REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos automobilių kelių direkcija ir Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) bendradarbiaus korupcijos prevencijos, baudžiamojo persekiojimo ir antikorupcinio švietimo srityse.

Lietuvos automobilių kelių direkcija ir Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) bendradarbiaus korupcijos prevencijos, baudžiamojo persekiojimo ir antikorupcinio švietimo srityse.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirmadienį STT direktorius Saulius Urbanavičius ir Kelių direkcijos direktorius Egidijus Skrodenis pasirašė bendradarbiavimo sutartį, pranešė direkcija.

REKLAMA

„Susisiekimo ministerija visuomet siekė viešumo ir matomos, skaidrios veiklos. Šia sutartimi įsipareigojome bendradarbiauti korupcijos prevencijos ir antikorupcinio švietimo srityse ir savo įsipareigojimus vykdysime be jokių kompromisų“, – pranešime spaudai sakė susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius.

Anot pranešimo, susitarimu siekiama ugdyti Kelių direkcijos darbuotojų antikorupcinį sąmoningumą, rūpinamasi jų švietimu. Įstaigos įsipareigojo teikti tarpusavio pagalbą siekiant atskleisti ir ištirti galimai padarytas korupcinio pobūdžio nusikalstamas veikas.

REKLAMA
REKLAMA

„Bendradarbiavimas, vykdant korupcijos prevenciją, šviečiant ir didinant viešajame sektoriuje dirbančių žmonių sąmoningumą, yra sveikintinas. Palaikome Lietuvos automobilių kelių direkcijos siekį netoleruoti korupcijos, ugdyti savo darbuotojus šioje srityje ir pasiryžimą siekti didesnio skaidrumo veikloje“, – pranešime spaudai sakė STT direktorius S.Urbanavičius.

Kelių direkcijos vadovas E.Skrodenis pažymėjo, kad neseniai buvo atliktas įstaigos reorganizavimas, sugriežtintos viešųjų pirkimų taisyklės.

„Tikime, kad po šios sutarties pasirašymo galėsime dirbti ne tik šiuolaikiškai, bet ir maksimaliai skaidriai. Kadangi Kelių direkcija skelbia daug viešųjų pirkimų konkursų, kuriems atlikti skiriama daug lėšų, konkurencija nepaprastai didelė. O kur dideli pinigai, ten ir įtarimų pasitaiko dažniau. Viešindami savo veiklą, stengdamiesi kiek įmanoma skaidriau vykdyti ją, siekiame, kad neigiama nuomonė apie kelininkus keistųsi“, – pranešime spaudai sakė E.Skrodenis.

Rugpjūčio viduryje STT pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimai neskaidrių Šiaulių regiono kelių remonto ir priežiūros viešųjų pirkimų. Daugiau nei 9,5 tūkst. eurų kyšio iš „Šiaulių plento“ vadovų už išskirtinių sąlygų sudarymą laimėti viešuosius pirkimus, kurių vertė viršija 1,5 mln. eurų, paėmimu įtariamas Lietuvos automobilių kelių direkcijos skyriaus vedėjas Artūras Aušra.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų