REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Maisto tinklaraštininkė Gintarė Bėtaitė – tikra žuvies ir jūros gėrybių ekspertė, todėl šį kartą kviečia išbandyti greitai pagaminamas krevetes.

 Maisto tinklaraštininkė Gintarė Bėtaitė – tikra žuvies ir jūros gėrybių ekspertė, todėl šį kartą kviečia išbandyti greitai pagaminamas krevetes.

REKLAMA

„Nuoširdžiai pavydžiu tiems, kurie turi pasirinkimą šviežių jūros gėrybių kiekvieną dieną, tiesiai iš jūros ar vandenyno. Džiaugiuosi, kad Lietuvoje pasiūla pamažu keičiasi į gerąją pusę ir naudojuosi proga pasimėgauti šviežia žuvimi porą kartų per savaitę – dažniausiai antradieniais ir penktadieniais, kai gėrybės pasiekia žuvies skyrius. Dažniausiai sugalvoju keletą patiekalų variantų ir parduotuvėje ingredientus pradedu rinktis po įvertinimo, koks yra žuvies pasirinkimas.

Vienas iš mano mėgiamiausių produktų – krevetės. Jos paruošiamos lengvai ir greitai. Priklausomai nuo to, kaip mėgstate jas valgyti – galima prieš gaminant išlukštenti paliekant uodegėlę (patogu už jos paėmus valgyti) arba gerai nuplautas gaminti su kiautais – mėgautis valgymu rankomis lukštenant jau pagamintas“, - pasakoja Gintarė.

REKLAMA
REKLAMA

Žemiau pateikiamas greitai paruošiamo patiekalo receptas, kuris nepaliks abejingų.

Ingredientai:

 1 kg krevečių  5-6 česnako skiltelės  Sauja petražolių  250 g vyšninių pomidoriukų  2-3 šaukštai sviesto  2-3 šaukštai alyvuogių aliejaus  0.5-1 stiklinės baltojo vyno  1 čili pipiras  Druskos ir pipirų pagal skonį  Citrina

REKLAMA

Šįkart krevetes gaminau išlukštentas. Įkaitintame puode pirmiausiai ištirpinkite sviestą, tuomet įpilkite aliejų. Sudėkite sukapotas česnako skilteles ir pakepinkite ant vidutinės ugnies, kol česnakas suminkštės (jeigu leisite jam paruduoti, jis taps kartus).

Jeigu labai mėgstate česnaką – naudokite jo daugiau. Suberkite per pusę perpjautus pomidoriukus ir susmulkintą čili. Priklausomai nuo pomėgio aštrumui – norint aštresnio skonio – su sėklelėmis. Trumpai pakepinus sudėkite krevetes. Kai krevetės paraus, įpilkite balto vyno ir patroškinkite iki 5 minučių.

Patiekalas paruoštas. Patiekite dubenėlyje pabarstytą smulkintomis petražolėmis su riekele baltos duonos – ji labai skani pavilgyta padaže.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų