REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Joniškio rajone tradicinėje sūrių šventėje siekta pagerinti didžiausio varškės sūrio rekordą. Ankstesnis – 12 kilogramų priklauso biržietei. Nuo šiol didžiausiu sūriu jau gali didžiuotis Joniškio rajonas.

REKLAMA
REKLAMA

Joniškio rajone Pošupių kaime surengta tradicinė šiems kraštams sūrių šventė. Jos tikslas – pasiekti didžiausio sūrio rekordą. Šitą užduotį gavo sūrių gamintoja Stefa. Moteris sako, kad ilgokai mąsčiusi, ar imtis. Bet pavyko.

REKLAMA

„Nerūkytas jis man svėrė 16 kg 400, o aš galvoju, kad nusirūkė ir nebeturiu sąlygų sverti. Aš galvoju, jis apie 15 kilogramų svers“, – sakė rekordinio sūrio gamintoja Stefa Strakšienė.

Stefai prireikė 130 litrų pieno, saujos kmynų, drusko ir česnako pagal skonį. Ir štai naujas Lietuvos varškės sūrio rekordas, geresnis už ankstesnį, kuris buvo 12 kilogramų. Šis – 14 kilogramų 285 gramai. Rekordo sumanytoja sako, kad svarbiausia, jis sveikuoliškas.

REKLAMA
REKLAMA

„Aš tikiu, kad jeigu jis padarytas iš naminių karvių pieno, iš ekologiško pieno, padaryta be jokių cheminių priemaišų, ta jis negali būti nesveikas. Tikiu, kad duoną su sūriu valgydami tikrai būsim sveiki“, – mano Sigita Samoilova, sūrio rekordo sumanytoja.

Rekordinis sūris buvo suvalgytas per rekordiškai trumpą laiką. Šventės dalyviai ragavo, kas po kąsnelį, kas po gabaliuką ir net pelytei neliko triupinukų.

Ne vien rekordui skirta ši šventė. Štai bendruomenės ir net Joniškiui tolimi žemaičiai atvežė ragauti savo sūrių. Ir latviai atvežė savo varškės gardėsių. Sako, jie skanesni, nes tiesiog apvalūs. Taigi tarptautine tapusi sūrių šventė trankiai švęsta visą pusdienį. Išalkusių čia nebuvo. Po gabalėlį sūrio teko visiems.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų