REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
10
Moteris Rusijoje moko būti tobulomis namų šeimininkėmis

Tobulų moterų kultas dar nesibaigė. Rusijoje šiuo metu labai kontroversiškai vertinama dar mažai kam žinoma mokykla, kurioje mokoma, kaip būti tobula moterimi, arba ką reiškia būti tobula namų šeimininke.

10

Tobulų moterų kultas dar nesibaigė. Rusijoje šiuo metu labai kontroversiškai vertinama dar mažai kam žinoma mokykla, kurioje mokoma, kaip būti tobula moterimi, arba ką reiškia būti tobula namų šeimininke.

REKLAMA

Ši mokykla duris atvėrė dar tik šiais metais, tačiau susidomėjimas ja – gana didelis. Tiesa, tobulų moterų kultu labiau pasižymi Vakarų pasaulis. Puiki šeimininkė, nuostabiai atrodanti, besirūpinanti vyro poreikiais, sugebanti vienu metu būti ne tik graži, bet ir greitai besisukanti virtuvėje – tokiomis savybėmis turėtų pasižymėti tobula moteris. Būtent to ir mokoma Rusijos tobulų namų šeimininkių mokykloje.

„Vyras turi rūpintis moterimi, kai tuo metu moteris turi priimti grįžtantį iš darbo vyrą su šypseną ir paruoštais pietumis. Ji turi būti jam dėkinga“, - sako mokyklos įkūrėja Alesya Terekhova. Moteris yra ne tik vadovė, bet taip pat ir mokytoja. Mokykloje mokoma, kaip tobulai ir greitai sutvarkyti namus, kokius skalbimo miltelius naudoti, taip pat mokytoja dalijasi grožio patarimais, bei konsultuoja laimingų santykių klausimais.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak A. Terekhovos, moters paskirtis yra saugoti vyrą. Tačiau tokios moters mintys susilaukė kritikos. Žinoma, ne tik pačioje Rusijoje, bet ir už jos ribų.

REKLAMA

Pasak psichologijos daktarės Jennifer Utratos, realybė yra kitokia. Moteriai juokingi šios tobulų moterų mokyklos vadovės pasisakymai. Tuo labiau, kad neva propaguojamos vertybės yra tik imitacija to, kas iš tiesų vyksta tradicinėse rusų šeimose. 2014 metais atliktas tyrimas, kuriame paaiškėjo net 25 procentai Rusijos šeimų skiriasi dėl alkoholizmo.

„Aš manau, kad vyrai turi būti šeimos galvos. Ponios A. Terekhovos mintys primena sovietmečiu gajas šeimos tradicijas, kai moterys turėdavo įtikti vyrams“, - sako J. Utrata. Sovietų eros metu iš moterų buvo reikalaujama, kad jos ne tik dirbtų, bet ir būtų tobulomis namų šeimininkėmis.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, Rusijoje daugelis žmonių tiesiog netiki feminizmo idėjomis.

Vienas geriausių pavyzdžių – grupė Pussy Riot. Rusijos feminisčių pankroko grupė iš Maskvos, garsėjanti savo nesankcionuotais viešais koncertais tam neskirtose vietose, maištauja prieš „valdžios mašiną“.

Grupė susikūrė 2011 m. rugpjūčio mėn. Jos sudėtyje yra kelios narės, kurios paprastai prisistato vien pseudonimais.

Tiek koncertų metu, tiek spaudos konferencijose savo veidus merginos slepia po margaspalvėmis megztomis kaukėmis balaklavomis, be to, net ir žiemą vilki ryškiaspalves sukneles bei pėdkelnes.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų