REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rio de Žaneiro olimpiados prizininkai Lietuvos gatvėmis važinės naujutėlaičiais BMW automobiliais. Skirtingai nei prieš ketverius metus, šįmet Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK) dovanos trim mašinomis daugiau – net septynias. Mat net tris apdovanojimus laimėjo poroje kovoję irkluotojai ir baidarininkai.

Rio de Žaneiro olimpiados prizininkai Lietuvos gatvėmis važinės naujutėlaičiais BMW automobiliais. Skirtingai nei prieš ketverius metus, šįmet Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK) dovanos trim mašinomis daugiau – net septynias. Mat net tris apdovanojimus laimėjo poroje kovoję irkluotojai ir baidarininkai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Raktelius nuo blizgančių automobilių atletams pirmadienį Vilniuje įteikė LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė. Sidabrą į Lietuvą parvežusiems irkluotojams Sauliui Ritteriui ir Mindaugui Griškoniui atiteko BMW 418D modelio automobiliai, bronzą iškovojusios irkluotojos Donata Karalienė ir Milda Valčiukaitė, baidarininkai Aurimas Lankas ir Edvinas Ramanauskas bei sunkiaatletis Aurimas Didžbalis vairuos BMW 318D automobilius.

REKLAMA

Per pagerbimo ceremoniją apdovanoti per 100 olimpinės delegacijos narių. Neskaičiuojant automobilių, sporto žmonėms buvo atseikėta 130 tūkst. eurų. „Didvyriai nelabai tinka, gal jūs labiau esate mūsų herojai. Du mėnesius esate pačiame pike – apie jus visi rašo, dėkoja. Norime padėkoti ir tiems, kurie visada buvo jūsų šalia – gydė, masažavo, pirko bilietus ir t.t. Šia švente baigiasi vienas etapas ir prasideda kelias į Tokijų“, - sakė LTOK vadovė Daina Gudzinevičiūtė.

REKLAMA
REKLAMA

Olimpiečių vardu kalbėjęs M. Griškonis dėkojo visiems: „Jaudulys kaip prieš startą – nepripratęs prie kalbų. Man didelė garbę tarti žodį nuo visų olimpiečių. Noriu padėkoti Lietuvai, Lietuvos žmonėms, kurių palaikymą jautėme ten toli, visiems, kurie prisidėjo prie mūsų rezultato per visą karjerą, rėmėjams, kurių dėka išvykome į olimpines žaidynes ir gauname šiuos prizus.“

Po bendros nuotraukos prizininkai galiausiai galėjo prisiliesti prie savo prizų - BMW automobilių.

KOMENTARAI:

Milda Valčiukaitė: „Dovanotam arkliui į dantis nežiūri. Viskas tinka“.

Donata Karalienė: „Svajojau apie šį automobilį ir labai juo džiaugiuosi. Geriau ir nelabai galėjau tikėtis. Labai džiaugiamės šiais prizais. Pasijutau kaip karalienė. Skirtumas įsėdus iš mano į šį automobilį jaučiasi. Kol kas planuoju naudotis“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Aurimas Didžbalis: „Daugelis sportininkų turi automobilius, žino, kas jiems patinka. Visi esame skirtingi. Kiti gal labai džiaugiasi tuo. Prieš tai vairavau „Toyota Land Cruiser“, po to – „Audi Q7“. Visi buvo didesni. Nežinau, kol kas negaliu pasakyti, kokį sprendimą priimsiu dėl šio BMW. Norėtųsi erdvesnio ir didesnio automobilio.“

Mindaugas Griškonis: „Viskas greitai įvyko, dar nespėjau pagalvoti, ar važinėsiu su šiuo automobiliu.“

Saulius Ritter: „Negaliu nesidžiaugti. Tas automobilis kol kas valgyti neprašo, tai bus matyti, kaip nuspręsiu.“

REKLAMA

Edvinas Ramanauskas: „Turėjau BMW trečią modelį 2002 metų. Aišku, čia nieko panašaus – naujausios technologijos, kvepia gamykla, nauja mašina. Labai geros emocijos, kai tokią dovaną gauni. Nesu tokių dovanų gavęs, tai nerealu. Tikriausiai važinėsiu.“

Aurimas Lankas: „Gaila, kad negalime dabar išbandyti, nes dar nepriregistruotas, bet smagu, kad toks požiūris LTOK ir valstybės ir stengiasi padėti sportininkams. Greitų automobilių neteko išmėginti, bet man patinka greitis. Tuo aišku nepiktnaudžiauju, bet kažką naujo įdomu išbandyti.“

REKLAMA

BMW modeliai nėra pigūs – irkluotojų S. Ritterio ir M. Griškonio mašinos kaina siekia 42 tūkst. eurų, o bronzą Rio de Žaneire iškovoję sportininkai vairuos maždaug 35,5 tūkst. eurų kainuojančius automobilius. Kiek anksčiau iš premjero Algirdo Butkečiaus rankų Rio žaidynių prizininkai atsiėmė į rėmelius įspraustas įspūdingas pinigines premijas, kurios nusėdo jų banko sąskaitose.

Sidabrą iškovoję irkluotojai Mindaugas Griškonis ir Saulius Ritter gavo po 57 920 eurų čekį, bronzos medalius iškovoję irkluotojos Donata Vištartaitė ir Milda Valčiukaitė, baidarininkai Aurimas Lankas ir Edvinas Ramanauskas, sunkiaatletis Aurimas Didžbalis – po 43 440 eurų, penktą vietą užėmę baidarininkai Ričardas Nekriošius ir Andrejus Olijnikas po 34 760 eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų