REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
25
Niujorke nugriaudėjus sprogimui sužeisti mažiausiai 29 žmonės  (nuotr. SCANPIX)

Niujorke šeštadienį vėlai vakare ištaigingą Čelsio rajoną sukrėtė tyčinis sprogimas, sužeisti 29 žmonės, vieno būklė sunki.

25

Niujorke šeštadienį vėlai vakare ištaigingą Čelsio rajoną sukrėtė tyčinis sprogimas, sužeisti 29 žmonės, vieno būklė sunki.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Praėjus savaitei nuo rugsėjo 11-osios teroro aktų 15-metinių, sprogimas Čelsyje nugriaudėjo apie 20 val. 30 min. vietos (3 val. 30 min. Lietuvos) laiku 23-ojoje Vakarų gatvėje ties 131 pastatu; tuo metu savaitgalį buvo pilna žmonių rajone, kuriame yra daugybė restoranų, barų ir ištaigingų apartamentų.

REKLAMA

Miesto meras Billas de Blasio (Bilas de Blasijas) bei naujasis policijos komisaras sako, kad neturi duomenų, jog tai gali būti susiję su terorizmu, bet šį sprogimą vadina tyčiniu. Jie stengiasi nuraminti 8,4 mln. gyventojų, kad kokios nors ypatingos grėsmės nėra.

„Šiuo metu nėra duomenų, kad šis incidentas būtų susijęs su terorizmu; tokia yra preliminari informacija“, – sakė žurnalistams B.de Blassio.

REKLAMA
REKLAMA

„Dabartiniu metu nėra jokios būdingos ir tikėtinos grėsmės Niujorkui, iš jokios teroro organizacijos“, – pridūrė jis.

Prezidentas Barackas Obama „informuotas“ apie sprogimą, ir nuolat jam bus pranešama apie padėtį, sakė vienas Baltųjų rūmu pareigūnas.

Iš 29 sužeistųjų 24 nuvežti į ligonines; jie patyrė įvairių įbrėžimų ir sužeidimų nuo stiklo ir metalo skeveldrų, sakė Ugniagesių departamento komisaras Danielis Nigro.

Meras kol kas negalėjo pasakyti, ar šis sprogimas yra kaip nors susijęs su ankstesniu sprogimu Naujajame Džersyje, kur sprogo šiukšlių konteineris. Sprogimas Sisaid Parko miestelyje driokstelėjo šeštadienį apie 9 val. 30 min. vietos (16 val. 30 min. Lietuvos) laiku prieš pat labdaringą bėgimą, per kurį surinktos lėšos turėjo būti skirtos jūrų pėstininkams ir jūreiviams. Pranešimų apie nukentėjusius žmones nebuvo, bet bėgimas buvo atšauktas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Užsienio reikalų ministerija (URM) teigia kol kas neturinti duomenų, kad šeštadienio vakarą Niujorko Manheteno rajono gatvėje nugriaudėjusio sprogimo metu būtų nukentėję Lietuvos piliečiai.

Tokią informaciją Lietuvos ambasadai Jungtinėse Amerikos Valstijose pateikė JAV Valstybės departamentas, pranešė URM.

Lietuvos ambasada JAV ir Generalinis konsulatas Niujorke stebi viešą erdvę ir palaiko ryšį su JAV valstybės institucijomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų