikas vyras turi be galo didelį nepasitenkinimą tuo, ką jis turi, todėl jo pyktis jam esant girtam, išsiveržia per kraštus, jis tampa nevaldomas, gali daužyti net moteris.

REKLAMA

„Šiuo metu nieko neturiu. Vienintelis dalykas, ką dar turiu – tai mylimas žmogus“, – laidoje „TV Pagalba“ sakė Tadas.

Draugė bijo

Tado draugė Gerda sako labai norinti jam atleisti už jo girtuoklyste ir smurtavimas, tačiau taip pat šio žmogaus ji ir bijo:

„Jis yra mane labai įskaudinęs. Aš, būdama nepilnametė, pastojau, o mane nėščią paliko vyras. Nenoriu, kad ir antras vyras mane paliktų įskaudintą, nebenoriu to, bet man reikia, kad jis pasikeistų, kad jis man įrodytų, kad galiu duoti jam šansą. Noriu, kad jis būtų nuostabiu tėvu ir nuostabiu vyru“, – kalbėjo Gerda.

REKLAMA
REKLAMA

Gerda sako labiausiai bijanti dėl savo vaikų gerovės, kad jiems nieko neatsitiktų, taip pat bijo ir dėl savo sveikatos. Moteris prisiminė, kaip ją primušė Tadas:

„Tą vakarą, kai jis užmigo, jam buvau iškvietusi policiją. Jis buvo prisigėręs, pribėgo prie lango ir jį išdaužė, o mano vaikai buvo su manimi tada... Tuomet jis stūmė mane į duris taip, kad aš ir vaikus užkliudžiau. Buvau persigandus, nes žmogus visiškai nesuvokė, kas jam darosi – netgi galėjo užmušti, jei nebūtų atėjusi mano teta su bobute. Aš nepakenčiu alkoholikų, nes mano tėvai taip pat buvo alkoholikai ir mane mušdavo“, – kalbėjo jauna moteris.

Pašnekovė taip pat sakė, kad Tadas ja nepasitiki, tikrina jos telefoną, išsigalvoja nebūtas istorijas – jo pavydas labai didelis. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Keistis turi abu?

Tado mama Asta įsitikinusi, kad keistis turi ir Tadas, ir Gerda:

„Su mano sūnumi didžiausia problema yra alkoholis. Manau, kad jis paveldėjo tai iš tėvo, nes amžinatilsį vaikų tėvas labai gėrė , nešė daiktus iš namų ir pardavinėjo viską už alkoholį. Man be galo gaila sūnaus, nes prarado vieną šeimą ir šią praras, jei nepasikeis. Gerda kaip žmogus tikrai gera, drausmina jį... Jeigu vienas iš kurių nusileistų, būtų protingesnis, tai ir gyventų abudu“, – sako mama.

Ji papasakojo, kad Tadas užaugo smurtaujančioje aplinkoje, kurioje taip pat buvo geriama.

Kaip susivaldyti

Psichologo A. Kalugino teigimu, Tadas yra užprogramuotas agresijai.

„Daugelis alkoholikų prisiima aukos vaidmenį, viskuo kaltina alkoholį. Taip daro ir Tadas. Dažniausiai moterims rekomenduoju bėgti nuo tokių nevaldomų vyrų kaip jis, tačiau šįkart galbūt bus kitaip. Savo agresiją jis gali suvaldyti, tik turi tam pasiryžti“, – nurodė psichologas.

REKLAMA

A. Kaluginas patarė, kad agresiją vyras galėtų suvaldyti, jeigu supykęs suskaičiuotų iki 30, imtųsi fizinių pratimų, giliai kvėpuotų, nusipraustų veidą šaltu vandeniu ir lėtai atsigertų, mintyse sakytų maldą, nukreiptų mintis į kitą dalyką ar, galiausiai, kas yra ir sunkiausia, padėkotų mintyse įžeidėjui už pamokas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų