REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Hillary Clinton buvo diagnozuotas plaučių uždegimas ir dehidratacija, kai ji sekmadienį staiga išvyko iš Rugsėjo 11-osios metinėms skirtos atminimo renginio Niujorke, pranešė jos gydytoja.

Hillary Clinton buvo diagnozuotas plaučių uždegimas ir dehidratacija, kai ji sekmadienį staiga išvyko iš Rugsėjo 11-osios metinėms skirtos atminimo renginio Niujorke, pranešė jos gydytoja.

REKLAMA

Tai pakurstė naujų gandų apie Demokratų partijos kandidatės į prezidentus sveikatos būklę likus vos aštuonioms savaitėms iki valstybės vadovo rinkimų.

Incidentas įvyko per atminimo renginį vadinamajame epicentre (Ground Zero) – vietoje, kur stovėjo per 2001 metų rugsėjo 11-osios teroro išpuolius sugriauti Pasaulio prekybos centro dangoraižiai. Ceremonijos metu prastai pasijutusi H.Clinton buvo palydėta iki automobilio, į kurį lipdama, regis, susmuko.

Šis įvykis neabejotinai taps nauju pretekstu Respublikonų partijos kandidatui Donaldui Trumpui (Donaldui Trampui) pulti savo varžovę likus vos 15 dienų iki jų pirmųjų įtemptų prezidento rinkimų kampanijos debatų.

REKLAMA
REKLAMA

Pastarosiomis dienomis buvusi valstybės sekretorė uoliai stengėsi užglaistyti situaciją po penktadienį padarytos apmaudžios klaidos, kai kreipdamasi į finansinius rėmėjus pareiškė, kad pusė D.Trumpo šalininkų yra tiesiog „apgailėtini“. Taigi, sekmadienio incidentas įvyko tikrai netinkamu laiku.

REKLAMA

H.Clinton pusantros valandos praleido atminimo renginyje Žemutiniame Manhatane, kurio metu susitiko su kai kurių prieš 15 metų įvykusių teroro išpuolių aukų artimaisiais, rašoma jos kampanijos išplatintame pranešime.

„Per ceremoniją ji perkaito, todėl išvyko į savo dukters namus, ir jaučiasi kur kas geriau“, – priduriama pranešime.

Vėliau H.Clinton atstovai išplatino jos asmeninės gydytojos Lisos Bardack (Laizos Bardak) pranešimą, kad penktadienį kandidatei į prezidentus buvo diagnozuotas plaučių uždegimas ir kad ji neteko daug skysčių.

„Sekretorę H.Clinton vargino alerginis kosulys. Penktadienį per pakartotinę apžiūrą dėl užsitęsusio kosulio jai buvo diagnozuota pneumonija“, – sakė L.Bardack.

REKLAMA
REKLAMA

„Jai skirta antibiotikų, patarta ilsėtis ir peržiūrėti savo darbotvarkę. Na, o šįryt per renginį ji perkaito ir neteko daug skysčių. Ką tik ją apžiūrėjau – skysčių balansas jau atkurtas, sveikata taisosi“, – sakė medikė.

Buvusios valstybės sekretorės rinkimų štabo atstovas sakė, kad ji buvo apžiūrėta Clintonų namuose Čapakvoje Niujorko valstijoje netrukus po to, kai ji išvyko iš Rugsėjo 11-osios atminimo renginio.

Vėliau H.Clinton atšaukė kelionę į Kaliforniją, kur ketino rinkti lėšas savo kampanijai.

„Sekretorė H.Clinton nei ryt, nei antradienį nevyks į Kaliforniją“, – nurodė jos atstovas Nickas Merrillas (Nikas Merilas).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Suklupo

Socialiniame tinkle „Twitter“ paviešintame vaizdo įraše matyti, kaip iš renginio su palyda išėjusi H.Clinton susvyruoja ir susmunka, kai laukė, kol galės įlipti į savo visureigį.

Suklupusiai politikei prireikė pagalbos įlipti į mašiną – ją iš abiejų šonų už parankių prilaikė jos palydos nariai.

Niujorke tądien buvo drėgna, o temperatūra siekė apie 28 laipsnius Celsijaus.

„Nemačiau nieko keisto. Galiu pasakyti, kad daugelis mūsų pajuto palengvėjimą pūstelėjus vėjui, nes buvo neįtikėtinai tvanku“, – sakė televizijai MSNBC kongresmenas Joe Crowley (Džo Kroulis), kuris apie valandą stovėjo greta H.Clinton ceremonijos metu.

REKLAMA

Po kelių valandų išėjusi iš dukters Chelsea (Čelsi) namų H.Clinton atrodė kur kas geriau: ji šypsojosi, mojo žmonėms ir netgi sutiko nusifotografuoti su viena jauna mergina.

„Jaučiuosi puikiai, Niujorke graži diena“, – sakė H.Clinton.

Iš dukters politikė išvyko tiesiai į savo namus Čapakvoje.

Sveikatos problemos?

D.Trumpas, taip pat dalyvavęs Rugsėjo 11-osios ceremonijoje, socialiniame tinkle „Twitter“, priešingai nei buvo galima tikėtis, nekomentavo H.Clinton ligos.

Tačiau verslo magnatas, jo kampanijos atstovai ir patarėjai pastarosiomis savaitėmis intensyviai eskalavo buvusios valstybės sekretorės sveikatos temą, mėgindami įteigti, kad ji turi rimtų sveikatos problemų.

REKLAMA

Internete gausu pranešimų, esą H.Clinton diagnozuotas smegenų auglys, Parkinsono liga ar net demencija.

70 metų D.Trumpas anksčiau yra sakęs, kad H.Clinton „nėra pakankamai stipri būti prezidente“ ir kad „jai trūksta psichinės bei fizinės ištvermės kovoti su ISIS („Islamo valstybės“) džihadistais“.

Gandai apie H.Clinton sveikatą ėmė sklisti 2012-aisiais, jai baigiant savo kadenciją valstybės sekretorės poste. Tąsyk dėl skrandžio viruso ir dehidratacijos ji nualpo ir, pasak medikų, patyrė smegenų sukrėtimą.

Gydytojai sakė, kad H.Clinton smegenyse buvo aptiktas kraujo krešulys, dėl kurio jai kurį laiką dvejinosi vaizdas. Vėliau medikai konstatavo, kad jos sveikatos būklė visiškai pasitaisė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Buvusi pirmoji JAV ponia atmetė visas „sąmokslo teorijas“ apie savo sveikatą, argumentuodama, kad jos gydytoja yra išdavusi pažymą, kurioje ji pripažįstama tinkama eiti prezidento pareigas.

Tačiau pastarieji įvykiai vėl pakurstė klausimus, ar H.Clinton fizinė būklė leistų jai užimti prezidento postą.

Energija ir gyvybingumas

H.Clinton liga tikriausiai smarkiai nepaveiks rinkimų kampanijos eigos, sakė Amerikos universiteto Vašingtone politikos mokslų profesorė Jennifer Lawless (Dženifer Loles).

„H.Clinton kampanijai tiesiog reikia per kelias artimiausias dienas pademonstruoti jos energiją ir gyvybingumą. Ji turėtų pasirodyti daugybėje renginių ir atrodyti labai energinga“, – aiškino ji.

REKLAMA

Tačiau tokia strategija kirstųsi su H.Clinton daktarės rekomendacijomis jai „pailsėti ir peržiūrėti savo darbotvarkę“.

Įtakingas politologas Larry Sabato (Laris Sabatas) iš Virdžinijos universiteto sakė, kad H.Clinton komanda turėtų paskelbti visus su jos sveikata susijusius duomenis.

„Mums iš tiesų buvo pateikta nedaug, iš esmės tik jos gydytojos pažyma (apie tinkamumą eiti prezidento pareigas)“, – sakė L.Sabato CNN, tačiau pridūrė, kad analogiškas reikalavimas turėtų būti taikomas ir D.Trumpui.

Sekmadienį paskelbti dienraščio „The Washington Post“ ir televizijos „ABC News“ apklausos rezultatai rodo, kad H.Clinton palaiko 46 proc., o D.Trumpą – 41 proc. respondentų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų