REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Deimantė Gotautaitė iš Klaipėdos su draugu nutarė išsinuomoti butą. Susirado agentūrą, kuri užsiima butų paieška, sumokėjo jiems pinigus ir tikėjosi per 20 darbo dienų turėti naujus namus. Tačiau pora liko ir be naujų namų, ir be pinigų. Vėliau paaiškėjo, kad jie tokioje padėtyje – ne vieni.

Deimantė Gotautaitė iš Klaipėdos su draugu nutarė išsinuomoti butą. Susirado agentūrą, kuri užsiima butų paieška, sumokėjo jiems pinigus ir tikėjosi per 20 darbo dienų turėti naujus namus. Tačiau pora liko ir be naujų namų, ir be pinigų. Vėliau paaiškėjo, kad jie tokioje padėtyje – ne vieni.

REKLAMA

„Su draugu ieškojome vieno kambario buto. Kai atėjome į tą agentūrą – „Nuoma pigiau“, už visas paslaugas iškart mums reikėjo sumokėti 60 eurų. Per 20 darbo dienų jie turėjo mums surasti butą, kiekvieną dieną atsiunčiant butų pasiūlymus, kad mes pasiskambintume savininkams, tačiau jie mums tų butų pasiūlymų nesiuntė. Kai aš jiems parašiau, jie atsiuntė pasiūlymus, tačiau sumos neatitiko mūsų nurodytų, telefono mums niekas nekėlė.

Tik su vienu buto savininku per tą agentūrą sutarėm susitikti, tačiau jau ten bevažiuojant jam paskambinom, ir jis mums nekėlė ragelio. Prie buto palaukėm kokį pusvalandį, ir niekas nieko“, – kalbėjo mergina.

REKLAMA
REKLAMA

Merginas išjuokė

Po tokių įmonės „paslaugų“ Deimantė su kita agentūros apgauta mergina važiavo atsiimti pinigų, tačiau nieko nepešė – agentūros atstovai tik pasijuokė ir nurodė, kad pinigai negrąžinami, nors agentūra, piktinasi pašnekovė, jokių paslaugų jiems nesuteikė.

REKLAMA

„Aš turiu aštuonis žmones, kurie yra nukentėję ir pinigų neatgavo – juos radau „Facebooko“ grupėje, kai pasipylė komentarai apie šią agentūrą, kad jie yra aferistai. Mes su viena panele suplanavom, kad reikia kažką daryti, tą agentūrą reikia sustabdyti. Viena moteris buvo nuvažiavusi į policiją rašyti pareiškimo, tačiau jai pasakė – jei žala būtų virš 115 eurų, jie kažko imtųsi, o dabar – ne“, – kalbėjo D. Gotautaitė.

Apgaulingas skelbimas

Kitas vyras, nenorėjęs skelbti savo pavardės, paliudijo, kad minėta agentūra apgaudinėja žmones:

REKLAMA
REKLAMA

„Viskas prasidėjo, kaip pradėjau ieškoti buto skelbimu portale www.alio.lt .Šita įmonė pavogia kitų skelbimų nuotraukas, įdeda į savą skelbimą ir už pigesnę kainą. Paskambinus į agentūrą, kviečia atvykti pasirašyti sutarties, už kurią reikia sumokėti 50€.

Ši įmonė „Facebook“ Klaipėdos butų nuomos puslapiuose komentuoja visus įrašus, jog galėtų vėl pamatyti skelbimus, juos pavogti ir įsidėti savo skelbimą“, – sakė jaunas vyras.

Pašnekovas tv3.lt nurodė, kad jis, agentūrai sumokėjęs pinigus, turėjo susitikti su jam patikusio buto savininku, tačiau skelbimas pasirodė melagingas, o butas nenuomojamas.

Paskambinus agentūros „Nuoma pigiau“ atstovei Innai Gaižutienei, ši atsisakė kalbėtis su žurnaliste.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Jums tegu paaiškina tie žmonės, kurie pas jus kreipėsi. Ką jums bepasakysiu, jūs vis tiek išversit taip, kaip jums patogu. Dėl to aš jokių komentarų neduosiu“, – sakė ji.

Portalas tv3.lt susisiekė ir su dar keliais nukentėjusiais asmenimis, kurie taip pat paliudijo, jog buvo apgauti šios agentūros ir kad ji veikia nesąžiningai.

Žala nesisumuoja

Vilniaus apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio specialistas Paulius Radvilavičius tv3.lt yra sakęs, kad, norint pradėti ikiteisminį tyrimą, žalos suma žmogui turi viršyti 38 eurus . Visgi žala turi viršyti 3 MGL, kad tai taptų baudžiamuoju nusižengimu. P. Radvilavičiaus teigimu, jeigu vienas žmogus apgauna daugelį žmonių, pasisavindamas smulkias sumas, atsakomybė tam asmeniui negriežtėja, nes tos sumos nesisumuoja.

REKLAMA

„Jeigu yra kolektyvinis skundas, galima bendrai kreiptis į policiją, kad būtų apginti mūsų interesai ir būsime civiliniai ieškovai toje byloje, bet atsakovo atsakomybė nuo to negriežtėja – jis privalės ir man, ir jums pinigus, bet nebus sumuojama mūsų pinigai. Kiek ieškovų bebūtų, kiekvienas ieškovas toje byloje yra atskirai, ir nors pretenzijų bendra suma susidarytų didelė, nuo to nepasidaro baudžiamoji byla, neišauga byla tiek, kad kistų atsakomybės rūšis“, – P. Radvilavičius.

P. Radvilavičius nurodė, kad, jeigu apgauto žmogaus patirta žala mažesnė nei 1 MGL (38 eurai), pažeidėjui taikomo administracinė atsakomybė, jeigu žala siekia nuo 1 iki 3 MGL (iki 114 eurų), tai tampa baudžiamuoju nusižengimu ir už tokią veiką nenumatoma reali laisvės atėmimo bausmė. Tik jeigu žala viršija 3 MGL, tai jau laikoma nusikaltimu.

 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų