REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
16
„Gerbėjų“ akibrokštai koncertų metu: scenos vilkai išskyrė kraupiausius nutikimus (nuotr. tv3.lt fotomontažas)

Įsiaudrinusi minia sulig artistais dainuojanti populiariausius jų kūrinius, griausmingi aplodismentai, ilga eilė asmenukių pageidaujančių gerbėjų – tai dar ne viskas, ką tenka patirti scenos žvaigždėms.

16

Įsiaudrinusi minia sulig artistais dainuojanti populiariausius jų kūrinius, griausmingi aplodismentai, ilga eilė asmenukių pageidaujančių gerbėjų – tai dar ne viskas, ką tenka patirti scenos žvaigždėms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ne vienerius metus muzikiniame pasaulyje besisukantys atlikėjai atviri, negali žinoti, kuriuo koncerto momentu gali būti emociškai ar net fiziškai sužeistas.

REKLAMA

Ne visi šie įvykiai išgvildenami žiniasklaidos, tad visuomenė taip pat neturi progos jų sužinoti. Tiesa, atlikėjo Ruslano Kirilkino susitikimas su griežtu baikeriu virto tikru skandalu. Konfliktui, kuris įsiplieskė dėl maisto produktų laidymo į netradicinės orientacijos žvaigždę, išspręsti prireikė net teisininkų įsikišimo.

Tačiau R. Kirilkinas toli gražu nėra vienintelis, kuriam kliuvo tokia nemaloni patirtis. Štai dainininkei Vilijai Matačiūnaitei teko sunkus emocinis krūvis atlaikant dar garuojančių kiaulienos šašlykų ataką.

REKLAMA
REKLAMA

„2007 metais koncertavome Radviliškio miesto šventėje. Man dainuojant į sceną kažkas sviedė gabalą šašlyko ir… pataikė tiesiai į suknelę. Paprašiau didžėjaus sustabdyti muziką ir rėžiau kalbą: „Žmonės, nesigadinkime šventės. Kažkoks vienas išsišokėlis visam miestui nuotaikos nesutryps. Aš ant jūsų nespjaudau ir jūs nespjaudykit. Aš juk nenoriu nulipti nuo scenos ir visų jūsų nuvilti. Jeigu visiems viskas gerai, lieku ir tęsiu programą“. Pasivaliau klecką ant suknelės ir užtraukiau dainą. Dabar atrodo, ai, nieko čia tokio. Bet iš tikrųjų tuomet buvo nemalonu“, – atrodytų, šmaikščiai, tačiau su gilia nuoskauda pasakojo V. Matačiūnaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nemandagūs gestai sukėlė muštynes

Ne veltui sakoma, kad moterys kur kas kantresnės. Vyrai į tokius „gerbėjų“ išpuolius reaguoja aštriau. Pavyzdžiui, įsivaizduokite tokį patį atvejį grupės „ŽAS“ koncerte. Nieku gyvu „nesirautumėte“? Pasirodo, drąsuolių Lietuvoje egzistuoja.

„Savo karjeros pradžioje buvome skandalistai. Tad nenuostabu, kad ir publikos reakcija ne visuomet buvo teigiama. Aš labai gerai atsimenu vieną koncertą Alytaus stadione. Vienas jaunuolis pirmoje eilėje labai aktyviai mojavo ištiestu viduriniu pirštu.

REKLAMA

Situacija baigėsi komiškai. Mūsų kolega Linas Zareckas-Choras nusprendė jį paauklėti. Tad nušokęs nuo scenos nubaudė jį keletu smūgių. Aišku, prasidėjo muštynės...

Juokingiausia tai, kad apsauga, kuri buvo pasamdyta tam, kad atlikėjus gintų nuo publikos, turėjo ginti publiką nuo pačių atlikėjų“, – prisiminė radijo laidų vedėju dirbantis, buvęs „ŽAS“ narys Marius Berenis-Tru.

Nors atrodo, kad dėl tokio įvykio turėjo kilti didžiulis skandalas, viskas nurimo sulig koncerto pabaiga.

„Nieko labai smarkaus nenutiko, tad į ligoninę to vyruko vežti nereikėjo. Ir žiniasklaida nesureagavo. Anuomet ji nebuvo tokia aktyvi, kaip dabar. Nebuvo jokių interneto portalų.

REKLAMA

Tikriausiai ir tie mūsų skandalai būdavo dar didesni, todėl šis įvykis taip ir pasimiršo. Su žurnalistais apie tai kalbėjome vos pora kartų“, – prisiminė buvęs grupės „ŽAS“ narys.

Po žiūrovo išpuolio bijojo užsimerkti

M. Berenis patikino, kad ši situacija jam į atmintį įsirėžė labiausiai. Matyt, kadangi muštynėse dalyvavo ne pats, dabar tai vadina „komedija“. Tuo tarpu dvidešimt metų koncertuojančiam „Biplan“ lyderiui vienas karštakošis žiūrovas sugebėjo ilgam laikui sugadinti nuotaiką ir net privertė atsisakyti vieno didžiausių malonumų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Su publika dažniausiai randame bendrą kalbą. Tačiau yra buvę ir tokių situacijų, kurias gana nemalonu prisiminti. Pavyzdžiui, prieš maždaug dešimt metų koncertavome vieno miesto šventėje. Įpusėjus pasirodymui į sceną atskriejo pustuštis degtinės butelis ir pataikė tiesiai man į veidą.

Nežinau, kodėl tas žmogus taip pasielgė, tačiau dėl jo kaltės koncertą teko nutraukti. Bėda tai, kad koncertavome ne vieni. Kiti atlikėjai iš solidarumo mums nusprendė neberengti pasirodymų. Tuo tarpu aš buvau išvežtas į ligoninę.

REKLAMA

Nors renginyje ūbavo nemažai išgėrusi publika, budėjo labai prasta apsauga. Aišku, prieš dešimt metų ir tos kultūros koncertuose nelabai kas paisydavo. Į koncertus buvo leidžiama prasinešti savo gėrimus, tad buvo kur kas daugiau girtų žmonių. O kuriame dabar didesniame viešame renginyje galima išvysti žmogų su buteliu degtinės rankoje?“, – pralinksmėjęs retoriškai klausia atlikėjas.

Nors tikina dėl dabartinės publikos džiūgaujantis, prisiminimai apie praeitį vis dar nuteikia nemaloniai. Atlikėjas atskleidė, kad minėtas įvykis jam kainavo ne tik sužalotą veidą, bet ir pasitikėjimą klausytojais.

REKLAMA

„Po to pora mėnesių dainuodamas nebeužsimerkdavau, kad ir kaip tai mėgdavau. Tačiau po kurio laiko vienas koncertas mane „išgydė“. Akies krašteliu pastebėjau, kad kažkas atskrieja ir, aišku, jau buvau nusiteikęs blogiausiam. Tačiau tuomet man prie kojų nusileido graži gėlė“, – su šypsena prisiminė grupės lyderis.

Rožės po kojomis – ne vienintelis malonus prisiminimas iš koncertų. „Biplanus“ maloniai nustebino Albanijos publika: „Į sceną atskrido suktinukas „žolės“. Manau, kad tai buvo padėka. Taip jie norėjo išreikšti mums pagarbą“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Parašas ant „žvėries“

Nenuostabu, kad ilgus metus koncertuojantiems atlikėjams tenka išvysti tiek daug, jog su laiku ima niekas nebestebinti. Visgi „G&G Sindikato“ didžėjus Artūras Matkevičius-Mamania iki šiol niekaip negali suprasti vieno gerbėjo pageidavimo.

„Koncertavome Šiauliuose. Pasibaigus pasirodymui, paėjau toliau nuo scenos, kur stovėjo gėrimų kioskelis. Čia prisistatė toks vyras ir paprašė pasirašyti. Na, normalu, po koncertų tenka dalinti autografus. Tačiau kodėl jis paprašė pasirašyti ant jo šuns – iki šiol nesupratau.

Rimtai, aš paskui taip ilgai sukau galvą – kodėl? Juolab, kad tai nebuvo eilinis keturkojis, tai buvo labai stiprus kovinis šuo. Kad jį sutramdytų, prireikė dar keturių vyrų pagalbos. Na, matyt, turėjau didžiulį gerbėją, kuris panoro, kad jo šuo nešiotų mano parašą“, – prisiminiė DJ Mamania.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų