REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
7
Vilniaus sporto festivalis – geriausia proga rasti sportinę veiklą kiekvienam (nuotr. Organizatorių)

Rugsėjo pabaigoje Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“ įvyks jau penktasis Vilniaus sporto festivalis – vienas didžiausių sporto ir sveikatingumo renginių sostinėje, kur vilniečiams prisistatys keli šimtai būrelių, klubų bei sporto prekių platintojų. Lankytojų laukia ir masiniai sporto renginiai.

7

Rugsėjo pabaigoje Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“ įvyks jau penktasis Vilniaus sporto festivalis – vienas didžiausių sporto ir sveikatingumo renginių sostinėje, kur vilniečiams prisistatys keli šimtai būrelių, klubų bei sporto prekių platintojų. Lankytojų laukia ir masiniai sporto renginiai.

REKLAMA

Sporto kultūrai plėtoti skirtas Vilniaus sporto festivalis „Litexpo“ paviljonus okupuos paskutinįjį rugsėjo savaitgalį, 24-25 dienomis. Praėjusiais metais šioje aktyvaus gyvenimo būdo fiestoje sudalyvavo apie 200 sporto mugės ir parodos dalyvių, 1000 sportininkų ir virš 12 tūkstančių lankytojų.

Kaip įprasta festivalio metu vyks sporto prekių ir įrangos paroda, kur lankytojai turės progų susipažinti su sporto įrangos inovacijomis ir tendencijomis. Į „Litexpo“ parodų ir kongresų centrą atvykę vilniečiai taip pat galės stebėti „Savickas Classic“ galiūnų turnyrą, dalyvauti „Reebook Fitness Challenge“ bei „Brasa Crossfit“ klubo rengiamose „Vilnius Fit Cup“ varžybose, klausytis specialistų patarimų sveikatingumo konferencijoje. Itin daug dėmesio įprastai bus skirta ir Vilniaus sporto klubų mugei.

REKLAMA
REKLAMA

„Popamokinė veikla yra didelis galvos skausmas tėvams. Surasti užsiėmimą vaikui dažnai trūksta laiko. Internete visko labai daug, sunku išsirinkti, ne visur pasiseka rasti visą reikiamą informaciją. Mūsų festivalio metu žmonės turi progą gyvai pamatyti būrelį, dažniausiai jie gali pasikalbėti su vadovu, tiksliai išsiaiškinti logistiką, rinkodarą, veiklos laikus“ – klubų mugę pristatė festivalį organizuojančios VšĮ „Sveikas miestas“ direktorius Mantas Paulauskas.

REKLAMA

Penktajame Vilniaus sporto festivalyje organizatoriai tikisi apie 100 įvairių sporto būrelių ir klubų prisistatymų. Lankytojai galės iš arčiau susipažinti su itin plačiu mėgėjiško ir profesionalaus sporto spektru – nuo aikido, ušu, kung fu, capoeiros ir daugelio kitų kovinio sporto šakų iki žolės riedulio ar beisbolo; nuo baidarių slalomo ir kanupolo iki pankrationo ar šaudymo iš lanko. Be abejo, naujų talentingų vaikų ar suaugusiųjų savo veiklai ieškos ir daugeliui įprastesnių sporto šakų atstovai – krepšinio, futbolo, regbio, teniso klubai.

REKLAMA
REKLAMA

„Neretai būna, kad būrelį palankęs vos mėnesį ar porą vaikas nusprendžia dėl įvairiausių priežasčių jį mesti. Sporto klubų mugėje tėvai gali susirinkti visą informaciją kad ir iš dešimties įvairių klubų, o taip pat susirasti aktyvų hobį ir sau. Būna, kad žmonės išmėgina kelis klubus paraleliai ir tuomet išsirenka norimą“, – remdamasis ankstesnių festivalių patirtimi pasakojo M. Paulauskas.

Daug klubų festivalyje pristatys parodomąsias programas, pakvies dalyvauti atviruose turnyruose, lankytojams suteiks nuolaidas įsijungiant į nuolatinę veiklą. O norinčius dar aktyvesnio savaitgalio sudalyvauti pakvies garsiausias treniruočių festivalis „Reebok Fitness Challenge“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ši masinė fitneso treniruotė užims didžiulį plotą, vyks 2 dienas, 16 valandų, 960 minučių. Čia vienu ritmu sportuos šimtai žmonių, kuriems viską teisingai atlikti padės profesionaliausi Lietuvos ir užsienio treneriai. „Reebok Fitness Challenge“ rengėjai užtikrina, kad dalyviams tikrai nepritrūks šviesos, garso ir energijos. Čia galite peržiūrėti vaizdo klipą iš pernai vykusio analogiško masinio fitneso užsiėmimo:

Aktyvumu nenusileis ir „Brasa CrossFit“ klubo rengiamos „Vilnius Fit Cup“ bei „Brasa CrossFit Challenge“ varžybos, kur lankytojai visiškai nemokamai galės išmėginti daug įvairių treniruočių, pabendrauti su CrossFit sertifikuotais treneriais ir, be abejo, varžytis su savimi ir kitais dėl puikių prizų. Festivalio organizatoriai šiam renginiui šiemet žada dvigubai didesnę zoną lyginant su ankstesniais metais.

REKLAMA

Prie sporto šventės organizavimo prisideda ir Vilniaus miesto savivaldybė, Kūno kultūros ir sporto departamentas, „Reebok“, „Brasa CrossFit“ klubas bei Lietuvos galiūnų federacija.

„Mūsų tikslas – sukviesti kuo daugiau miesto gyventojų. Visai nesvarbu, tai bus vaikai, suaugusieji ar senjorai. Kiekvienas lankytojas sau ar savo vaikui gali rasti sporto būrelį ar aktyvų hobį. Festivalyje dalyvaujantiems klubams bei sporto prekių platintojams tai taip pat puiki proga prisistatyti 12-15 tūkstančių sportui neabejingų Vilniaus gyventojų auditorijai, pristatyti naujoves, juos edukuoti“, – renginio viziją pristatė M. Paulauskas.

Bilietus į rugsėjo 24-25 dienomis vyksiantį Vilniaus sporto festivalį platina portalas „bilietai.lt“. Vaikams iki 16 metų, senjorams ir žmonėms su negalia įėjimas į šventę, kaip įprasta – nemokamas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų