REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
11
Ruduo (nuotr. Fotodiena.lt)

Šią savaitę Lietuvoje viešės vėsus oras atkeliavęs pas mus iš Skandinavijos, bus ir lietaus, o naktys vis labiau vės.

11

Šią savaitę Lietuvoje viešės vėsus oras atkeliavęs pas mus iš Skandinavijos, bus ir lietaus, o naktys vis labiau vės.

REKLAMA

Savaitė bus vėsi

Artimiausiomis dienomis Lietuvoje laikysis vėsūs orai, tačiau antradienį saulė turėtų pradžiuginti, kitomis dienomis galimas lietus. Antradienį bei trečiadienį Vilniuje bus apie +13, pajūryje iki +16, Kaune +15, Šiauliuose ir Panevėžyje apie +14.

Ketvirtadienį visoje Lietuvoje numatomas lietus. Sostinėje bus tik +11 laipsnių. Kaune irgi bus iki +11 laipsnių, pajūryje temperatūra taip pat bus ne aukšta, kils iki +14 laipsnių šilumos, Šiauliuose, Panevėžyje iki +12 laipsnių. Penktadienis bus debesuotas ir vėsus, galimas lietus. Vilniuje +8, Kaune +11, Pajūryje +14, likusioje Lietuvos dalyje temperatūra labai panaši, bus apie +11. Naktimis galimi 7 – 9 laipsniai šilumos.

Lietus išsilaikys ir savaitgalį

Savaitgalį visoje Lietuvoje prognozuojami gana vėsūs, lietingi orai, tačiau sekmadienį vakarinėje Lietuvos dalyje gali pasirodyti saulė, pajūryje bus +14 laipsnių. Sostinėje bus apie +12 laipsnių, Kaune +12, Šiaurinėje Lietuvos dalyje, Panevėžyje, Šiauliuose bus + 12. Naktimis bus +7 – 8 laipsniai.

REKLAMA
REKLAMA

„Į Lietuvą atkeliavo aukšto slėgio sritis nuo Skandinavijos tiesiai iš šiaurės, nuo Suomijos, ir aišku, kad jeigu oras atkeliauja iš ten, tai jis bus vėsesnis, tai atsispindi ir oro temperatūroje. Kiek matau, paskui tokia temperatūra ir įsitvirtins, nes vyraus šiaurinių krypčių vėjas ir ko gero ta tendencija ir įsitvirtins, bent jau kuriam laikui.Šią savaitę neateis kažkoks tai didelis atšilimas, labai didelio lietaus taip pat nebus.“, – kalbėjo sinoptikas.

REKLAMA

Vandens telkinių temperatūra

Pagal Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenis, šiomis dienomis įvairiuose vandens telkiniuose yra apie 13 – 17 laipsnių šilumos. Baltijos jūroje prie Nidos ir Klaipėdos apie 15 laipsnių. Ežerų temperatūra yra tokia: Tauragnų ežere – 17 laipsnių, Totoriškių ežere (Trakuose) – 17 laipsnių šilumos, Kauno mariose (Darsūniškyje) yra 16 laipsnių, Neryje (Vilniuje) – 13 laipsnių, Nemune (Druskininkuose) – 15 laipsnių, Šventojoje (Anykščiuose) – 13 laipsnių, Kuršių mariose – 17 laipsnių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų