REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
59
Skurdžiausia vieta žemėje: dar nematyti vaizdai (nuotr. SCANPIX)

360 milijonų žmonių. Tiek skurstančių žmonių galime rasti visame pasaulyje. Pasaulį apskriejo šokiruojančios nuotraukos iš skurdžiausių Indijos kampelių. Nors tokių ar bent jau panašių vietų galima rasti visame pasaulyje, netgi Lietuvoje, o vaizdai visada sukrečia.

59

360 milijonų žmonių. Tiek skurstančių žmonių galime rasti visame pasaulyje. Pasaulį apskriejo šokiruojančios nuotraukos iš skurdžiausių Indijos kampelių. Nors tokių ar bent jau panašių vietų galima rasti visame pasaulyje, netgi Lietuvoje, o vaizdai visada sukrečia.

REKLAMA

Jeigu smalsu, kaip atrodytų Lietuvos taboras vienoje skurdžiausių pasaulio šalių – galite žvilgtelėti.

Šiose nuotraukose, kurias pavyko užfiksuoti fotografams, matome skurdžią čia gyvenančių žmonių kasdienybę. Pribloškiantys vaizdai parodo, kokiomis sąlygomis mažoje bendruomenėje gyvena šeimos su savo vaikais.

Gyvenimas čia teka išties neįprasta vaga. Neįtikėtina, kad vaikai žaidžia ant traukinių bėgių. Tuo metu tėvai jiems ruošia pietus ar vakarienę. Šioje nedidelėje bendruomenėje galima rasti įvairaus amžiaus žmonių. Šalia žaidžiančių vaikų – senoliai, plaunantys savo drabužius.

REKLAMA
REKLAMA

Šis lūšnynas įsikūręs Kolkatoje. Skurdžiame rajone gyvena apie tūkstantį žmonių. Daugelis iš jų prieglaudą čia rado tik laikinai, kiti priešingai – jau ne pirmą mėnesį džiaugiasi šiais savo namais. Šis lūšnynas neįprastas tuo, kad jis yra visai šalia pravažiuojančių traukinių. O jie – čia įprastas dalykas. Traukiniai pro lūšnyną pravažiuoja kas dešimt ar dvidešimt minučių.

REKLAMA

Labiausiai šokiruoja tai, kad per tą laiką, kai traukiniai nevažiuoja, žmonės spėja ant bėgių iškraustyti kone visą savo gyvenimą. Savaime aišku, tai kelia ir didelį pavojų, nes traukiniai gali suvažinėti vaikus, kurie ne taip apdairiai, kaip suaugusieji apžiūri kelią.

Dauguma Indijos lūšnynuose gyvenančių žmonių kukliam savo pragyvenimui užsidirba Kolkatoje arba kituose netolimuose regionuose.

„Dėl nuolatinių gyvenamųjų namų trūkumo, šie žmonės buvo apgyvendinti ant bėgių, ignoruojant visas kančias, kurias jie gali patirti. Šio lūšnyno gyventojai gyvena kaip viena didelė šeima. Nepriklausomai nuo lyties ar religijos, jie gyvena, vaidina ir švenčia kartu", - sako 26 metų vietinis gyventojas.

REKLAMA
REKLAMA

Pastaraisiais metais Indijos ekonomika atsigauna, tačiau keista tai, kad tokios skurdžios vietos kaip šis lūšnynas, tik plečiasi, kitaip sakant, jų daugėja. Daugelis šių žmonių gyvena iš bambukų suręstuose namukuose, kuriuose dažniausiai gali tiltpti vos du žmonės.

Kaip skelbiama užsienio žiniasklaidoje, šis lūšnynas buvo įkurtas 2014 metais kovo mėnesį.

Nuotraukas įamžinęs vyras pasakoja, kad, fotografuojant šį lūšnyną, iš pradžių buvo kiek nedrąsu, tačiau vėliau visa bendruomenė tapo ženkliai draugiškesnė. Kai fotografavau šias nuotraukas, patyriau visą jausmų seriją. Labai skausminga pamatyti su kokiu skurdu ir potyriais susiduria šie žmonės. Kita vertus, jų vienybėje yra kažkas tokio, ką būtų galima rasti labai retoje vietoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tuo metu, kai lūšnynuose klesti skurdas, šalies vyriausybė savaip supranta, ką reiškia ekonomikos vystymas.

Dešimtys tūkstančių indų deklaravo turį 9,5 mlrd. dolerių (per 8,4 mlrd. eurų), gautų neteisėtu būdu arba nedeklaruotų dėl mokesčių vengimo, šeštadienį pareiškė Indijos finansų ministras.

Šie duomenys paaiškėjo, kai gyventojai pasinaudojo vienintele galimybe išeiti iš šešėlio pagal vyriausybės programą ir deklaruoti turimas neteisėtai įgytas lėšas.

„Juoduosius pinigus“ gyventojai galėjo deklaruoti iki penktadienio. Per keturių mėnesių laikotarpį tai padarė 64 275 žmonės - jie išvengs baudžiamosios atsakomybės, jeigu sumokės mokesčius, priemokas ir baudas, sudarančias 45 proc. visos nuslėptos sumos, per spaudos konferenciją sakė finansų ministras Arunas Jaitley.

REKLAMA

Indijos premjeras Narendra Modi 2014 metais laimėjęs rinkimus pažadėjo pažaboti korupciją, „juodų pinigų“ srautus iš užsienio ir finansinio skaidrumo stygių.

Vyriausybę vykdyti pažadus vertė ir opozicija, nes balandį iš Panamoje įsikūrusios teisinių paslaugų bendrovės „Mossack Fonseca“ duomenų bazės nutekėjo informacija, kad kai kurios įmonės ir įtakingi veikėjai naudojasi bankais, advokatų bendrovėmis ir ofšorinėmis priedangos bendrovėmis savo turtui nuslėpti. Vadinamieji „Panamos popieriai“ atskleidė ir apie 500 Indijos piliečių, kurie investavo ofšorinėse kompanijose.

A.Jaitley sakė, kad per ankstesnę amnestijos programą vykdytą 1997 metais, buvo atskleista, jog nuo vyriausybės nuslėpta 1,5 mlrd. dolerių (per 1,3 mlrd. eurų).

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų