REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasak stilistės, mados tinklaraščio „Eyesmast“ autorės Gabijos Varnaitės, šiuolaikinės mados tendencijos vis daugiau dėmesio skiria komfortui. Todėl sportinė avalynė jau kelis sezonus tvirtai laikosi visuose „must have“ pirkinių sąrašuose.

Pasak stilistės, mados tinklaraščio „Eyesmast“ autorės Gabijos Varnaitės, šiuolaikinės mados tendencijos vis daugiau dėmesio skiria komfortui. Todėl sportinė avalynė jau kelis sezonus tvirtai laikosi visuose „must have“ pirkinių sąrašuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sportiniai bateliai derinami prie vėjyje plazdančios suknelės, tiulio ar pieštuko tipo sijono, klasikinio kostiumo atrodo ne tik originaliai ir žaismingai, bet ir tampa pagrindiniu aprangos akcentu.

REKLAMA

Stilistė Gabija Varnaitė pasakoja kaip suderinti sportinę avalynę ne tik su laisvalaikio, bet ir oficialia biuro apranga.

- Koks aprangos ir sportinės avalynės derinys yra kontrastingiausias ir kokių patarimų šiam deriniui turėtumėte?

- Mano manymu šiuo metu bene gražiausiai ir kontrastingiausiai atrodo šilko ir sportinių batelių derinys. Visos madų sostines pilnos moterų išraiškingai nešiojančių sportinę avalynę su šilkiniais kimono, suknelėmis bei „pižamų“ stiliaus drabužiais.

REKLAMA
REKLAMA

Mano nuomone – tai be galo drąsu ir elegantiška. Patarčiau nebijoti eksperimentuoti su sportine avalyne, kartais ji pačiose netikėčiausiose momentuose tampa esmine aprangos dalimi.

- Sportiniai bateliai ir džinsai – klasika, tačiau ar turite pastebėjimų kokio tipo džinsai ir sportbačiai geriausias derinys?

- Kadangi pati dievinu klasiką, o ypač 90-tuju akcentus, gražiausi deriniai tiek kuriuos dėviu, tiek kuriuos matau yra su aukšto liemens tiesiais 3/4 džinsais bei nemirštančia klasika - baltais sportbačiais. Na ir žinoma odine striuke ar šiltu kardiganu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Kaip manote ar sijonai bei suknelės ir sportinė avalynė dera? Kokių turėtumėte patarimų tokiam galimam stiliui?

- Iš esmės nėra aprangos, prie kurios negalėtume priderinti sportinių batų, tiesa? Ypač šiais laikais, kai mada nebeturi absoliučiai jokių rėmų ar apribojimų. Aš sportbačius nešioju tiek prie puošnių sijonų, tiek prie nėriniuotų suknelių.

- Kokios spalvos sportinę avalynę rinktis, kad būtų sukuriamas subtilesnis įvaizdis?

- Manau, norint išlaikyti klasikinį bei subtilų stilių, sportbačius reikėtų rinktis žemiškų spalvų: juoda, ruda, chaki ar biegine. Išlaikysite subtilumą ir priderinsite prie visko, ką turite spintoje. Džiugu, kad į vyraujančias mados tendencijas atsižvelgia ir didžiausi mados prekių gamintojai, pasiūlydami laisvalaikiui ir darbui biure tinkamus sportinius batus.

REKLAMA

- Kokia Jūsų asmeninė nuomonė apie sportinės avalynės derinimą su oficialia, biuro apranga?

- Kadangi biuro aprangos normos yra be galo įvairios, paeiliui atsiranda ir daugybė opcijų. Nesakau, kad prie absoliučiai visų formalaus stiliaus aprangų galima dėvėti sportbačius, tikrai ne. Tačiau šiandieninėje visuomenėje formali apranga palaipsniui tampa laisvesnė.

Avint sportinę avalynę su oficialia, biuro apranga sukuriamas originalus derinys, pvz. prie lengvo kostiumėlio, klasikiniai sportiniai bateliai niekuomet nebus klaida. Tačiau žinoma būtina paisyti vadinamojo dress code – formalaus stiliaus kodų, kurie įpareigoja tam tikrais atvejais avėti aukštakulnius batelius.

REKLAMA

- Ar manote, jog komfortas šiais laikais tapo svarbesniu rodikliu, todėl yra dažniau pasirenkami sportiniai bateliai vietoje aukštakulnių?

- Tikrai taip. Su šiuolaikiniu ritmu juda ir mada. Viskas po mažu gręžiasi į komforto pusę. Visgi kuo toliau, tuo laisvesnė darosi visuomenė, ką puikiai atspindi ir mada. Šiuo atveju - sportinė avalynė atitinka šiuolaikinio žmogaus gyvenimo ritmą. Ką tai reiškia?

Sportinės avalynės galime rasti be galo įvairios ir skirtos bene visoms progoms. Taigi sportbačius matome tiek gatvėje, tiek aukšto lygio renginiuose. Aš savo gyvenimo be sportinių batų neįsivaizduoju. Galu gale, kaip sulakstyti į šimtus skirtingų susitikimų be numylėtos poros sportinių batelių?

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų