REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Maskvos arbitražo teismas ketvirtadienį iki spalio 24 dienos atidėjo buvusio pagrindinio žlugusio banko „Snoras“ akcininko Vladimiro Antonovo 555 mln. eurų vertės ieškinio Lietuvai išankstinį nagrinėjimą.

Maskvos arbitražo teismas ketvirtadienį iki spalio 24 dienos atidėjo buvusio pagrindinio žlugusio banko „Snoras“ akcininko Vladimiro Antonovo 555 mln. eurų vertės ieškinio Lietuvai išankstinį nagrinėjimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos atstovas teismo posėdyje nedalyvavo, tačiau teisėjas patvirtino, kad yra gauti Lietuvos prašymai bylą nutraukti ir ieškinį palikti nenagrinėtą, nes ginčas nepriklauso Maskvos arbitražo teismo jurisdikcijai.

REKLAMA

Teisėjas išankstinį nagrinėjimą atidėjo, kad ieškovas galėtų pateikti savo poziciją dėl atsakovės prašymų. Be to, teismas paliko nesvarstytą V.Antonovo prašymą į bylą įtraukti tarptautinės teisės specialistą bei „Snoro“ indėlininkams atstovaujančios visuomeninės organizacijos „Skaidri politika“ prašymą įtraukti ją trečiuoju asmeniu be savarankiškų reikalavimų.

Kaip jau skelbta, Lietuva Maskvos arbitražo teismui ir Rusijos Teisingumo ministerijai išsiuntė savo poziciją dėl buvusio pagrindinio žlugusio banko „Snoras“ akcininko Vladimiro Antonovo 555 mln. eurų vertės ieškinio Lietuvai. Be to, Lietuva grąžino teismui jo rugpjūtį priimtos nutarties kopiją kaip netinkamai pateiktą.

REKLAMA
REKLAMA

Teisingumo ministerija pranešė, kad pagal Lietuvos ir Rusijos sutartį dėl teisinės pagalbos ir bylų nagrinėjimo kilęs ginčas nepriklauso šio teismo jurisdikcijai ir turėtų būti sprendžiamas Lietuvos teismuose arba tarptautiniame arbitraže. Lietuva taip pat remiasi tarptautinės teisės garantuojamu valstybės imunitetu nuo Rusijos teismų jurisdikcijos.

Anot ministerijos, ji grąžino Maskvos miesto arbitražo teismo rugpjūčio 12 dienos Maskvos teismo nutarties, kuria jis priėmė V. Antonovo ieškinį prieš Lietuvos valstybę, kopiją bei informavo Rusijos Teisingumo ministeriją, jog procesiniai dokumentai buvo atsiųsti, nesilaikant reikalavimų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vyriausybė praėjusią savaitę nutarė ginče pasinaudoti valstybės imunitetu, kurį garantuoja tarptautinė teisė. Tai reiškia, kad Lietuva nesutinka, jog V.Antonovo inicijuotą ginčą nagrinėtų Maskvos teismas.

Savęs viešai nenorėjęs įvardyti teisininkas anksčiau spėjo, kad tokiais veiksmais V.Antonovas siekia sustiprinti savo pozicijas prieš bylinėjimąsi tarptautiniuose teismuose.

Teisingumo ministerija rugpjūčio 12 dieną gavo 557 mln. eurų vertės V.Antonovo ieškinį prieš Lietuvą. Buvęs „Snoro“ akcininkas Maskvos arbitražo teisme reikalauja iš Lietuvos 40,1 mlrd. rublių (558 mln. eurų): 20,2 mlrd. rublių (281 mln. eurų) už patirtą turtinę žalą bei 19,9 mlrd. rublių (277 mln. eurų) – už žalą verslo reputacijai.

REKLAMA

Rusijos teismas pagal V.Antonovo prašymą yra laikinai sustabdęs „Snorui“ priklausančių dviejų nekilnojamojo turto objektų Rusijoje pardavimo procesą.

Didžiosios Britanijos teismai pernai nusprendė tuo metu Londone gyvenusį V.Antonovą ir buvusį „Snoro“ vadovą Raimundą Baranauską išduoti Lietuvai, tačiau pastarieji iš šios valstybės dingo ir, neoficialiomis žiniomis, slapstosi Rusijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų