REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
6
Vaiva Račiūnaitė-Žmuidinaitė  (nuotr. facebook.com)

Pastarosiomis dienomis internete pasirodė įdomi informacija, kurioje teigiama, kad nusidainavimu „X Factor“ 2009 metais pagarsėjusi ir šiemet į „Miss London City 2016“ gražuolių dešimtuką patekusi Vaiva Račiūnaitė-Žmuidinaitė užsiima sukčiavimu. Anglija.lt aiškinosi, ar taip gali būti.

6

Pastarosiomis dienomis internete pasirodė įdomi informacija, kurioje teigiama, kad nusidainavimu „X Factor“ 2009 metais pagarsėjusi ir šiemet į „Miss London City 2016“ gražuolių dešimtuką patekusi Vaiva Račiūnaitė-Žmuidinaitė užsiima sukčiavimu. Anglija.lt aiškinosi, ar taip gali būti.

REKLAMA

Internetiniame naujienų portale tofmelon.com skelbiama, kad puiki lietuvė dainininkė iš Šiaurės Londono, 2016 m išrinkta Miss Barnet, naudojasi keletu pasų, daugybe telefono numerių ir prisistato kaip Vaida Račiūnaite, Vaida Žmuidinaitė, Gintarė Žmuidinaitė, Vaida Rubi Račiūnaitė, Oksana Juškevičiūtė, Roxsana Exo.

Ji vadinama gudria ir apsukria sukčiuviene ( angl. scammer – red. past.) ir žmonės raginami jos pasisaugoti. Puslapyje pateikiama informacija apie skandalingai išgarsėjusios lietuvės veiklą.

REKLAMA
REKLAMA

„Ji paskambino iš Vokietijos ir prašė pinigų, kad galėtų atvykti į Briuselį, į „Tofmelon“ studiją. Kitą dieną paskambino jau iš Londono. Aiškino, kad užmigusi autobuse per klaidą atsidūrė Londone, ir paprašė skubiai atsiųsti 400 svarų, kad tą pačią dieną galėtų atskristi į Briuselį. Kai gavo pinigus, vėl paskambino ir pasakė, kad pasibaigė jos ukrainietiško paso viza ir kad turės 5 dienas apsistoti pigiame hostelyje, kol bus išduota nauja viza, ir tada galės atvykti į Briuselį.

REKLAMA

Po 5 dienų pranešė, kad atsidūrė ligoninėje, nes buvo apsvaiginta vaistais ir išprievartauta ir atsiuntė nuotrauką iš ligoninės, tačiau tikino, kad viskas gerai, po 4 dienų tikrai galės atvykti, kad nusipirko bilietą ir atsiųs jo kopiją elektroniniu paštu. Bilieto kopija nebuvo atsiųsta.

Kai paprašiau grąžinti pinigus, išplūdo mane, išjungė telefoną ir pakeitė numerį“, – štai nuo tokios istorijos prasideda ilgas, įvairių dokumentų, SMS žinučių ir elektroninio susirašinėjimo kopijomis pagrįstas pasakojamas naujienų portale tofmelon.com.

REKLAMA
REKLAMA

„Nežinia, kiek žmonių yra įsitraukę į apgaules, nes keičia vardus, bet pasai tikri, ir šiuo metu ji teigia, kad turi ukrainietišką pasą ir nebėra lietuvė. Visi, kas nukentėjote, prašom rašyti [email protected]“, – raginami puslapio skaitytojai.

Kas tikra, o kas – ne?

Kad internete pasirodžiusią informaciją reikia tikrinti, žino kiekvienas, turintis šiokį tokį išsilavinimą.

Ar tofmelon.com pateikta informacija iš tikrųjų teisinga, išsiaiškinti galėtų nebent policija, tačiau keletas detalių patraukia dėmesį ir atrodo gana įtikinamai.

Pavyzdžiui, puslapyje pateikiamas ne tik sąrašas pavardžių, kuriomis naudojasi Vaida Račiūnaitė-Žmuidinaitė, bet ir dviejų pasų kopijos, kuriose to paties asmens nuotrauka, ta pati gimimo diena, tačiau skiriasi paso išdavimo laikas ir išdavimo vieta. Vienas pasas Vaidos Žmuidinaitės vardu išduotas 2011 m. Vilniuje, kitas – Gintarės Žmuidinaitės vardu išduotas 2013 m. Marijampolėje. Abu pasai galioja 10 metų nuo išdavimo datos, jų numeriai skirtingi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Beje, įsidėmėtina, kad kaip tik tais metais, kai buvo išduotas pasas Gintarės Žmuidinaitės vardu, internetiniame puslapyje fineartamerica.com atsirado keletas fotografijų, kurių autorė Gintarė Žmuidinaitė. Nuotraukose, kurių viena pavadinta „supersweet“, gundančiai atrodanti mergina labai panaši į Vaidą Račiūnaitė-Žmuidinaitę. Tiesa, didelio populiarumo jos nesulaukė – per tris metus nesurinko nei 100 peržiūrų.

Ne paslaptis, kad į tokius visiems atvirus puslapius savo, savo šuniuko ar savo užpakaliuko nuotraukas gali įkelti bet kas ir pasivadinti kokiu tik nori vardu. Įdomiausi šiame puslapyje yra pora komentarų, kurie parašyti 2013 metais.

REKLAMA

Vieno komentaro autorius toks Shamim Khan. Žinutėje laužyta lietuvių kalba (greičiausiai pasinaudojus automatiniu „Google“ vertimu) rašoma: „Įspejimas si asmeni yra sukciai, visi pavadinimai pats asmuo Vaida Zmuidinaite, Gintare Zmuidinaite, Vaida Raciunaite profesonalus sukciai asmuo nesiusti pinigus“ (kalba netaisyta – red. past.).

Komentaras neliko nepastebėtas kažkokios Editos Juškevičiūtės. Nežinia kaip su šita istorija susijusios lietuvės atsakymas parašytas angliškai. „Shamim Khan yra oficialus teroristas (o gal teoristas, nes angliškai parašyta „therorist“). Jis naudoja mergaites ir po to parduoda į prostitucijos verslą. Jis dirba su apsimetėliu vagimi prodiuseriu Tofmelon. Jo tikras vardas Christian Hanry Maerten Jacques. Šiomis dienomis nėra įstatymų, jie vagia dainas ir, žmonės, būkite atsargūs dėl indų ir kai kurių Belgijos afrikiečių”.

REKLAMA

Kas tas „Tofmelon“?

„Tofmelon“ yra Briuselyje įsikūrusi muzikos studija, kuri daro įrašus ir juos platina. Būtent „Tofmelon“ 2013 m. prodiusavo pirmąjį Vaidos Račiūnaitės-Žmuidinaitės diską. Beje, šis diskas dar ir dabar pardavinėjamas Vaidos Žmuidinaitės vardu atidarytame internetiniame puslapyje ir kainuoja 2 eurus.

Keletą jos dainų, tokių kaip “Lalala love” įrašytų su Chris Maerten, galima rasti „Youtube“ ar tos pačios „Tofmelon“ studijos internetiniame puslapyje.

Anglija.lt susisiekė su prodiuseriu Chris Maerten. Jis teigė, kad Vaida Žmuidinaitė išviliojo iš jo beveik 20 tūkst. eurų, paimdavo pinigus už keliones ar sutartus koncertus, bet per 7 metus nesurengė nė vieno koncerto ir niekada nerasdavo pakankamai laiko darbui studijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Pirmas mano kontaktas su Vaida, prisistačiusia Rasa Kazkokia, įvyko per „Youtube“. Ji paliko komentarą, kad jai patinka mano muzika ir kad ji pati yra dainininkė. Tai buvo maždaug 2008 m., dar prieš jos pasirodymą „X Factor“, – pasakojo Ch. Maerten pasiteiravus, kaip jis susipažino su Vaida.

Jis tvirtino apie jos nelemtą pasirodymą „X Factor“ nieko negirdėjęs. Ji pati jam nieko apie tai nepasakojo, bet sugebėjo įtikinti, kad yra atsidavusi muzikai ir norėtų išleisti savo albumą. Prodiuseris su atlikėja bendraudavo telefonu arba elektroniniais laiškais, nors Vaidos telefono numeriai ar elektroninio pašto adresai keitėsi labai dažnai.

Realiai pirmą kartą su Vaida jis susitiko 2013 m. Nors, kaip teigia Chris Maerten, Vaida jam jau buvo skolinga nemažai pinigų, jis nenutraukė su ja ryšių. Kodėl?

REKLAMA

„Kalbant apie muzikinę pusę aš esu 100 proc. tikras, kad ji gali tapti dainininke Nr. 1, tik reikia kantrybės ir darbo... Aš leidžiu pinigus tam, kad juos uždirbčiau, ir taip elgiausi ir Vaidos atveju, juolab, kad po 2009 metų „X Factor“ ji norėjo įrodyti, kad yra gera dainininkė... Vienintelis būdas to pasiekti – sunkus darbas, deja, ji pasuko kitu keliu“, – teigia Ch. Maerten.

Prodiuserio žiniomis, Vaida šiuo metu neturi pastovios gyvenamosios vietos JK ir apsimeta, kad, įgijusi ukrainietišką pasą, prarado Lietuvos pilietybę.

„Šiai merginai yra likę tik dvi galimybės: arba surengti spaudos konferenciją, kur ji išpažintų savo praeitį ir vėl taptų pirmo puslapio naujiena, bet su pozityviu atspalviu, arba atsidurti teisme, nes apie jos veiklą jau yra informuota JK policija“, – sako Ch. Maerten.

REKLAMA

Jis nerimauja, kad Vaida galėjo susidėti su bloga kompanija, kuri galbūt ja naudojasi.

Prostitutė ir kelionių partnerė?

„Tofmelon“ pateiktoje dokumentacijoje galima rasti daug įvairaus plauko informacijos. Kai kuri, pavyzdžiui, apie jos dalyvavimą „Miss London City“ konkurse, nesunkiai patikrinama, tačiau nemažai kas paimta iš nelabai patikimų šaltinių.

Pavyzdžiui, tofmelon.com skelbia, kad 2010 metais Vaida viliojo pinigus iš Norvegijos pensininkų.

„Ji yra žinoma Lietuvoje ir JK kaip dainininkė ir modelis. Man reikia informacijos apie lietuvę, kuri sukčiauja ir vadinasi Vaida“, – rašo neva apgautas anonimas.

Kita informacija – skelbimai internetinių skelbimų („Gumtree“ ir pan.) puslapiuose. Vienas jų skelbia, kad labai seksuali mergina Rubina ieško kelionių partnerio. Prie šių skelbimų nurodytas vienas iš neva Vaidos naudotų telefono numerių, bet juo paskambinus paaiškėjo, kad numeris neteisingas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kad išsklaidytų kilusias abejones, Anglija.lt portalas pabandė susisiekti su Vaida Račiūnaite-Žmuidinaite. Elektroniniu paštu jai buvo užduoti klausimai, kas ją sieja su Gintare Žmuidinaite, ar ji turi ukrainietišką pasą ir kokie jos ryšiai su „Tofmelon“.

Po kiek laiko buvo sulauktas trumpas atsakymas: „as galiu duoti interviu ,bet mokamai ,tofmelon yra man skolingas pinigu uz dainavima todel as su juo nutraukiau visus rysius“ (kalba netaisyta – red. past.).

Jei ateityje Vaida Račiūnaitė-Žmuidinaitė norės pateikti išsamesnę savo pačios versiją dėl kaltinimų sukčiavimu, Anglija.lt portalas yra pasirengęs išklausyti visą jos istoriją.

Autorė: Zita Čepaitė

Šaltinis: Anglija.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų