REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausybės sprendimas dėl Jono Miliaus atleidimo iš Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vadovo pareigų teisiškai pagrįstas, sako premjeras Algirdas Butkevičius.

Vyriausybės sprendimas dėl Jono Miliaus atleidimo iš Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vadovo pareigų teisiškai pagrįstas, sako premjeras Algirdas Butkevičius.

REKLAMA

„Niekada aš politiniais žaidimas neužsiiminėju. Tai yra teisinis sprendimas“, - po Vyriausybės posėdžio žurnalistams sakė A.Butkevičius.

Jo teigimu, viena iš pagrindinių priežasčių trečiadienį Ministrų kabinetui atleidžiant J.Milių buvo jo veiklos ataskaita, kuriai Ministrų kabinetas anksčiau nepritarė.

„Veiklos ataskaitai buvo nepritarta, o pagal Vyriausybės įstatymą nepritarus veiklos ataskaitai yra vykdomas balsavimas dėl atleidimo iš užimamų pareigų“, - teigė ministras pirmininkas.

Tiek svarstant J.Miliaus ataskaitą, tiek balsuojant dėl jo atleidimo ministrai galėjo susipažinti ir su Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) informacija apie J.Milių.

REKLAMA
REKLAMA

Premjeras sakė, kad su STT informacija susipažįsta reguliariai kaip Vyriausybės vadovas, o pastarąją pažymą ministrai galėjo pamatyti jam leidus.

Pokalbių komentuoti nenorėjo 

A.Butkevičius teigė nežinantis, ar pažyma apie J.Milių buvo gauta jo prašymu.

„Aš negaliu to pasakyti, nes to tikrai nežinau, bet pažymas man pastoviai pateikia ir VSD, ir STT“, - kalbėjo ministras pirmininkas.

REKLAMA

Paklaustas, kiek svarbūs atleidžiant J.Milių buvo jo pokalbiai su Rusijos tarnautojais, jis teigė: „Jeigu jūs žinote tuos pokalbius, tai jūs turite ir komentuoti. Aš tikrai nesiruošiu komentuoti“.

Pats J.Milius po Vyriausybės posėdžio sakė, kad aiškindamas atleidimo motyvus ministras pirmininkas jam priminė jo pokalbius telefonu.

„Dėl skambučių, ypatingai į kitas šalis. Aš tikrai skambinau ir Japonijos vadams, ir Jungtinių Amerikos Valstijų vadams, tame tarpe ir Rusijos vadams“, - kalbėjo J.Milius.

Klausiamas dėl pokalbių su rusais, pareigūnas sakė nepažeidęs jokių įstatymų.

„Praktiškai paskambinu kolegai, nori susitikti verslininkai, pakalbėti, kokios ten yra kliūtys toje valstybėje ir ką ten padaryti, kad ko nerastų, pavyzdžiui apie listeriją. Pavyzdžiui, ar galima virtą koldūną vežti? Mano klausimas“, - sakė Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vadovas.

REKLAMA
REKLAMA

Įtarimai dokumentų klastojimu

Klausimas dėl galimybės J.Miliui toliau eiti pareigas iškilo, teisėsaugai pareiškus jam įtarimus piktnaudžiavimu tarnyba ir dokumentų klastojimu. Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vadovas įtarimus neigia ir pats atsistatydinti neketino, nors trauktis iš pareigų jį ragino aukščiausi šalies vadovai.

Prokurorai įtaria, kad šaldytus maisto produktus gaminanti Kauno bendrovė „Judex“ per parlamentarą „tvarkietį“ Petrą Gražulį siekė paveikti Valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą, kad ši neskirtų nuobaudų už pažeidimus.

BNS žiniomis, teisėsauga tiria, ar Maisto ir veterinarijos tarnyba ar jai pavaldžios įstaigos galėjo gauti informacijos užsienio kompetetingų tarnybų apie šaldytų maisto produktų gamintojos „Judex“ produkcijoje rastą listerijos užkratą, tačiau šį faktą nuslėpė ir, įtariama, nesiėmė veiksmų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Apie „Judex“ produkcijoje rastą listerijos bakteriją, kuri gali būti ir ne žalinga, ir mirtinai pavojinga žmogaus sveikatai, yra pranešusios Rusijos tarnybos.

Pernai VMVT buvo gavusi du pranešimus dėl „Judex“ koldūnuose rastos listerijos. Šiai bakterijai Rusijoje, kaip ir JAV taikoma nulinė tolerancija.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų