REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
7
Baisiausia šiuolaikinė vergovė: ją vertė dirbti sukaustytą grandinėmis  (nuotr. Organizatorių)

Po japonišku vardu Zunduri besislepiančiai merginai – 23 metai. Tačiau jos smulkumas nulemia, kad ji atrodo visai kaip paauglė. Draugiška šypsena ir švytinčios Zunduri akys sunkiai leidžia patikėti, kad ji išgyveno neįtikėtinus siaubus – tokį fizinį ir psichinį smurtą, kuris jos vos nepražudė, rašo CNN.

7

Po japonišku vardu Zunduri besislepiančiai merginai – 23 metai. Tačiau jos smulkumas nulemia, kad ji atrodo visai kaip paauglė. Draugiška šypsena ir švytinčios Zunduri akys sunkiai leidžia patikėti, kad ji išgyveno neįtikėtinus siaubus – tokį fizinį ir psichinį smurtą, kuris jos vos nepražudė, rašo CNN.

REKLAMA

Badavo penkias dienas

Pasak Zunduri, viskas prasidėjo tuomet, kai ji, būdama 17 metų, pabėgo su savo vaikinu iš namų. Santykiai greitai pašlijo ir ji suprato esanti viena Meksike be stogo virš galvos. Vietoje to, kad grįžtų namo, ji įsidarbino pas vieną moterį, kuri turėjo drabužių valymo verslą. Tai buvo šeimos verslas. Verslininkų porai su darbais kartais padėdavo dvi jų dukterys bei giminaitė su vaikais.

Iš pradžių viskas buvo labai gerai – šeimininkė taip puikiai elgėsi su mergina, kad Zunduri net ėmė darbdavę vadinti „mama“. Tačiau pamažu darbų ėmė vis daugėti. Pirmiausiai mergina tik tvarkydavo šeimininkų namus, o valymo įmonėje nedirbdavo. Vėliau ji pradėjo po kelias valandas per dieną lyginti drabužius – ši pagalba netrukus virto 16 valandų lyginimo pamainomis. Ir nors darbo kiekis didėjo taip drastiškai, jai ėmė duoti vis mažiau maisto. Zunduri tvirtina, kad viena kartą jai maisto nedavė net kelias dienas – jai išgyventi padėjo vanduo iš lygintuvo. Tuomet jai jau nebuvo leidžiama pasitraukti iš lyginimo patalpos – ji ten tarsi gyveno ir miegojo ant grindų.

REKLAMA
REKLAMA

„Motinos auklėja savo vaikus“

Ir tai buvo merginos kančių tikroji pradžia, nes netrukus prie beprotiškai sunkaus darbo prisidėjo ir smurtas.

"Pirmą kartą, kai šeimininkė ėmė mane mušti, ji pasakė, kad aš neturiu teisės atsikalbinėti, nes ji man kaip mama. O jei jau vadinu ją mama, tai turiu suprasti, kad motinos auklėja savo vaikus“, - baisiai išgyvenimais dalijosi mergina.

REKLAMA

Baisiausia tai, kad su fiziniu smurtu prasidėjo ir psichologinis smurtas. Jai visada buvo „kalama“ ta pati žinutė – „Tu esi bevertė“.

“Ji vis stengėsi man priminti, kad mano mama manęs nemyli. Kodėl? Todėl, kad jei mylėtų, būtų su manimi. Jei mylėtų, ji mane iš čia pasiimtų. Vaikinui, su kuriuo buvau, pasak jos, irgi niekada nerūpėjau... Taigi, niekam manęs nereikia, nes esu bevertė kaip moteris“, - apie šeimininkės taikytą terorą pasakojo mergina.

Lyginimas su grandinėmis

Tuomet, kai atrodė, kad blogiau jau negali būti, ir ji tiesiog nebepajėgia tiek dirbti ir pakęsti pažeminimo, jos šeimininkė jau buvo nusprendusi, kaip ją dar pakankinti.

REKLAMA
REKLAMA

„Ji tiesiog sušuko „Štai kaip reikia elgtis su tokiais gyvuliais kaip tu!“ ir uždėjo man ant kaklo grandinę“, - pasakojo Zunduri.

Ir nepadėjo jokie prašymai ar maldavimai, kad tokio elgesio visai nereikia. Vėliau grandinė buvo perkelta ant merginos liemens, kad ji galėtų lyginti. Tokiuose siaubinguose pančiuose mergina pradirbo apie pusę metų.

Išsigelbėjimas

Praėjus penkeriems metams nuo tada, kai mergina pateko į „pragaro namus“, jai pavyko pabėgti – šeimininkė vieną dieną paliko grandines šiek tiek laisvesnes. Jai kreipusis pagalbos, žmogaus teisių aktyvistai patyrė šoką – mergina buvo praradusi daug plaukų, visas jos kūnas buvo nubrozdintas ir su daug mėlynių bei randų.

Po merginos pasakojimų minėtos šeimos namuose buvo įvykdytas reidas – visi suaugusieji suimti. Jiems gresia maždaug 40 metų kalėjimo už žmogaus išnaudojimą ir įkalinimą.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų