REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
19
Vilniečiai mėgaujasi karštu oru (nuotr. Fotodiena.lt)

Besidžiaugiantys gražiomis vasariškomis dienomis galės ir toliau jomis džiaugtis, nes šią savaitę šiluma dar nesitrauks.

19

Besidžiaugiantys gražiomis vasariškomis dienomis galės ir toliau jomis džiaugtis, nes šią savaitę šiluma dar nesitrauks.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šią Savaitę orai Lietuvoje išliks pakankamai šilti, savaitės pradžioje sostinėje bus +20 – 21 laipsnis, tad vasara dar tikrai nesitraukia. Kaune termometro stulpelis kils iki +21 laipsnio, pajūryje temperatūra taip pat lepins, bus 20 laipsnių šilumos, kaip ir Šiauliuose, Panevėžyje. Visoje Lietuvoje kritulių nebus.

REKLAMA

„Šiuo metu orus lemia aukšto slėgio sritis, todėl bus šilta, mus aplankė ramūs vasariškai šilti orai. Dabar bendra sinoptinė situacija yra gera, tokios trūko vasarą. Slėgis yra aukštas, o vėjas pietinių krypčių nešantis šilumą Lietuvos link. Vėliau orai bus kiek vėsesni”, – teigė sinoptikas Naglis Šulija.

Savaitės viduryje – ketvirtadienį, penktadienį orai išliks panašūs kaip ir savaitės pradžioje, bus +20 – 21, visoje Lietuvoje temperatūra bus labai panaši, jokia Lietuvos sritis neišsiskirs, visi vienodai galės džiaugtis atėjusia šiluma. Savaitgalis taip pat bus šiltas ir saulėtas, tik sekmadienį pajūryje gali iškristi vienas kitas lietaus lašelis, tačiau jis tikrai nesugadins šiltos vasariškos nuotaikos.

REKLAMA
REKLAMA

Naktys jau vėsta, galimas rūkas

Naktys šią savaitę po truputį vės. Šiuo metų laiku jos ilgėja ir vėsta, tai yra visiškai normalu. Jau galima ir 8 – 10 laipsnių temperatūra. Kai kuriose Lietuvos dalyse naktį galimas rūkas, vairuotojai turėtų būti jam pasiruošę.

„Kadangi naktys ilgėja, tai jos nebūna labai šiltos. Rudens sezonu galioja toks dėsnis, jei yra giedra naktis, tai ji ir vėsi. Taip yra todėl kad giedrą naktį žemės paviršius labai sparčiai praranda šilumą ir nuo tos atvėsusios žemės oras atvėsta, todėl dabar giedra naktis – vėsi naktis”, – teigė N. Šulija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vandens telkinių temperatūra

Pagal Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenis, šiomis dienomis įvairiuose vandens telkiniuose yra apie 17 – 20 laipsnių šilumos. Baltijos jūroje prie Nidos ir Klaipėdos apie 19 laipsnių. Ežerų temperatūra yra tokia: Tauragnų ežere – 19 laipsnių, Totoriškių ežere (Trakuose) – 20 laipsnių šilumos, Kauno mariose (Darsūniškyje) yra 19 laipsnių, Neryje (Vilniuje) – 18 laipsnių, Nemune (Druskininkuose) – 19 laipsnių, Šventojoje (Anykščiuose) – 17 laipsnių, Kuršių mariose – 20 laipsnių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų