REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiosios Britanijos princas Williamas (Viljamas) su žmona Kate (Keit) šeštadienį atvyko į Kanados Britų Kolumbijos provinciją aštuonias dienas truksiančio vizito; jie aplankys įspūdingas gamtos vietas ir susitiks su pabėgėliais bei čiabuviais.

Didžiosios Britanijos princas Williamas (Viljamas) su žmona Kate (Keit) šeštadienį atvyko į Kanados Britų Kolumbijos provinciją aštuonias dienas truksiančio vizito; jie aplankys įspūdingas gamtos vietas ir susitiks su pabėgėliais bei čiabuviais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sūnų George'ą (Džordžą) už rankos vedantis princas ir jo žmona, ant rankų laikanti dukrą Charlotte (Šarlotę), iš lėktuvo išlipo maždaug 16 val. vietos laiku. Tiesa, mažąjį George'ą labiau domino virš galvų zujantis sraigtasparnis, o ne protokolas. Vėliau šeima išvyko į nuostabius Viktorijos laikų namus, kuriuose apsistos.

REKLAMA

Po valandos karališkoji pora dalyvavo iškilmingoje sutikimo ceremonijoje prie labiausiai į vakarus nutolusios Kanados provincijos parlamento Vankuverio saloje.

Kanados ministras pirmininkas Justinas Trudeau (Džastinas Triudo) pažymėjo, kad šis vizitas britų karališkosios šeimos porai bus kitoks, nes dabar jie jau turi du vaikus, lyginant su ankstesne jų kelione į Kanadą prieš penkerius metus.

„Kaip ir kiekvieni tėvai, kurie yra keliavę su savo vaikais, žino, jog tai yra visai kitokia patirtis, kai pasiimi visą savo šeimą“, – sakė pats tris mažus vaikus turintis Kanados premjeras, dar vaikystėje lydėjęs savo tėvą Pierre'ą Trudeau (Pjerą Triudo) daugelio oficialių vizitų metu, kai šis buvo Kanados vyriausybės vadovu.

REKLAMA
REKLAMA

„Artėjant Kanados 150-osioms metinėms ateinančiais metais, mes nekantraujame susitikti ir pabendrauti su jaunais žmonėmis, kurie ves šią šalį į kitus jos dešimtmečius“, – kreipdamasis į džiūgaujančią žinią sakė princas Williamas.

„Šiais metais, kai minimas karalienės 90-ąsis gimtadienis, džiaugiuosi turėdama galimybę padėkoti Kanados žmonėms už jų šilumą ir dosnumą mano močiutei visą jos karaliavimo laikotarpį“, – pridūrė princas.

Vėliau vaikų chorui sugiedojus Kanados himną, Williamas ir Kate pasisveikino su vietos gyventojais. Mėlyna suknele pasipuošusi Kate taip pat segėjo ir Kanados nacionalinio simbolio – klevo lapo – formos sagę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gamta ir sveikatos iniciatyvos

Vizito metu britų karališkoji pora aplankys Kanados Ramiojo vandenyno pakrantę ir nukeliaus toli į šiaurę, į Jukoną, ir susitiks su čiabuviais. Tėvų kelionės metu mažieji George'as ir Charlotte liks Viktorijoje su savo aukle.

Kanados premjero ir jo žmonos lydimi Kembridžo kunigaikštis ir kunigaikštienė pradės savo kelionę sekmadienį Vankuveryje, kur apsilankys pabėgėlių centre bei protinę negalią turinčių vaikų namuose. Kembridžo kunigaikštienė ir Kanados premjero žmona Sophie Trudeau (Sofi Triudo) taip pat apsilankys reabilitacijos centre, kur gydomos moterys.

REKLAMA

Vėliau Williamas ir Kate vyks į Bela-Bela salą, kur dalyvaus tradicinėje čiabuvių ceremonijoje, taip pat iškyloje į drėgnąjį atogrąžų mišką. Vėliau jie vyks į šiaurę, į Vaithorso miestą Jukone bei lankysis provincijos pietuose Kelounos mieste prie pasienio su JAV.

Jaunosios karališkosios poros gerbėjams taip pat bus skirta laiko. Viktorijoje bus rengiamas didelis festivalis, kuriame dalyvaus ir Williamas su Kate su vaikais.

Iš Viktorijos Williamas ir Kate išvyks spalio 1 d.

Verta paminėti, kad kai kurie kanadiečiai, kuriems nepatinka brangus britų karališkosios šeimos gyvenimas, skundžiasi, jog vizitas brangiai kainuos kanadiečių mokesčių mokėtojams. Kiek konkrečiai buvo išleista šiam vizitui bus paskelbta jau po jo.

Kai Kembridžo kunigaikštis su kunigaikštiene Kanadoje lankėsi 2011 metais, tai šalies mokesčių mokėtojams atsiėjo 1,2 mln. Kanados dolerių (0,91 mln. JAV dolerių).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų