REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tiksint paskutinėms LFF taurės pusfinalio sekundėms Vilniaus „Žalgirio“ puolėjas Andrija Kaludjerovičius pasiuntė tiesiog triuškinantį smūgį į Klaipėdos „Atlanto“ vartus, taip iškovodamas ne tik pergalę, bet ir kelialapį į finalą. Puolėjas teigė patyręs deja vu, nes klaipėdiečius rungtynių pabaigoje nubaudė jau antrą kartą iš eilės.

Tiksint paskutinėms LFF taurės pusfinalio sekundėms Vilniaus „Žalgirio“ puolėjas Andrija Kaludjerovičius pasiuntė tiesiog triuškinantį smūgį į Klaipėdos „Atlanto“ vartus, taip iškovodamas ne tik pergalę, bet ir kelialapį į finalą. Puolėjas teigė patyręs deja vu, nes klaipėdiečius rungtynių pabaigoje nubaudė jau antrą kartą iš eilės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dar rugpjūčio pradžioje nesustabdoma įvarčių mašina iš Serbijos gelbėjo žalgiriečius rungtynėse „SMScredit.lt A lygoje“, o dabar žalgirietis patiesė varžovus baigiantis pridėtam laikui. Šios kelios sekundės, kurių metu „Atlanto“ gynėjai paleido A. Kaludjerovičių iš savo akiračio, kainavo jiems patekimą į LFF taurės finalą, kuris vyks būtent Klaipėdoje.

REKLAMA

„Tai yra nepakartojamas jausmas pelnyti įvartį ne tik paskutinę minutę, bet dar ir paskutinę sekundę. Džiaugiuosi, kad rungtynės būtent taip baigėsi. Jos buvo tikrai sunkios. „Atalntas“ yra fiziškai stipri komanda, jie kaip anglai dažnai žaidžia ilgais perdavimais.

Galbūt tai buvo ir deja vu, visai kaip praėjusiose rungtynėse Klaipėdoje. Belieka dėkoti Dievui už komandos draugus ir ypač už Vytautą Lukšą, kuris ir atliko lemiamą perdavimą. Man tereikėjo tik užbaigti tai, ką jis pradėjo. Klaipėda man nėra pati blogiausia vieta“, - juokavo serbas, tuo pačiu tikindamas, kad dabar pagrindine komandos užduotimi taps pergalė finale rugsėjo 25-ąją.

REKLAMA
REKLAMA

Finalas Klaipėdoje žalgiriečiams bus jau antrosios lemiamos rungtynės šiame turnyre. Gegužę vilniečiai finale Telšiuose 1:0 įveikė „Trakus“, tad pergalės atveju gali tapti pirmaisiais Lietuvoje, laimėjusiais net dvi LFF taures per vienerius metus.

„Ne visada Fortūna turi nusisukti nuo mūsų. Džiugu, kad jis mums šį kartą nusišypsojo. Iškovojome sunkią, bet labai svarbią pergalę, - sakė Saulius Mikoliūnas, prisiminęs taip pat dramatiškas rungtynes Kazachstane, kur viskas sprendėsi paskutinėmis mačo sekundėmis. - Šiemet taurę galime laimėti du kartus, taip įsirašytume į istoriją. O „Žalgiris“ mėgsta įsirašyti į istoriją. Dabar belieka stengtis, kad mūsų svajonė išsipildytų“, - sakė žalgirietis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Saugas pabrėžė, kad rungtynės Klaipėdoje su „Atlantu“ dažniausiai būna dramatiškos ne be priežasties: „Jie visada aršiai kovoja, bet šį kartą – ypatingai. Jie buvo labai kovingi, būtent dėl to ir buvo taip sunku prieš juos žaisti. Jie nesuteikė mums daug erdvės, o mes ir patys įsivėlėme į tokį jų žaidimo stilių. Negalėjome taip ilgai kontroliuoti kamuolio, kaip esame įpratę.

Nemanau, kad man tai buvo vienos geresnių sezono rungtynių, bet labai džiaugiuosi, kad pavyko pelnyti įvartį. Pastaruoju metu sekasi ne tik man demonstruoti gerą formą, bet ir visai komandai“, - savo pasirodymu džiaugėsi S. Mikoliūnas.

REKLAMA

Vyriausiasis komandos treneris Valdas Dambrauskas pridūrė, kad tokios pergalės, kuriose pavyksta išplėšti pergalę paskutinėmis sekundėmis, yra dvigubai saldesnės už kitas.

„Visos pergalės yra savaip brangios, bet kai laimi paskutinę sekundę, emocijos būna dvigubai didesnės. Nusivylimas taip pat. Pastaruoju metu tenka jau antrą kartą patirti panašų jausmą. Žinoma, Kazachstane viskas buvo vienaip, o dabar atsidūrėme kitoje barikadų pusėje. Pavyko sužaisti rungtynių pabaigą taip, kaip mes norėjome.

Mes puikiai suprantame, kaip jaučiasi „Atlantas“. Tačiau futbolas toks yra. Abi komandos atidavė absoliučiai viską, ką turėjo. Pademonstravome, kad Lietuvoje gali būti žaidžiamas gero lygio futbolas“, - džiūgavo strategas.

REKLAMA

Pasak jo, šiose rungtynėse žalgiriečiams teko nemažai aukotis ne tik rungtynių metu, bet ir prieš jas.

„Ruošdamiesi šioms rungtynėms susidūrėme su tam tikrais sunkumais. Slavko Blagojevičius yra susižeidęs, o Egidijus Vaitkūnas pademonstravo tikrą didvyriškumą ir tai, kad ne veltui jis yra kapitonas. Jis į aikštę žengė mušamas didelės temperatūros ir kamuojamas ligos, bet laikėsi iš paskutiniųjų. Saulius Mikoliūnas taip pat buvo pakeistas priverstinai. Todėl noriu padėkoti visiems savo žaidėjams už tai, kad patekome į finalą“, - sakė V. Dambrauskas.

LFF taurės finalas vyks rugsėjo 25-ąją Klaipėdoje, o jame susitiks Vilniaus „Žalgiris“ ir Marijampolės „Sūduva“. Rungtynių pradžia numatoma 14 valandą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų