REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras Algirdas Butkevičius tikisi, kad kitą savaitę užteks ministrų balsų iš pareigų atleisti Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vadova Joną Milių.

Premjeras Algirdas Butkevičius tikisi, kad kitą savaitę užteks ministrų balsų iš pareigų atleisti Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vadova Joną Milių.

REKLAMA

„Tikiuosi, kad užteks balsų, ir balsuos visi ministrai, nes pagal Vyriausybės įstatymą, jeigu yra nepatvirtinta vadovo metinė ataskaita, tai jokių nėra numatyta išimčių, kad būtų galima balsuoti kitaip“, – trečiadienį Seime žurnalistams sakė Vyriausybės vadovas.

Jo teigimu, šis klausimas nesvarstytas trečiadienį dėl procedūrinių dalykų.

„Šiandien nebuvo šitas klausimas įtrauktas, nes viešai įregistruotas tik šiandien rytą, ir niekas nenorėjo rizikuoti, kad būtų įtrauktas kaip papildomas klausimas į darbotvarkę, nes dėl papildomų klausimų įtraukimo į darbotvarkę kas nors kreipiasi į teismą ir reikia teismuose aiškintis ir bylinėtis“, – tvirtino A.Butkevičius.

Trečiadienio Vyriausybės posėdžio išvakarėse „Tvarkos ir teisingumo“ ir Darbo partijos vadovai pareiškė, kad jų partijos ministrai neketina balsuoti už J.Miliaus atleidimą. „Darbiečių“ pirmininkas Valentinas Mazuronis teigė, kad šios partijos ministrai balsavime nedalyvaus, o „tvarkiečiai“ žadėjo balsuoti prieš.

REKLAMA
REKLAMA

Turėjo reikšmės STT

Darbo partija ir „tvarkiečiai“ kartu į Vyriausybę turi delegavę septynis narius iš 15. Socialdemokratai su premjeru turi aštuonis balsus Ministrų kabinete. Tačiau iš aštuonių socdemų atstovų trys neatvyko į Vyriausybės posėdį trečiadienį.

REKLAMA

Vyriausybės pasitarime praėjusią savaitę svarstant J.Miliaus veiklos ataskaitos klausimą Žemės ūkio ministerijai buvo suformuluotas protokolinis sprendimas iki šio trečiadienio parengti Vyriausybės nutarimo projektą dėl J.Miliaus atleidimo.

Pasak ministro pirmininko, vertinant J.Miliaus ataskaitą atsižvelgta į Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pažymą, kurioje pateikta informacija apie tarnybos vadovo veiklą. A.Butkevičiaus teigimu, Ministrų kabinetas taip pat vertino J.Miliaus kompetenciją ir „kai kuriuos etinius dalykus“.

Įtariamas piktnaudžiavimu

Klausimas dėl galimybės J.Miliui toliau eiti pareigas iškilo, teisėsaugai pareiškus jam įtarimus piktnaudžiavimu tarnyba ir dokumentų klastojimu.

REKLAMA
REKLAMA

Prokurorai įtaria, kad šaldytus maisto produktus gaminanti Kauno bendrovė „Judex“ per parlamentarą „tvarkietį“ Petrą Gražulį siekė paveikti Valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą, kad ši neskirtų nuobaudų už pažeidimus.

J.Milius kartu su žemės ūkio ministre pastaruoju metu prieštaringų vertinimų sulaukė ir dėl dalyvavaimo vakarienėje ir medžioklėje su verslininkais. Galimą pareigūnų interesų konfliktą aiškinasi Vyriausioji tarnybinės etikos komisija.

Pats J.Milius įtarimus yra vadinęs juokingais ir atsistatydinti atsisako, nors tai jį padaryti ragino aukščiausi šalies vadovai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų