REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
17
Artūras Milaknis (nuotr. Fotodiena.lt/Edvardo Blaževičiaus)

Į Kauno „Žalgirį“ po metų pertraukos sugrįžęs Artūras Milaknis tikina, kad net nesijaučia, jog buvo kažkur išvykęs. 30-metis snaiperis legionieriaus duonos paragavo, tačiau nusprendė sugrįžti ten, kur kol kas išgyveno geriausius savo karjeros metus.

17

Į Kauno „Žalgirį“ po metų pertraukos sugrįžęs Artūras Milaknis tikina, kad net nesijaučia, jog buvo kažkur išvykęs. 30-metis snaiperis legionieriaus duonos paragavo, tačiau nusprendė sugrįžti ten, kur kol kas išgyveno geriausius savo karjeros metus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

2014-15 metų Lietuvos krepšinio lygos finalo serijos naudingiausiu žaidėju tapęs krepšininkas užsienyje neblizgėjo. 400 tūkstančių eurų per metus uždirbęs 30-metis A. Milaknis Europos taurės turnyre aikštėje praleisdavo po 20 minučių ir pelnydavo po 6,9 taško.

REKLAMA

Jūsų dėmesiui, išsamus tv3.lt interviu su į Kauną sugrįžusiu snaiperiu:

Kaip sekėsi sugrįžti į buvusią komandą? Kaip priėmė komandos draugai?

Viskas gerai. Net nelabai ir jautėsi, kad buvau išvažiavęs. Visi savi, visi pažįstami. Nieko ypatingo nebuvo.

Su kuo komandoje tenka bendrauti daugiausiai?

Atmosfera pas mus visada gera, stengiamės visi bendrauti. Aišku, ir su legionieriais bendraujame, ir lietuviai tarpusavyje. Kažkokio susiskirstymo tikrai nėra.

REKLAMA
REKLAMA

Naujasis treneris – Šarūnas Jasikevičius. Kaip jis atrodo šiose pareigose?

Kol kas – tik teigiami atsiliepimai. Jis noriai renka žinias, nori tobulėti, žaisti šiuolaikinį, modernų krepšinį. Dabar reikia mums, kaip komandai, susižaisti ir kuo geriau išpildyti trenerio planą.

Ar išvykimas į Rusiją turėjo įtakos jūsų, kaip krepšininko, vertei?

Sunku vertinti. Norėjau pabandyti legionieriaus kelią ir nesigailiu, kad išvykau. Įgavau patirties, galbūt ji – kitokio pobūdžio, tačiau vis tiek patirtis ir mano bagažą ji papildė. Viską reikia išbandyti gyvenime ir džiaugiuosi tai padaręs.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kokius pagrindinius skirtumus įžvelgiate tarp Rusijos ir Lietuvos lygų?

Turbūt didžiausiais skirtumas yra lankomumas. Rusijoje rungtynės yra lankomos labai vangiai. Į mūsų areną susirinkdavo tik per pusfinalius ar finalus, o reguliaraus sezono metu ne tik mūsų, bet ir kitos arenos buvo labai prastai lankomos. Lietuvoje vis tiek daugiau žmonių susirenka. Tais metais, kai žaidžiau Rusijoje, čempionate žaidė trys Eurolygos komandos, tačiau vis tiek žmonių daug nebuvo.

Darjušas Lavrinovičius, po pergalės prieš „Žalgirį“, sakė, kad džiūgauti nėra ko, nes komanda dar nėra geriausios formos. Ar tai tiesa?

REKLAMA

Negalima sakyti, kad čia toks mūsų pasiteisinimas, tačiau vėlai prisijungė rinktinės žaidėjai, tad normalaus pasiruošimo, kaip komanda, ne tiek daug ir turėjome. Buvo ir turnyras Italijoje, tačiau laiko nebuvo labai daug. Toks pirmas pralaimėjimas nenudžiugino nei mūsų, nei fanų, bet viskas ateis su laiku. Sakyti, kad ruošiamės tik Eurolygai, negalime, LKL čempionatas irgi yra labai svarbus.

Ar vaidmuo komandoje skiriasi nuo to, kuris buvo prieš išvykstant į Rusiją?

Kiekvienas treneris turi savo strategiją ir savaip mato kiekvieną žaidėją. Man patinka, kad mūsų treneris stengiasi išnaudoti kiekvieno iš mūsų geriausias savybes, neliepia daryti to, ko tu nemoki ar moki tik vidutiniškai. Visi vaidmenys ir lyderiai išryškės sezono eigoje.

REKLAMA

Kiekvieną kartą, kai „Žalgirio“ arenoje mesite tritaškį, žmonės tikėsis, kad kamuolys įkris. Ar nėra sunku susitvarkyti su psichologija?

Kad viskas labai greitai vyksta, nespėji net pagalvoti. Žiūrovų reakcija ateina tik po visko: arba džiaugsmas, arba nusivylimas.

NBA lygoje tritaškių žmogumi vadinamas Stephenas Curry. Jis jums ar jūs jam daugiau patarimų padalintumėt?

Nežinau net. Jis tikriausiai daugiau galėtų man patarti, gal ir aš jam kažką pasakyčiau. Spėju, kad aš jo video žiūriu daugiau nei jis mano (juokiasi).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų