REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimas šią savaitę ypatingos skubos tvarka priėmė Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos parengtą Išmokų vaikams įstatymo projektą.

Seimas šią savaitę ypatingos skubos tvarka priėmė Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos parengtą Išmokų vaikams įstatymo projektą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Priimtomis pataisomis pratęstas išmokų vaikams mokėjimas vaikams nuo 7 iki 18 metų, šeimoje auginant ir (ar) globojant vieną ar du vaikus, paliekant šiuo metu nustatytą šeimos gaunamų pajamų vertinimą, o šeimoms, auginančioms ir (ar) globojančioms tris ir daugiau vaikų išmoka vaikui vaikams nuo gimimo dienos iki 18 metų skiriama nevertinant šeimos gaunamų pajamų.

REKLAMA

Į įstatymą įtraukta nauja subjektų grupė – Europos Sąjungos valstybės narės ar Europos ekonominei erdvei priklausančios Europos laisvos prekybos asociacijos valstybės narės piliečiai darbuotojai, taip pat savarankiškai dirbantys ir jų šeimos nariai, kuriems bus skiriama ir mokama išmoka vaikui, vienkartinė išmoka vaikui ir vienkartinė išmoka nėščiai moteriai, taip jiems sudarant vienodas su Lietuvos Respublikos piliečiais sąlygas gauti minėtas išmokas bei užtikrinant Europos Sąjungos teisės aktų suderinamumą su nacionaline teise.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat įtvirtinta išimtis, kad Europos Sąjungos valstybės narės ar Europos ekonominei erdvei priklausančios Europos laisvos prekybos asociacijos valstybės narės piliečiams darbuotojams, taip pat savarankiškai dirbantiems, ir jų šeimos nariams, siekiant pasinaudoti teise gauti išmokas, nebus taikomas reikalavimas ne mažiau kaip 3 mėnesius gyventi Lietuvos Respublikoje, kai jiems yra išduoti dokumentai, patvirtinantys ar suteikiantys teisę gyventi Lietuvos Respublikoje.

Išmokų vaikams įstatymo pataisos, išskyrus išmokos vaikui mokėjimą, įsigalios 2016 m. spalio 1 d.

Įvertinus šalies ekonominę padėtį ir atsižvelgiant į valstybės finansines galimybes, nuostatų, susijusių su išmokos vaikui mokėjimu, įsigaliojimas nustatytas nuo 2017 m. sausio 1 d.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų