REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tūkstančiai migrantų pirmadienį buvo priversti bėgti iš Graikijos Lesbo saloje esančios stovyklos, kuri veikiausiai buvo padegta, pranešė policija.

Tūkstančiai migrantų pirmadienį buvo priversti bėgti iš Graikijos Lesbo saloje esančios stovyklos, kuri veikiausiai buvo padegta, pranešė policija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Apie aukas nebuvo pranešta, tačiau palapinės Morijos stovykloje buvo „beveik visiškai sunaikintos“, o konteineriai, kuriuose papildomai apgyvendinami, gydomi ir registruojami migrantai, buvo apgadinti, naujienų agentūrai AFP pranešė policijos šaltinis Atėnuose.

REKLAMA

Ugniagesiai negalėjo greitai užgesinti gaisro, nes tarp stovykloje gyvenančių nesutariančių skirtingų tautybių žmonių grupių kilo konfliktas, sakoma pranešime.

„Morijos stovyklą paliko 3–4 tūkst. migrantų“, – teigiama jame. Žmonės bėgo į greta esančius laukus, o stiprus vėjas kurstė liepsnas ir taip trukdė ugniagesiams, nurodė policijos šaltinis.

Tačiau patekę į stovyklos teritoriją ugniagesiai užgesino gaisrą.

Policininkai buvo išsiųsti surinkti migrantus ir grąžinti juos į stovyklą, pridūrė pareigūnas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jo, nekyla „jokių abejonių“, kad gaisrą tyčia sukėlė viduje buvę žmonės.

Apie 150 nepilnamečių buvo evakuoti iš stovyklos ir nugabenti į vaikų prieglaudą, esančią saloje, sakė pareigūnas.

Anksčiau pirmadienį Morijos stovykloje kilo įtampa dėl gandų, kad migrantai bus masiškai deportuojami į Turkiją, pranešė valstybinė Atėnų naujienų agentūra (ANA).

Tačiau stovykloje sutelktos stiprios policijos pajėgos iš pradžių padėjo palaikyti tvarką, teigė pareigūnas.

Dar du gaisrai įsiplieskė alyvmedžių miškeliuose šalia Morijos, tačiau jie buvo užgesinti dar prieš kylant trečiajam gaisrui stovykloje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu Graikijoje yra per 60 tūkst. pabėgėlių ir migrantų. Dauguma jų nori išvykti į Vokietiją ir kitas turtingas Europos Sąjungos šalis.

Tačiau kelias jiems buvo užkirstas, nes kai kurios Rytų Europos ir Balkanų valstybės anksčiau šiemet uždarė savo sienas.

Žmogaus teisių grupės ne kartą kritikavo sąlygas Graikijos migrantų stovyklose, nurodydami, kad jos yra perpildytos, o gyvenimo sąlygos jose – antisanitarinės.

Padėtis ypač sudėtinga Lesbo ir kitose netoli Turkijos esančiose rytinėse Egėjo jūros salose, kur išsilaipina ir užregistruojama dauguma migrantų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų