REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
52
Gyvenimas ant šiukšlių kalno (nuotr. SCANPIX)

Skurdo mastai pasaulyje yra sunkiai įsivaizduojami. Informacija, kad 360 milijonų žmonių gyvena visiškame skurde, išties sukrečia. Tiesa, šie skaičiai atrodo dar baisiau, kai susipažįstame su konkrečiais žmonėmis.

52

Skurdo mastai pasaulyje yra sunkiai įsivaizduojami. Informacija, kad 360 milijonų žmonių gyvena visiškame skurde, išties sukrečia. Tiesa, šie skaičiai atrodo dar baisiau, kai susipažįstame su konkrečiais žmonėmis.

REKLAMA

3000 Filipinuose gyvenančių vaikų dirba sukrečiantį darbą - diena iš dienos šiukšlynuose renka dvokiančias šiukšles.

Ant šiukšlių kalno - šokiruojanti nuotrauka

Tokių vaizdų galima rasti ir kitose skurdžiose šalyse. Pavyzdžiui, Kambodžos mieste Phnom Penh. Šiuose miestuose tokie vaizdai yra kone įprasta, tačiau europiečio akiai be drabužių ir be normalių batų ant šiukšlių krūvos sėdintis arba jas renkantis vaikas – baisus vaizdas.

Šokiruojančią nuotrauką ant šiukšlių įamžino fotografas Thomas iš Malaizijos. Profesionalaus fotografo gyvenimas yra labai įdomus ir greitas. Jis dirba Filipinuose, Kambodžoje, Indonezijoje, Singapūre.

REKLAMA
REKLAMA

„2008 metais lankiausi šiame šiukšlių kalne, kuris vadinamas Smokey Mountain. Jį galima rasti Phnom Penh. Tai yra didžiausias šiukšlių kalnas Kambodžoje. Tai toli gražu nėra vieta, kurią norėtųsi aplankyti ar kurioje norėtųsi dirbti“, - pasakoja fotografas.

REKLAMA

Susipažinkite. Tai – Tira. Berniukas, kuris dirba ant šiukšlių kalno. Fotografas ne tik pasakoja apie savo keliones, bet taip pat gilinasi į šių vaikų istorijas. Berniuko istorija tikrai šokiruoja – fotografui jis atskleidė, kad dirbti šiukšlių kalne jį paskatino tai, kad net kelias dienas buvo išgyvenęs visiškai be maisto. Jis turėjo mesti mokyklą tam, kad galėtų dirbti šiukšlių kalne.

Degantys šiukšlynai kelia pavojų

Tiesa, verta paminėti, kad darbas čia – išties pavojingas.

Šiukšlės dažnai dega, todėl vaikai rizikuoja savo gyvybėmis. Kambodžoje apie 2000 tūkstančiai žmonių gyvena šiame šiukšlyne. Dirbdami visą dieną jie užsidirba po maždaug du dolerius, kurių turi užtekti ne tik jiems, bet ir jų šeimai. Kambodža yra viena iš skurdžiausių Azijos šalių. Karas ir skurdas pakeitė šios šalies žmonių gyvenimą negrįžtamai. Nors ši šalis yra ir labai graži, tačiau viskas pasikeitė, kai jos ekonomika pradėjo smukti.

Labiausiai stebina tai, kad netgi gyvendami tokiame skurde žmonės vis tiek išlieka pozityvūs ir džiaugiasi galimybe išmaitinti savo šeimą.

Fotografas Thomas labai prisideda ir prie socialinės misijos. Kaip pasakoja jis pats, šiuo metu finansiškai prisideda prie berniuko išsilavinimo.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų