REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
12
Popiežius Pranciškus: tai globalus karas prieš tradicinės šeimos vertybes ir santuoką (nuotr. SCANPIX)

Popiežius Pranciškus sekmadienį pareiškė, kad supažindinti moksleivius su genderizmo teorija yra „paslėpta indoktrinacija“, bet tvirtino, kad visada su pagarba vertino homoseksualus ir translyčius žmones.

12

Popiežius Pranciškus sekmadienį pareiškė, kad supažindinti moksleivius su genderizmo teorija yra „paslėpta indoktrinacija“, bet tvirtino, kad visada su pagarba vertino homoseksualus ir translyčius žmones.

REKLAMA

„Viena yra turėti homoseksualių polinkių arba trokšti pasikeisti lytį“, – pontifikas sakė žurnalistams, skridusiems kartu su juo į Romą po tris dienas trukusio Šventojo Tėvo vizito Kaukaze.

„Tačiau kas kita – mokyti apie tai mokyklose“, – pažymėjo jis.

Pastangos „pakeisti požiūrį“ šioje srityje yra „ideologinė kolonizacija“, perspėjo Pranciškus, tęsdamas šeštadienį Tbilisyje išsakytą nuomonę, kad genderizmo teorija yra dalis „globalaus karo“ prieš tradicines šeimos vertybes ir santuoką.

Iš esmės genderizmo teorija teigia, kad žmonėms būdinga biologinė lytis, bet jie gali pasirinkti, su kuo tapatintis – laikyti save vyrais moterimis, abiejų lyčių atstovais arba rinktis kokią nors kitokią lytinę orientaciją. Kitaip tariant, žmogaus lytiškumas yra labiau priklausomas nuo socialinių, o ne nuo biologinių veiksnių.

REKLAMA
REKLAMA

Kai buvo paklaustas apie savo požiūrį į homoseksualus arba translyčius žmones, popiežius pakartojo savo raginimą, kad visuomenė šiuos žmones turėtų priimti, kiek įmanoma labiau toleruoti ir integruoti.

REKLAMA

„Esu bendravęs su šių polinkių turinčiais, homoseksualius santykius praktikuojančiais žmonėmis – aš juos priartinau prie Viešpaties“, – sakė Pranciškus.

„Kai kurie jų negalėjo (laikytis Bažnyčios mokymo), bet aš neapleidau nei vieno iš jų“, – pabrėžė pontifikas.

Popiežius, pasirinkęs vargšų globėjo Šv.Pranciškaus Asyžiečio vardą, pasakojo reporteriams apie vieną ispanę, kuri pasikeitė lytį, kad taptų vyru, o vėliau susituokė su moterimi.

Vietos kunigas pareiškė tai porai, kad jie „keliaus į pragarą“, ir sukėlė sutuoktiniams didelių kančių. Kai pora parašė Pranciškui apie savo išgyvenimus, popiežius susitiko su šiais žmonėmis ir pagarbiai juos priėmė.

REKLAMA
REKLAMA

„Gyvenimas yra gyvenimas, ir reikia priimti kai kuriuos dalykus, kai jų nutinka“, – aiškino Katalikų Bažnyčios vadovas.

„Prašau, nerašykit, kad popiežius pateisins translyčius žmones. Jau matau (tokius) laikraščių pirmuosius puslapius, – pridūrė jis. – Tai moralės klausimas, ir jis turi būti sprendžiamas geriausiu įmanomu būdu – visada su Dievo gailestingumu.“

Anksčiau Pranciškus yra pareiškęs „Kas aš toks, kad teisčiau?“, komentuodamas homoseksualumo problemą, bet šių metų balandį jis atsisakė pripažinti tos pačios lyties poras savo posinodiniame Apaštališkajame paraginime apie meilę šeimoje „Amoris laetitia“ („Meilės džiaugsmas“).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų