REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
15
Dizainerė Indrė Kvedarienė (nuotr. organizatorių)

Nors dizainerė Indrė Kvedarienė save ragina vadinti kukliau – drabužių kūrėja – jos klienčių sąraše blyksi garsiausios šalies ponių pavardės. Į mados pasaulį moteris įžengė ne taip jau ir seniai, prieš tris metus, tačiau kūrėjos darbus žino ir pamilti spėjo kone visa Lietuva.

15

Nors dizainerė Indrė Kvedarienė save ragina vadinti kukliau – drabužių kūrėja – jos klienčių sąraše blyksi garsiausios šalies ponių pavardės. Į mados pasaulį moteris įžengė ne taip jau ir seniai, prieš tris metus, tačiau kūrėjos darbus žino ir pamilti spėjo kone visa Lietuva.

REKLAMA

Angeliuko ženklu pažymėtus drabužius kurianti moteris, rodos, šiam darbui atiduoda visą save. Nors likimas jai pasiuntė sunkius išbandymus, moteris šiuos iššūkius priėmė su didžiule šypsena ir meile. Stiprybės šiai moteriai gali pavydėti daugelis.

Neseniai dizainerė buvo apkaltinta plagijavimu, o jos angeliuko ženklas – išvadintas pigia klastote. Tokie akibrokštai moterį privertė kreiptis ne tik į teismą, bet ir žvelgti plačiau.

„Angeliukas yra mano išgyvenimo ženklas ir mano istorija, tačiau, deja, jis tapo ir kitų žmonių. Tų vadinamųjų verslininkų, kurie jį pavertė nuvalkiotu. Man labai gaila, nes angelas yra šventas ir labai asmeniškas ženklas man. Ateityje aš jo tikrai neatsisakysiu, tačiau norisi šiek tiek pasikeisti, tobulėti ir eiti į priekį. Įrodyti, ką aš iš tikrųjų galiu“, - atvirai pasakoja Indrė.

REKLAMA
REKLAMA

Paklausta, ar niekada negalvojo kovoti su „kūrėjomis“, kurios pasisavino jos idėjas, moteris purto galvą.

„Ne, nekovoju. Žinoma, man skaudu, nes aš žinau kaip iš tikrųjų yra... Angelas yra nuoširdus dalykas, nuo kurio prasidėjo visa mano sėkmė. Bet aišku ta sėkmė prasidėjo ir dėl skaudžių dalykų. Skaudu, bet dabar jau susitaikiau, tai komercija, verslas ir tu nuo to nepabėgsi. Linkiu visoms toms kūrėjoms, kurios vadina save dizainerėmis, sėkmės! O aš einu į priekį“, - plačiai šypsosi dizainerė.

REKLAMA

Ženklo gimimas per asmenines kančias

Šis ženklas moters gyvenime atėjo ne šiaip sau. I. Kvedarienė sako, kad tai kilo iš sunkių gyvenimo išbandymų. Moteris augina šešerių metų neįgalų sūnų Jorį. Jei ne sunki vaiko liga, ji abejoja, ar kada būtų išdrįsusi pradėti kurti, nors apie tai dažnai pasvajodavo.

„Aš su tuo jau susitaikiau. Turiu sūnelį, kuris gimė su negalia. Ir kartais mąstau, kad galbūt dėl to man ir sekasi. Gal Dievas man siuntė visa tai? Šiandien aš šypsausi, aš gyvenu, turiu puikius draugus ir nuostabią šeimą. Visą gerumą, nuotaiką aš atiduodu jiems. Nesu dažnai verkšlenanti mama. Aš labai džiaugiuosi, kad turime tokį sūnų, kuris yra tikra Dievo dovana. Būtent jo dėka mano kūryboje atsirado angelai. Likimas mane apdovanojo“, - įsitikinusi dizainerė.

REKLAMA
REKLAMA

Nors daugelis tai pavadintu vargu, moteris pavydėtinai trykšta optimizmu, kuriuo nesižavėti neįmanoma.

„Man yra labai gerai pasakę, kad turiu džiaugtis, jog išvis turiu vaiką. Tai auksiniai žodžiai. Juk tiek daug žmonių negali susilaukti vaikų. O mes turime nuostabų sūnų, kurį turėsime iki gyvenimo galo. Tėvai dažnai verkia, kad vaikai palieka namus, o mūsų neišeis“, - nuoširdžiai šypsosi Indrė.

Užgriuvusio populiarumo žinoma moteris per daug nesureikšmina, jai svarbiau kūryba ir tai, kad jos darbai lieka įvertinti.

„Kai tavo ženklą atpažįsta malonu, tačiau žinoma aš tikrai nesijaučiu. Vieną dieną tu žvaigždė, kitą – tave jau pamiršo. Aš džiaugiuosi, kad mane kviečia į išskirtinius renginius, esu pakylėta, man yra garbė. Po truputį suprantu, kad žmonės vertina mano darbus, todėl automatiškai pastebi ir mane. Draugų tarpe nesulaukiau jokių skundų, jie džiaugiasi, kad išlikau tokia pat. Darau tai, kas man patinka. Svarbiausia išlikti nuoširdžiam ir nepamiršti to, kas iš tikrųjų esi, nes žmonių tu neapgausi, jie myli tikrumą“, - įsitikinusi I. Kvedarienė.

Šiuo metu dizainerė ruošiasi naujai drabužių kolekcijai, kuriai įkvėpimo sėmėsi iš spalvingo rudens.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų