REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
13
Pamačius Rusijos premjero sodybą atvips žandikaulis (nuotr. Gamintojo)

Rusijos opozicijos atstovas ir kovos su korupcija veidas Aleksejus Navalnas paviešino informaciją apie šios šalies premjero sodybą, kuri šokiruoja net ir vertinant Rusijos korupcijos mastais.

13

Rusijos opozicijos atstovas ir kovos su korupcija veidas Aleksejus Navalnas paviešino informaciją apie šios šalies premjero sodybą, kuri šokiruoja net ir vertinant Rusijos korupcijos mastais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nepaisant to, kad tvoromis nuo aplinkos atsitverti ir valstybinę žemę grobstyti mėgsta daugelio posovietinių šalių oligarchai ar politikai, neišskiriant net ir Lietuvos, tačiau 6 metrų aukščio tvora yra kažkas stulbinančio net ir vertinant Rusijos standartais. Be tvoros D. Medvedevo užmiesčio viloje laukia daugiau nei 80 hektarų plotas, su trimis sraigtasparnių nusileidimo aikštelėmis, slidžių nusileidimo trasa, futbolo aikšte, uždaru baseinu, automobilių parku, net ir prūdu, kurio viduryje stovi namelis ančiukams.

REKLAMA

Visa tai yra įgyta už „suaukotus pinigus“. Tiesiog įmonės ar fondai, kurios „niekaip neįpainiotos į politiką“, paaukojo šios istorinės vietovės restauracijai bei įrengimui 33 mlrd. dolerių.

Pliosas – seniai žinomas, tik dabar pastebėtas

Prieš kelis mėnesius Rusijos žiniasklaidoje buvo paviešinta nuotraukoje, kurioje vienas vyrukas užfiksuotas šalia įspūdingo aukščio šešių metrų sienos Pliose, miestelyje Volgos pakrantėje. Saugančios kažką nuo aplinkos, arba, kaip sakė pats A. Navalnas, – kažką nuo į gabalus galinčios sudraskyti minios.

REKLAMA
REKLAMA

Rusijos fondo su korupcija darbuotojai pasidomėjo, kas gi yra už tos tvoros ir rezultatai nenuvylė – 80 hektarų prikimštų gerovės už rusų pinigus. Tai, kad čia yra D. Medvedevo rezidencija, labai stipriai ir nėra slepiama. Apie tai jau daug metų rašo vietos spauda, viešai prieinamuose šaltiniuose taip pat gausu informacijos. O ir pats D. Medvedevas nesikuklina įkelti savo pririnktų grybų nuotraukos su šios vietovės žymėmis internete. Kad būtų lengviau įsivaizduoti šios teritorijos dydį, A. Navalnas pateikia pavyzdį: 80 hektarų tai trys kremliai arba 30 raudonųjų aikščių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Trys sraigtasparnių nusileidimo aikštelės, spec. ryšio autonominės stotys, dokumentuose matyti, kad yra bent kelios požeminės patalpos, pastatai darbuotojams, mašinų garažai ar įspūdingi baseinai – visa tai užfiksavo „Kovos su korupcija fondas“.

Nupirko verslininkai

Pastatytas šis pastatų kompleksas ne šiaip už oligarchų pinigus, o oligarchų pinigus, kuriuos šie paaukojo „labdarai“.

Dujų giganto NOVATEK akcininkai Michelsonas ir Simanovskis įnešė kuklius 33 mlrd. rublių (apie 450 mln. eurų) į labdaros fondą „Dar“ (o šio vadovu buvo D. Medvedevo kursiokas), o jau fondas už tuos pinigus pradėjo statyti kelis keistus uždarus objektus, įskaitant į šią prašmatnią gyvenvietę. A. Navalno tinklapyje pateikiami ir tai įrodantys dokumentai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų