REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jaudulys – faktorius, kuris neturėtų trikdyti žurnalisto. Tačiau tenka pripažinti, kad prieš susitikimą su Kornelija buvo neramu. Bijojau, kad apie savo darbą ji kalbėti nenorės, o klausimai apie išskirtinę išvaizdą įžeis ir po trijų minučių mūsų pokalbio sulauksiu pasiūlymo viską nutraukti. 

Jaudulys – faktorius, kuris neturėtų trikdyti žurnalisto. Tačiau tenka pripažinti, kad prieš susitikimą su Kornelija buvo neramu. Bijojau, kad apie savo darbą ji kalbėti nenorės, o klausimai apie išskirtinę išvaizdą įžeis ir po trijų minučių mūsų pokalbio sulauksiu pasiūlymo viską nutraukti. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Nesijaudink, aš nesu tokia baisi. Tik vieną kartą kunigas yra persižegnojęs mane išvydęs. Bet taip, žmonės bijo mane užkalbinti. Aš ir pati bijočiau“, - prieš pradedant filmuoti interviu nusijuokia mergina.

REKLAMA

Užaugo Kornelija Dūdaitė Pakruojyje, kurį skaudžiai pavadina „mažu kaimu“. Pripažįsta, kad nuo vaikystės buvo keistas vaikas, tačiau iš minios neišsiskyrė – tuomet išvaizda jai nerūpėjo. Tik Kornelija labai nenorėjo gyventi kaip aplinkiniai, todėl pradėjo keliauti ir tranzuoti.

Išskirtinė išvaizda nėra protestas

Pirmąją tatuiruotę ji pasidarė 19-os. Kornelija įsitikinusi, kad paauglystėje pasidarytos tatuiruotės suaugus dažnam tampa „štampu“. Tad darėsi tik tuomet, kai savo sprendimu neabejojo, nors pripažįsta, kad pirmąjį kūno papuošimą teko smarkiai pakoreguoti.

REKLAMA
REKLAMA

„Tu negali gailėtis to, kas esi. Asmenybės išraiška yra asmenybės dalis. Dabar tatuiruočių nebūtų įmanoma suskaičiuoti: jos tapo vienu sulipdytu kūriniu, dėl kurio niekada nesigailėsiu“, - atsikerta mergina.

Palikusi savo gimtinę Kornelija išvyko studijuoti į Vilnių. Ji tikėjosi studijuoti Muzikos akademijoje, tačiau nemokamai neįstojo, todėl teko rinktis pigesnį variantą. Taip, net nesuprasdama, ką ruošiasi studijuoti, Kornelija tapo Vilniaus Universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto studentė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Žmonės retai pagalvoja, kad tatuiruotės turi bent kokią aliuziją į mokslą. Nors norėčiau, kad žmonės nustotų vertinti knygą pagal viršelį. Tai yra neįmanoma, visi vertiname, tačiau bent retkarčiais suteikime žmogui būti tuo, kuo ji iš tiesų yra“,- kalba mergina.

Politikos ekspertė vakarus leidžia bare

Jau artimuose planuose išskirtinės išvaizdos 26-erių mergina turėtų pabaigti magistro studijas. Atkakliai mergina ruošiasi kovoti ir dėl doktorantūros studijų Švedijoje.

Kodėl norėjosi Korneliją pakalbinti ir kodėl ji priverčia dažną išsižioti?

Politikos ekspertė nevarsto Seimo durų, o vakarus leidžia viename iš sostinės barų. „Realybė šiek tiek liūdnesnė. Dažnas įsivaizduoja, kad baigę studijas taps svarbiomis personomis ar šmėžuos televizoriuje, tačiau tiesa tokia – niekas tavęs nelaukia. Norint pasiekti svajonių darbą užtruks, o tuo tarpu gi reikia už nuomą mokėti“,- smagiai sako ji.

REKLAMA

Nepakenčia kvailumo

Kornelija nebijo drąsiai kalbėti apie standartus, dėl kurių ji tikrai nekvaršina galvos, nei apie politiką. Tik į šį, kaip pati sako, cirką veltis neketina.

„Man labai pikta, kad Lietuvos politika yra „užkonservuota“ – joje nėra jokių pokyčių. Nekenčiu, kad žmonės nepagalvoja du kartus prieš kažką pasakydami. Ypač, kai paskuba su išvadomis ir komentarais. Labai nekenčiu žmonių tamsumo, nenoro šviestis ir tobulėti“, - savo nekenčiamų dalykų sąrašo punktus dėsto mergina.

Ji vertina žmonių pasaulėžiūrą, kuri aktuali kalbant ir apie Kornelijos išvaizdą. Nors tatuiruočių kultas smarkiai išaugęs, žvilgsnių netrūksta.

„Jei tau iš kišenės kyšo trys žagrės kojos, tu visada stengsies prisikabinti prie kitų. Nesvarbu, ar baigei trečią kursą, ar trečią klasę“, - kalba studentė.

Tik su mama augusi mergina skatina žmones pamiršti, ką apie juos galvoja kiti, išlipti iš standartų ir būti atviriems pasauliui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų